Bydlím v obci Chroustovice, cca 20 km jihovýchodně od Pardubic. Nedávno jsem udělal nové rozvody a na půdu jsem koupil plzeňský síto náhradou za polský a lituji pouze toho, že jsem to neudělal dřív,jelikož ta kvalita provedení je znát od pohledu a na příjmu ještě více.
Nemám žádný zesilovač a signál rozděluji v aktivním rozbočovači na 6 přístrojů ( 3 x tv, 2 x hdd rekordéry a 1 x multimed. centrum ). Přijímám všechny 4 české muxy a oba polské, jak z Klodzka, tak ze Sněžných jam.
Krom našeho Muxu 4 mi detekuje na všech 6 přístrojích signál i kvalitu na 100 %, jen u Muxu 4 to bylo od 40 do 70 % podle přístroje a to je anténa nasměrována přímo na Hradec a nyní po spuštění Ústí mi stoupnul signál na 80 až 100 %. Těch 100 % mi detekují přístroje Lg, Panasonic, Egreat a cca 80 % Samsung.
Takže kvalita příjmu závisí jistě i na kvalitě tunerů a nejen na místě bydliště či antény. A z odborných testů vždy vyplývalo, že tunery od Samsungu nijak neoplývají citlivostí a já to doma vidím jak na tv, tak na rekordéru. A signál se mi klidně rozpadal při dostání se pod 50 % Proto jsem se při dalších nákupech vrátil zpět k Lg a Panasonic, kde se obraz drží do 30 %.
Teď se můžu těšit už jen na ČT3 a v budoucnu na další polský mux.