A nejvíc mentálně zaostalý je tu jistý ZS, který každou debatu o češtině zneužívá ke svým moraváckým blábolům.
Potrefefá hus gágoce, že?! Došli ti argumenty, tak jen kolem sebe kopeš a meleš na prázdno. Já možná podle tebe ťápu moravské bláboly, ale aspoň já a další Moraváci nejsme tak omezení a tupí jak Češi z Čech kteří nerozumí ani slovenštině. Ukaž mě který Čech opravdu ovládá češtinu a kdy jde v českých TV slyšet pravou češtinu a ne jen neustále tu hatlapatinu z Čech. Já taky platím koncesionářské poplatky a tím pádem požaduji vysílání ve srozumitelném českém jazyce, Než vysílání v této hatlapatině, tak to raději tisíckrát vysílání ve slovenštině!!!
PS: Ty tvoje příspěvky jsou většinou vždy pěkné výplody zmatin.
Mě taky tahá za uši, když v mluveném projevu slyším to moravské přehnané změkčování koncovek -li, -mi apod., které do korektního mluveného českého jazyka nepatří, stejně tak další moravské patvary.
Každý je většinou zvyklý mluvit tak, jak je v dané oblasti zvykem. Ano, spisovný český jazyk je třeba zachovávat, ale buďme prosím tolerantní k různým nářečným specifikům.
Když mi někdo tvrdí, že Moraváci mluví spisovně, zatímco Češi nikoliv, tak se mi otevírá kudla v kapse. Jistě, moravské dialekty se tvaroslovím velmi podobají spisovné češtině, ale intonačně mají do spisovné češtiny asi tak daleko jako pražská mluva.