Re: karelos
Ano, krátký svod z klasického Toneru XGHS. "Měřeno" příjímačem, takže upřímně řečeno jen orientační hodnoty. U UHF mi ukazuje indikátor Johanssenu trošku jiné hodnoty (o něco větší, obzvláště na vyšších kanálech). Ať tak nebo přes domovní zesilovač, úroveň na 5D je ca o 9 dB vyšší. U mě to odpovídá odhadu (vztaženému k poměrům úrovní FM Kahlenbergu 100 a 10 kW a malých městských staniček), že by na svorkách mohlo být nějakých 35-40 dBuV. Jen kvalita je dnes horší než očekáváná.
Anténa Vaten 14p, preamp Teroz ULN, přepětová ochrana, LTE filtr, rozbočovač. Až se budu nudit, rozbočím hned za anténou. :-) Nemělo by to být zásadní a upřímně jsem trošku v dolíku a nedělám si moc nadějí na skutečný dálkový příjem. (Nějaká stopa meteoru a podobné legrace mě netankují - spíš nostalgicky vzpomínám na letní příjem Mariboru nebo B3 z Wendelsteinu na 400 km+). Taková Žilina-Krížava 12A stěží načte stanice, ale zatím mi hrála jen 1 x (ze 4-5 pokusů, rotátor nemám).
Mimochodem teď se příjem trošku zhoršil, signál šel o 1-2 dB dolů. Zřejmě změna teploty a meteo vůbec. Hezky dnes drží 11C. Tedy ne že bych měl nějaké zásadní problémy. Rezerva stačí na celoroční příjem.
M.