Tak jsem byl dnes na střeše (mám to tam rád), a rovnou jsem něco i nafotil...
Na fotce nejdříve celá soustava, nahoře VKV anténa 090-GBL na rotátoru, pak UHF anténa, WiFi AP 5 GHz+2,4 GHz (linku ani kabel nemáme, jinak to nejde...), dále zabezpečovačka (vyhodil bych, krám jeden...
), a nakonec parabola s multifokusem.
Tu vrchní část (rotátor, nástavec a VKV anténa) plánuju trošku umravnit, ten kabel tam tak hnusně visí, a do antény hodím místo symetrizačního členu smyčku z koaxu, aby byl nižší útlum
V detailu pak anténa Schwaiger CCK 23 pro příjem Žižkova. Anténa má zisk 8-9 dB, a je malá, krátká a lehká, přitom velmi kvalitní, ideální do míst se silným signálem. Navíc stála pouhých 350 Kč. Bohužel se vyráběla jen krátce, a dnes už má Schwaiger v nabídce jen větší a dražší kousky CCK 43 (125 cm, 750 Kč) a CCK 91 (220 cm, 1190 Kč). Příjem samozřejmě bez zesilovače, i tak má signál v rozvodu úroveň 60-65 dBuv...
Pak v detailu parabola Fuba 85 cm, asi nejkvalitnější běžně sehnatelná parabolická anténa. Je mechanicky opravdu skvěle řešená, a vyrábí se i v černé a okrové barvě, já mám šedou, aby to ladilo se střechou. Na parabole jsou nainstalovány 4 twin konvertory Smart Titanium pro příjem pozic 13E, 19,2E, 23,5E a 28,5E. Za parabolou dva kousky Diseqc přepínačů Schwaiger, z nichž jdou dva kabely do rozvodné skříňky pod střechou, jednou se to tam slučuje s UHF pro TV dole, jednou jde přímo pouze SAT signál (nemám v pokoji TV...). Signál vynikající a silný, samozřejmě vše instalováno za použití satelitního měřicího přístroje. Opticky to také vypadá pěkně, dal jsem si na tom záležet, ostatně jako vždy
Pochlubte se taky, na co lovíte signály a jak to u vás vypadá