Autor Téma: Topfield SRP 2411 Aktualizace filmware = aktualizace databáze družic nebo NE!  (Přečteno 5923 krát)

stanislav27

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Zdravim Vás
Obracím se na Vás s trochu netypickým techničtějším dotazem ale myslím si, že i zde budu na správném místě abych se dověděl jak postupovat, či nahrát filmware či nikoliv. Satelitní technikou se zabývám už nějaký rok a bejvávalo dobrým zvykem  že když už satelitní receiver tak s pořádnou databází družic a transpondérů to byl základ.
S tímto předpokladem jsem kupoval i ("ověnčený") highend údajně s kompletní databází družic Evropského regionu Topfield SRP 2411 určený výhradně pro český trh.
Již asi před třemi lety jsem poukázal u Topfieldu dotazem na to jak je to možné že družice nejsou pro přehled označeny příslušnou pozicí zvláště když jsem zjistil že se v této "Evropské databázi"  často nacházejí družice které nejsou vůbec dohledatelné dle svého označení na profi stránkách Ling sat. Objevovali se zde  i názvy družic jako Superbird , Apstar 6 tedy někde mezi 130 a 160 stupněm East tedy pro nás nezajímavé a nechytatelné. 
Na tento dotaz mně odpověděli že je to zajímavé a že je tento dotaz dost překvapil, nicméně že ho budou řešit??!!
Na druhou stranu po družicích od 50W dále na západ nebo 75 E dále na východ jako by se zem slehla a nikde nic !! (Nebo jsou zde, ale nesmyslně označené dle Ling sat - ale spíš ne ) Jen podotýkám jsem "lovec" a od toho kupuji Higend!!
Výše uvedené se vztahuje k filmware 1.02.04. tedy z roku 2010. Od té doby se kolaboruje u českých inženýrů na téma různých změn filmware jako např. nepodařený filmware 1.03.01 a 1.04.00.až jsme se konečně dostali k 1.06.00 který je v podstatě návrat k osvědčenému 1.02.05 .
Tady v podstatě snad není ani co dodat . Přidáním transpondérů Astry 23,5 , zamrzáním programů , přetahování nahrávek do PC aj. v roce 2014 to by se snad mělo řešit u receiverů o dvě cenové  třídy níže a ne u Highend za 12000!
Já rozhodně o žádné kolaborování a zkoušení nestojím v takových kravinách u higendu ( beru jako samozřejmost) a opravdu mně zajímá jestli se alespoň něco změnilo v databáze satelitů (myšleno rozšíření databáze i pro "okrajové východní a západní  družice" Evropského regionu, údajem o pozici družice  a  SPRÁVNÝM označením (celým názvem).
Pokud ano, prosím (prosím pouze ověřené informace kdo ví o čem je řeč) ať mi dá vědět ať si konečně  ten nový filmware (z tak drahoceným materiálem...+ různé doplňky jako 105 druhů různých formátů přehrávání ) nic proti ale základ je základ) nahraji.
Pokud ne, zůstávám asi u starého fimware a prosil bych někoho kdo se vyzná v tom zmatkovém označení družic zda by mi mohl poslat po domluvě alespoň ucelený přehled i s pozicema na orbitu ( ale silně o to pochybuji sám jsem se nemohl dohledat dle Ling
 satu.)  Ještě jednou díky moc   (Omlouvám se za případné chyby ale ještě tak trochu spím)

Reklama

• Stálý člen

i.nosek

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
Nepoužitelná a neaktuální databáze satelitů a transpodérů je velkým nedostatkem VŠECH nově zakoupených receiverů včetně linuxových(tady lze alespoň použít satelites,xml).Holt kdo chce mít aktuální databáze,musí za pomoci blindscanu,setting editorů(u Topfieldů Topsetem2.0) a
informací z aktuálních zdrojů stále tvořit svůj setting průběžně.Informace lze čerpat např. zde - http://www.flysat.com/satlist.php
nebo zde - http://cz.kingofsat.net/satellites.php a nebo zde - http://www.lyngsat.com/index.html .

« Poslední změna: 21. 01. 2014, 08:39:37 od i.nosek »
lokalita Havlíčkův Brod - parabola KOVOSAT K140,LNB Invacom SNF-031,10m kabel DRAKA AD 10E,receiver Clarke TECH HD 4100PLUS.Kromě toho ještě K120 a LNB INVERTO SINGLE FLANGE BLACK PRO,OP105 a INVERTO BLACK ULTRA TWIN

stanislav27

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Díky za reakci. Věděl jsem že něco jako aktualizace databáze by měla být pro gurmány pro ty co si s tím potřebují hrát každý den přes nějaký ten editor. Ale myslel jsem že průběžná změna databáze by se snad u základních věcí měla doplňovat při každé změně firmware (družice též nepřibývají každý den) když už se doplňuje kde jaký formát pro přehrávání videí a spoustu dalších kravin. (Toť můj názor).
Bohužel se přiznám ale o tom že má i Topfield nějakou takovou editaci (myslel jsem že si poradí i bez toho - určeno pro Český trh) jsem nevěděl hlavně kde ji hledat, a JAK na to. Osobně s tím žádnou zkušenost nemám. Toto je práce více na PC než s přijímačem za to jsem si neplatil ?!  Prosím Vás odkud jste p. Nosek? Nemohli bychom se nějak domluvit na té aktualizaci u mne ?  Jsem ze Zlínska. Díky moc!!!

Ps:opět se ukazuje že platí staré pravda že co je levnější je jednodušší, kolikrát daleko variabilnější a snáze ovladatelné. Myšleno některé receivery jsou daleko levnější a nabízejí  větší  přehlednější a dostupnější jednodušší  servis s aktualizací databáze všeho základního biť za cenu toho, že mně zde bude chybět "nějaký formát" který použiji 2x v životě. Díky za pomoc!

i.nosek

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
Protože už hodně dlouho jsem na stole TF 2411 neměl,nejsem si jistý,zdali TopSet 2.0 má pro tento model podporu.Pokud stažený seting nepůjde v topsetu otevřít,zkus použít editor Vega 2.40.No a jako poslední možnost se nabízí ručně smazat všechny satelity a začít pěkně ručně podle inform. zdrojů a dostupnosti na orbitě je postupně doplňovat a prolaďovat.Což je práce sice zdlouhavá,ale přinese kýžený úspěch.Pokud bych chtěl při tom pomoci,nebyla by to práce na jedno odpoledne - jsem totiž až z Vysočiny.Jinak pokud mi Tvůj setting pošleš na "i.nosek" na centrumu,můžu ve volném čase taky přiložit na dálku ruku k dílu.   
lokalita Havlíčkův Brod - parabola KOVOSAT K140,LNB Invacom SNF-031,10m kabel DRAKA AD 10E,receiver Clarke TECH HD 4100PLUS.Kromě toho ještě K120 a LNB INVERTO SINGLE FLANGE BLACK PRO,OP105 a INVERTO BLACK ULTRA TWIN

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
Ps:opět se ukazuje že platí staré pravda že co je levnější je jednodušší, kolikrát daleko variabilnější a snáze ovladatelné.

Sám jsi použil slovo "highend" (píšu správně), byť (píšu správně) v nesprávném vztahu. Vždy platilo a platí, že co je levné, musí být univerzální, co je highend, musí být kvalitní i za cenu, že by to ztratilo univerzalitu. Stejně jako dítě není malý dospělý, také highend (či alespoň vyšší třída) má být hlavně kvalitní.
Předmětu, který má ducha - chceš-li, osobnost - se přizpůsobuje uživatel. A nebo používá něco jednoduššího.

PS: než mě nařkneš ze zaujatosti, podotknu, že jsem vyznavačem úplně jiné značky, dokonce konkurenta.

Reklama

• Stálý člen