zdravím, měl bych doraz ohledně televize se zabudovaným DVB-S. Jak tato technologie funguje? Televize umí příjímat satelitní vysílání, ale pokud máme Digi a přijímač s kartou, tak to asi nebude tak, že bych přijímač mohl vynechat a televize by to hned přehrála?
Váš zobrazovač má i tuner pro příjem satelitního vysílání a má i slot pro vložení potřebného dekódovacího modulu např. Conax, CryptoWorks, Irdeto atd. Takže v případě použítí např. sl. Sky Link nebo FreeSat by UPC Direct by jste žádný jiný externí přijímač nepotřeboval. Stačilo by do zobrazovače připojit koaxiální kabel od konvertoru LNB, paraboly, do slotu v televizoru vložit patřičný modul, do dokódovacího modulu vložit patřičnou přístupovou kartu a fungovalo by to. Vy ovšem používáte službu Digi TV, ti používají Nagravision 3 a tam je karta spárována s přijímačem, takže v jejich případě je nutné dál používat jejich přijímač, který prostě připojíte k zobrazovači, jako externí zařízení, přes kabel hdmi.
Když na to přijde, tak k satelitnímu tuneru televizoru si můžete připojit druhou parabolu a tu nastavit třeba na 19.2°E a mít tak docela slušné množství německých stanic v HD nebo si to můžete natočit na 23.5°E a pořídit si kartu Sky Link a modul irdeto a mít tak služby 2. Já to mám podobně, tedy k televizoru mám připojené monoblock LNB, který mi bere 19,2°E a 23,5°E tedy službu Sky Link a německé free stanice. A pak mám externí satelitní přijímač, kde mám službu FreeSat by UPC Direct.