Děkuji chlapi za reakce...
Jinak Xmux má pravdu. Je vidět, že situaci u nás znáte.
Já si troufám tvrdit, že ji znám poměrně důvěrně taky. Jenže to není na základě měření, ale spíš laborování, zkoušení různých variant a tím pádem postupným utahováním uzlu a vylučováním různých jiných možností.
Mux 24 potřebuju právě kvůli stanici Action, což mně dobře řeší to síto = stačí jedna anténa na všechno, ale je tu to velké ALE, které se s kolorkama (dvěma) neděje a sice ten problém s výpadky.
Ale aby to nebylo tak jednoduché, tak se i přes sloučení dvou kolorek projevuje problém zas na Muxu 23 z Kojálu (Nova apod.), kde dochází k občasnému rozkostičkování, přisuzuju to právě echu, takže ve výsledku se problém síta přesunul jen na jiný mux, když to vezmu technicky.
Takže ve výsledku si nepomůžu tak ani tak. Napadá mě už jen odfiltrování jedné kolorky přes druhou, ale to bych pak potřeboval tři kolorky + X dalších "krabiček"...
Sranda je, že se ten problém u nás táhne v různých podobách celou tu dobu, co se té "anténařině" věnuju...
Nejlíp to snášel analog, jelikož mírné zrno bylo standardem a nikdo to neřešil (a hlavně bylo jen pár kanálů).
S DVB-T se to celé posralo s SFN a DVB-T2 podle všeho není o moc "blbuvzdornější" z hlediska ovlivňování signálů mezi sebou.
Jediná útěcha pro mě je, že vím o situaci u různých sousedů, kteří si nechali antény zapojit podle měření "odbornou firmou" a mají daleko víc výpadků, než mám já :-D
Což je docela sranda, když si zaplatili za odborné nastavení a mně se to zdá chvílema (i podle ročních období) nedívatelné :-)