Autor Téma: Bílé čárky v levé horní části obrazovky  (Přečteno 17549 krát)

Honza DVB

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re: Bílé čárky v levé horní části obrazovky
« Odpověď #15 kdy: 14. 06. 2010, 17:46:13 »
Dobrý den, tal jsem psal J*J no bóže, mě ukamenujte.
Nikoho kamenovat nechci, ale fora jsou zalozena na tom, ze nekdo chce nekomu pomoci a nelibi se mi kdyz nekdo ztezuje ostatnim cestu k nalezeni reseni stejneho problemu. A nemusite byt hned tak naprdnuty a navazet se do mne, vy chcete pomoc, ne ja.
Posílám fotku obrazovky při nastavení 4:3 Letter Box. Zkoušel jsem ještě 16:9 ale to mám šišaté hlavy a při 4:3 mi zase chybí kus obrazu a ty čárky blikají až mě to vytáčí k šílenství.
Asi by to chtelo vyjasnit - ted mluvite o nastaveni vystupu STB? To znamena ze vystup z STB je nastaven na 4:3 letterbox a carky/body se rychle meni a na TV mate zobrazeno standardne 4:3. To jste si tedy poridil opravdu fajnovy STB, kdepak asi soudruzi z Ciny udelali chybu? Ze by netusili k cemu vsemu je mozne pouzit radky mimo aktivni oblast obrazu (a meli by je proto skryt)? Co je to za typ?
« Poslední změna: 14. 06. 2010, 17:59:47 od Honza DVB »

Reklama

• Stálý člen

Jiří Ryvola

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 14. 06. 2010, 18:58:52 »
Dobrý večer, shrňme si informace:

TV je značka OVP ORAVA CTV2147 uhlopříčka 55cm formát obrazu 4:3 stáří rok 2002 podzim. Ktomu SCARTem připojen Receiver Mascom a DVD rekordér takto: Z TV vede SCART do DVD rekordéru Philips typ přesně nevím stáří rok, do zdířky EXT1 a ze zdířky EXT2 mám další SCART do Receiveru Mascom MC 1101CR. To znamená že signál z Receiveru prochází skrze rekordér a pak až do televize. 

Televize má možnosti nastavení obrazu pouze 4:3 a 16:9 nic víc a receiver má 4:3, 4:3 LetterBox a 16:9. Ty proužky jsou pořád na stejném místě pouze při programu JOJ a to pouze když mám ve vysílání černý pruh nahoře a dole to znamená že je to asi 16:9. Na TV mám nastavené 4:3 a v receiveru 4:3 LetterBox, jinak to dělá anomálie popsané výše.

Podotýkám že ty čáry nikam nechodí jsou stále na svém míste jen blikají ale ne že by uplně zhasínali ale za to asi muže těch 50Hz frekvence té obrazovky. Taky mi příde že jsou trochu podbarvné u spodní strany barvamy RGB. Už vážně nevím. Kvůli tomu ani na JOJ moc nekoukám to totiž musíte vidět jak je to rušivé jinak mi neuvěřite

Honza DVB

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 14. 06. 2010, 19:33:48 »
Dobrý večer, shrňme si informace:

TV je značka OVP ORAVA CTV2147 uhlopříčka 55cm formát obrazu 4:3 stáří rok 2002 podzim. Ktomu SCARTem připojen Receiver Mascom a DVD rekordér takto: Z TV vede SCART do DVD rekordéru Philips typ přesně nevím stáří rok, do zdířky EXT1 a ze zdířky EXT2 mám další SCART do Receiveru Mascom MC 1101CR. To znamená že signál z Receiveru prochází skrze rekordér a pak až do televize. 

Televize má možnosti nastavení obrazu pouze 4:3 a 16:9 nic víc a receiver má 4:3, 4:3 LetterBox a 16:9. Ty proužky jsou pořád na stejném místě pouze při programu JOJ a to pouze když mám ve vysílání černý pruh nahoře a dole to znamená že je to asi 16:9. Na TV mám nastavené 4:3 a v receiveru 4:3 LetterBox, jinak to dělá anomálie popsané výše.

Podotýkám že ty čáry nikam nechodí jsou stále na svém míste jen blikají ale ne že by uplně zhasínali ale za to asi muže těch 50Hz frekvence té obrazovky. Taky mi příde že jsou trochu podbarvné u spodní strany barvamy RGB. Už vážně nevím. Kvůli tomu ani na JOJ moc nekoukám to totiž musíte vidět jak je to rušivé jinak mi neuvěřite
Predpokladam (nemam momentalne po ruce analyzator videosignalu a ani signal JoJ ze satu a pro vizualni posouzeni by to chtelo videt zmeny nazivo), ze proste Joj vysila telext nebo jine VBI data na vice radkach nez Mascom predpoklada. Kdyz si vystup z MAscoma date na 4:3, budete sice mit sisaty hlavy, ale predpokladam ze neuvidite body, protoze je schova overscan te TV.
Jestli je tohle opravdu ta pricina, tak to muzete zkusit do Mascomu nareportovat, treba vam udelaji novy FW ;-). Jinak si jeste muzete poridit novou TV, ktera uz bude mit format obrazu 16:9.

hykys

• Host
« Odpověď #18 kdy: 14. 06. 2010, 19:40:26 »
Věřím jak je to rušivé protože mám stejnou zkušenost s platformou digi,kde mi to dělá nova,prima a nova sport.Televize crt philips 100Hz 4:3,na satelitu nastaven poměr obrazu 4:3 obálka
« Poslední změna: 14. 06. 2010, 19:42:30 od radek hykman »

Jiří Ryvola

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 14. 06. 2010, 21:18:32 »
No prosím to je ono ! Kolega to má uplně stejné jako já. Vzpomínám si že toto nám dělal tenkrát ještě Set-Top-Box Philips DTR 220 právě na Nově ale pak to nějak zmizelo či co. A jinak stou TV to není špatný nápad, snad se letos zadaří a bude nová TV, ale to mám v plánu koupit HD receiver když už bych kupoval full HD TV do Masocmu bych už nešel ikdyž je vpohodě ale nemá nahrávání na USB.
« Poslední změna: 14. 06. 2010, 22:33:08 od Jiří Ryvola »

Reklama

• Stálý člen

Ondřej Caletka

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
    • Oskarův Weblog
« Odpověď #20 kdy: 14. 06. 2010, 23:12:15 »
Tak jsem si nahrál kousek TV JOJ ze Skylinku a analyzoval. V aktivním obraze (MPEGu) proužky vysílány nejsou, takže to chyba vysílatele není. Analýzou PMT tabulky jsem ale zjistil, že TV JoJ vysílá WSS (Wide-Screen Signalling) na řádku 23, což je první viditelný (půl)řádek. A váš sat. přijímač je zřejmě hloupý a vkládá WSS informaci i do zmenšeného obrázku, což je nesmysl, protože po přidání letterboxu už to dávno není řádek 23.

Skutečně jediné, co by vám mohlo pomoci, je upgrade software sat. přijímače. Pokud ho však máte déle než pár měsíců, nepočítejte s tím, že ho bude někdo podporovat, takže jedinou cestou zbude opatřit si nový.

ladik 12

• Stálý člen
    • Zobrazit profil

Honza DVB

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 16. 06. 2010, 21:24:29 »