Při sestavování IPTV studie jsem narazil na několik vysloveně pamětihodných výroků od zástupců jednotlivých společností, o které se s vámi tady podělím. Nejprve pan David Frodl, Media Relations Manager UPC, tvrdil, že je zavádějící uvádět cenu za pronájem STB jako poplatek. Přitom to bylo uvedeno přímo na webových stránkách UPC. A že to prosí opravit. K mému překvapení však UPC nakonec tuto informaci po nějaké době opravilo samo. (Obrázky 1- před a 2 - po)
Rovněž tak tvrdil pan Frodl, že s HD DVR mediaboxem mají výborné uživatelské zkušenosti. Jenže jaksi příspěvky na UPC fóru mluví o něčem jiném a je jich 1749 na 88 stranách:
http://www.upczone.cz/viewtopic.php?f=10&t=5137&sid=e2d65b1b74e54d29288653f9b2dcc897A dále ještě mi bylo tvrzeno, že fórum UPC je jediné takové a ostatní operátoři ho nemají. Tak jsem mu předložil tenhle screenshot:
Dále se skvělými znalostmi o produktu blýskl pan Václav Zadina, produktový manažer T-Mobile TV v článku Hospodářských novin:
Jaksi pominul, že "vzít" si jaksi nelze u T-Mobile žádný STB, protože je výhradně na splátky. Preventivně jsem se přes FB dotázal T-Mobile, tady je odpověď:
A T-Mobile se ještě předvedl tím, že v překotném spěchu při zavádění nových programů nejprve tvrdil, že balíčky mohou aktivovat uživatelé Mobilní televize (věta první) Potom pozapomněl v ceníku zajímavou poznámku (věta druhá):
Obě věci byly během dneška opraveny a informace je nyní korektní:
Dále i přes dvojí upozornění byly webové stránky služby upraveny až dnes po 13:00, přičemž dnešní konverzace s T-Mobile byla poněkud úsměvná:
A ještě něco o O2. Lež jako věž.
Nejbližší faktura po údajném odstranění byla ta za duben. A v té ano slovo o kreditaci
Opravdu miluji srovnávací studie, člověk se dozví tolik zajímavého.
A proto mám v plánu na květen ještě větší, srovnání IPTV s DVB-S a DVB-C.