Zdravím všechny...
Po delší době jsem nabyl nových poznatků, tak mě zajímá, jestli někdo řešil podobný problém...
Pro popis problému nejspíš bude stačit popsat situaci na samotném K40, jelikož na K26 a K33 tyto problémy nejsou a anténa je namířena jedním směrem...
Je asi jasné, že K40 je nejslabším signálem z hlediska amplitudy vůči K26 a K33.
Problém teď s vysíláním DVB-T2 se projevuje následovně.
Hodnoty níže jsou brány přímo z antény, takže cca po 5 metrech koaxiálního kabelu.
V určité denní intervaly (zdá se, že největší problémy jsou cca v odpoledních hodinách kolem 14té hodiny) dochází k následujícímu:
- síla signálu (cca 40 dBuV; +- 1 až 2 dBuV)
- C/N (cca 32 dB; +- 1 dB)
- BER je konstantní <1x10-7
-
MER z hodnoty cca 26 padne k nule a pak zase vystřelí k 26 a takto to je pořád dokola, jako na houpačce)Předpokládám, že je v tu dobu kdy MER tak rapidně klesá přítomno nějaké rušení, ale nedovedl jsem doteď zjistit odkud by mohlo přicházet.
Teoreticky připadá v úvahu možné rušení z WIFI na střeše (5 GHz).
Pak, což je asi pravděpodobnější by mohlo přicházet rušení od bezdrátového rozhlasu, který je umístěn na sloupu před domem.
Nic jiného jako možný zdroj rušením v okolí nevidím. Už kvůli tomu, že vypadává jen K40.
Chtěl bych se tedy zeptat...
Je normální, aby se rušení projevovalo jen poklesem MER a ostatní parametry (zejména C/N zůstávalo konstantní)?
Napadá někoho co s tím?
Anténu přetočit na jiný směr nemůžu (slabé signály, ECHO apod.)...
Díky všem za nápady...