s tím ethernetem jsem ale překvapený, netušil jsem že HBOGO má jen dva způsoby připojení.
Mobilní aplikace jsou navrhované pro chytré mobily a tablety, takže není divu, že vývojáři myslí jenom na Wi-Fi a 3G/LTE. Už jste viděl mobilní telefon se zdířkou pro UTP kabel s koncovkou RJ-45?
Některé krabičky tohle řeší simulací Wi-Fi připojení. Android hlásí aplikacím, že je zařízení připojené přes Wi-Fi, ale reálně je připojené do sítě kabelem. Je to o tom, jak dobře si Android odladí výrobci pro své zařízení.
Ukázkou, jak to nemá vypadat, jsou levné tablety bez 3G/LTE modemu (resp. jednotky), kde si přesto systém stěžuje, že se nemůže připojit do mobilní sítě. Samozřejmě, že nemůže, když nemá vhodné komponenty! Uživatelským řešením je jedině zapnout režim „V letadle“ a modlit se, že na daném tabletu lze při tomto režimu spustit Wi-Fi (což by z bezpečnostních důvodů jít nemělo, aby obvykle to jde).
Máte ještě někdo vyzkoušený USB flash disk na kterém tyto aplikace jedou? chci se rozhodonout jestli koupit větší krabici nebo flešku, která by byla co se týče cest pro mě asi nejlepší, líbil by se mi tento typ flešky
Asi si stojím na vedení, ale myslíte skutečně USB flash disk? Jako paměťové médium, na které se dají aplikace přemístit z interního úložiště zařízení? Nebo se USB flash disk rovná HDMI dongle? Uznávám, že jistá vizuální podobnost tam je
o DRM ale zmínka není
To nebývá skoro nikdy. Navíc podpora samotné technologie Widevine nezaručuje, že alespoň některé aplikace s placeným obsahem (video, hudba) nebudou stávkovat kvůli něčemu jinému. Tyhle aplikace kolikrát stávkují i na ne zrovna levných mobilech či tabletech zavedených značek. Multimediální centra a podobná zařízení s Androidem jsou takovou partyzánštinou, protože Android nebyl a není vyvíjen s ohledem na ně, takže problémů s kompatibilitou lze obecně čekat více.
Doporučuji navštívit prodejnu / showroom, kde Vás nechají produkt vyzkoušet, co na něm běží nebo neběží. Případně si ho objednejte přes internet. Doma si ho pak v klidu vyzkoušíte a když nějaká aplikace bude stávkovat, zařízení v zákonné lhůtě vrátíte bez povinnosti udávat důvod. Abyste neplatil zbytečně poštovné a dostal peníze zpět rovnou do ruky, doporučuji zvolit e-shop, který má někde poblíž kamennou pobočku.