Pánové,
studoval jsem si zápis z posledního zasedání RRTV, který před chvíli přišel a narazil jsem tam na udělení kmitočtu 107.0 pro Rádio Jizera v Mělníku. Chtěl bych se vám zeptat, nejlépe by na tohle odpověděl asi José, zdali tento kmitočet s výkonem 200 Wattů shledáváte přinosným. Osobně totiž přijdu o další DX, konkrétně R.SA z vysílače Sohland.
Dobrého dne. To já Vám na to klidně odpovím, když jsem takto přímo vyzván. Rádio Jizera neschledávám přínosné vůbec a taktéž jakýkoli kmitočet pro něj. Nemám tyto zbytečné lokální amatérské kočkopsy v lásce. Dokáži to zachytit na chalupě. Jedinou zajímavost, kterou si pamatuji ohledně této stanice, tak to je ta, že se to prodávalo Radio Investments a mělo to patřit do této stáje a mělo z toho být rádio KISS. Ale snad jen 1x v historii ČR, RRTV tehdy ten prodej nepovolila s odůvodněním, že KISS získalo krátce před tím v Mladé Boleslavi rádio DELTA a vzniklo KISS DELTA. Radia Delta a Jizera vznikala tak nějak společně v té době největšího temna jako lokální mladoboleslavští kočkopejsci. A protož RI získali Deltu, tak jim tehdy RRTV zatrhla získat Jizeru, kterou chtěli také, tedy bylo to na spadnutí.
No, co k tomu chcete říci ? Však to vidíte sám... Zasírání FM vesele pokračuje... Osobně jsem svůj názor už několikrát vyjádřil. Udělovaní frekvencí na FM bych v ČR definitivně zastavil a kdo chce mít pozemní rozhlasové vysílání, tak ať se obrátí na Teleko, ČRa nebo Radio Tele Investment. Kanály na Muxy v L-Bandu jsou přiděleny a do pul roku mu musí ten mux v případě jeho žádosti rozjet.
Mimochodem vedou se všude velké spory o datum ukončení přechodu z analogového televizního vysílání na DVB-T. Je vůbec v tomto státě stanovené nějaké pevné datum o ukončení přidělování analogových frekvencí na FM ? Podle mého názoru by ho měli stanovit. Ať si ještě honem každý zkoordinuje, co chce a tečka. Oni tady stanovili, že kdo přistoupí k digitalizační novele a zaváže se, že v roce 2025 začne vysílat digitálním způsobem, tak, že mu stávající analogovou licenci prodlouží do roku 2025. Ale stanovil tady někdo vůbec ukončení rozdávání analogových licencí ?
Pokud nikoli, tak to znamená, že když si někdo zažádá ještě v roce 2024 o analogovou licenci,
tak, že ji dostane ?
A co říkají na to, že EU uvažuje o vypnutí analogového vysílání po celé EU v roce 2023 ?
Osobně si myslím, že by měli stanovit pevné datum, do kdy tady chtějí ještě přidělovat licence na
analogové FM vysílání.
A měli by urychleně začít přidělovat muxy v III.Bandu, protože ten L-Band není to pravé ořechové...
No a jinak samozřejmě RRTV nezajímá zarušení vlastních českých stanic viz. Dálnice,
na tož aby je zajímalo ještě zahraničních...
Jinak, když už něco nakousnete, tak tady to máte celé... viz.foto / z raditv.cz /