Sice mám signál Moravianetu, ale záznam v HD neumím udělat. Mne spíše zajímá, jestli to bude, jak někdo psal v plném 16:9 nebo jako už stokrát v 4:3.
Půjde o 16:9, z mírných černých pruhů které ve filmu jsou vidět to bude v pohodě
Moravianet asi jede přes iptv nebo jen v dvb-c? vážně se tu nikdo nenajde kdo má možnost nahrát z kabelovky?
Ono to zas tak jednoduché se záznamem z DVB-C není. Moravianet má IPTV jen v několika málo ulicích, které jsou už na optice. Zbytek sítě jede v DVB-C. Mám jejich STB SD i HD, ale ani jeden nemá USB konektor. Zkoušel jsem hybridní HD STB, který měl možnost záznamu, ale byl problém s přenosem, pokud byl program kódován Conaxem. Naskýtá se možnost záznamu přes TV s CAM, ale tam to má také různá omezení. Asi existuje plnohodnotné řešení záznamu z kombinovaného STB vybaveného také tunerem DVB-C a slotem pro CAM, ale tam jsem se ještě neprobojoval.
Zatím používám polovičaté řešení, fajnšmekři ať dále nečtou.
Z HD STB Arion vytáhnu SCART do AV vstupu DVD recorderu a zvolím HD verzi požadovaného programu. Kvalita původního HD, byť redukovaná přes SCART má lepší kvalitu, než záznam přímo z SD verze programu.