Nevím jestli je to ještě aktuální ale v Brně v Krpoli jsem měl zkušenosti s přijmem na panasonic, starý z devadesátek Radio cassette RX-M50. Třináscté patro pod střechou, přímá viditelnost na Hády a divili byste se, právě s Kiss Hády problém, na jeho frekvenci se motalo více stanic, na univerzitě měly analyzátor a Kiss Hády měly dlouhodobě nějakou horší rozlezlou modulaci. Zato na mém rádiu jsem si vyladil oblíbení FM 4 z Vídně
Na střeše ale byly vysílače na mobily, jeden z mnoha zdrojů elmag smogu, který v posledních letech rapidně vzrostl i proto FM upadá. Jestě navíc přijímač na trhu v nižší cenové kategorii má mizernou citlivost, oproti tomu, co bys pořídil v devadesátkách. Pár výrobců pokrok ale udělalo s odrušením atd. Bokem zmíním můj kapesní telefon, který mám jen na nedocenitelný přijímač Sony Ericson w705. Stolní přijímač jakož to nejlepší mají moji prarodiče
sangean pr-d7 a na vzdálený vysílač nepotřebují vysunout ani anténu. Ještě tazatel byl sdílný a něco tedy o Kiss Hády. Podle mě to mají zažité jako první brněnské rádio, ne kvůli programu nebo názvu, takže Kiss 98 by se asi nepochodilo. Já jsem jeden čas poslouchal i na zlínsku padesátky bez reklam a do rádia volali i starší posluchači, což mě udivilo při zvyklostech na Kiss Publikum. Na hádech tehdy jsem ladil kvůli lehce staršímu progresivnímu popu, který ho nabízel nejvíce, to co mi chybělo ve srovnání s ostatními. Pop už pro mě moc ne, ale zastávám Krokodýlí názor a Hády by už dávno strčilo do kapsy Freečko, nebýt Hádecké tradice. Jo a byla tu zmínka o samostatném tuneru se soustavou, čehož bych se vyvaroval, jakož to i věží (např aiwa) a jiných podobných velkých krámů, citlivost je o ničem, jako u těch nejlevnějších přijímačů. U těchto monster není tlak ze strany spotřebitelů na kvalitu tuneru, používají zesák, víc je nezajímá. Tolik tedy klasické řešení nové technologie skýtající velké možnosti podali předřečníci. Otázkou je jak tyto technologie jsou pohotové ve srovnání s klasikou OFF/ON, jak dlouho jim tento úkon trvá, to klasiku u mě nepřekonalo. A ne že zas při odesílání se objeví, že je mi líto a já to zas budu tvořit znova. Průběžně se snažím ukládat, ne vždy to vyjde.