Zdravím a děkuji za Váš zájem o můj problém. Předně. Není někde ke zjištění, které Dab kanály budou v naší aglomeraci,tj,severní čechy, ještě obsazeny, abychom nedělali zbytečný práce po této zkušenosti s příjmem vysílačů ve 12. kanále? Místo příjmu mám v Novosedlicích,což je hned vedle severně od Teplic.Po dlouhém laborování s anténami jsem zjistil nejlepší příjem bavorských kanálů odrazem od teplického Božího prstu,což je výšková stavba na sídlišti Somet-Šanov II.Odtamtud je snad přímá viditelnost na Ochsenkopf.A ted spustili z Bukové Hory naše stanice, což je asi 20 stupnů ze směru od Božího prstu.Signál z antén jsem sloučil slučovačem RFT z bývalé NDR /mux MDR 9A, Mux Deutschland 5C a Muxy z Bavorska 11D a 12D s jednou anténou a naladěny na slučovači jako kompromis.K tomu všemu šel i 10 B,ale od tamtud nejde žádná zajímavá hudba.Tak tu bych případně oželel.Mimochodem ,ten berlínský 10 B mi odrovnal 10 B z Ochsenkopf,ale to mě líto nebylo,ale že mi ted odrovnají 12 D z Bavorska, tak to mě štve.Přestal hrát i Antene a Bayern3 na 11D,ale předěláním rozvodů se zesilovači jsem je znovu naladil a hrají bez problémů. Tak doufám,že naši nechystají zase nějakou habadůru,abych o 11 D přišel.Až se udělá hezky,tak chci zrealizovat příjem z Freibergu,odkud jdou taky zajímavé stanice. A taky se chci pokusit znovu o ten 12D z Ochsenkopf samostatnou anténou namířenou přímo na západ s anténou,která má aspon trochu potlačen příjem ze zadu.Ten Gong FM z Regensburg je docela sympatická stanice.Také by mne zajímalo, jestli už nejsou k mání slučovače pro Dab příjem?Jestli by se daly sloučit dva sousední kanály,které jsou ted v digitálu tak blízko sebe.? To je asi zatím vše.Snad jsem to vše napsal dost sruzumitelně.Děkuji.Pavlis.
Mimochodem,když už spustili u nás tu Bukovku a černou horu,je k mání už nějaké to autorádio,aby se je dalo chytit v autě?