Autor Téma: Zásadní otázka  (Přečteno 6613 krát)

blueflash .

• Profík
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
Zásadní otázka
« kdy: 09. 10. 2013, 04:28:45 »
Pokud si někdo četl Digizone (bratru) 5 let, vlastně užival zadarmo produkt v hodnotě průměrného čistého měsíčního platu? Kdybych si to těch 5 let nečetl, mohl jsem zpětně získat 20 000 Kč?  ???
« Poslední změna: 09. 10. 2013, 09:17:39 od blueflash . »

Reklama

• Stálý člen

Bohumír Džubej

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re:Zásadní otázka
« Odpověď #1 kdy: 09. 10. 2013, 08:46:14 »
Nic jsme si zadarmo neužívali. Je to stejné, jako u komerčních televizí. Na první pohled to vypadá, že se na ně koukáme zadarmo, ale ve skutečnosti je platíme v ceně výrobků, na které jsou u nich reklamy. A u DigiZone.cz je to stejné. Také jsou zde reklamy. Zadavatel reklamy si o její cenu obvykle nesníží zisk, ale cenu reklamy promítne do svých prodejních cen. Takže kdo se dívá na televizi prostřednictvím družice Astra, platí serveru Digizone.cz prostřednictvím reklamy "Někdo to rád ostré". Koupíte něco v Datartu? Zase platíte. Právě teď jsem na hlavní stránce napočítal rychlým pohledem cca šest reklam. Televizní tipy jsou reklamami obloženy víc, než obložený chlebíček šunkou. Toto Fórum je reklamami také prošpikováno. To jen na první pohled to vypadá, že je server zdarma. Nic proti. Každý musí z něčeho žít. Ale je mi hodně proti srsti, když je nám předkládáno, že obsah máme zdarma. Nemáme. A pokud tyto reklamy nedají dostatečnou částku na uživení redakce, někde je chyba.
Planar IT-15T2.

blueflash .

• Profík
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
« Odpověď #2 kdy: 09. 10. 2013, 09:28:43 »
Nepamatuji si, že bych si někde něco koupil díky reklamě na DZ. A i kdyby třeba Datart inzeroval nějakej zajímavej výrobek, jenž by mne zaujal, tak bych stejně prolustroval Heuréku, zda není někde na netu ještě lacinější...

Grifin

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 09. 10. 2013, 09:34:15 »
Já používám AdBlock a reklamy nevidím, proto nechápu co vám tu vadí. Reklama je prostě běžná věc kolem nás, co je zajímavější je zjištění že zdejší osazenstvo na reklamy nekliká tudíž DZ moc nevydělává ... proto zavedlo placený obsah. Upřímně pokud by zde redaktoři napsali že bez nějakého finančního impulzu nebudou dál fungovat tak jsem ochoten občas na nějakou reklamu kliknout ... lepší než placené články .... co vy na to?
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551

Bohumír Džubej

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 09. 10. 2013, 09:44:18 »
No vidíte. Já občas na nějakou tu reklamu i kliknu a to právě proto, že vím, že to server živí. A pokud mě zaujme, proč ne? Reklamy neblokuji. Jediné co mi vadí je to, že je nám tvrzeno, že obsah serveru máme zdarma. Nemáme. Já taky v Datartu obvykle nekupuji, ale když mi např. dojdou baterie, rychle nějaké potřebuji a Datart je nejblíž, koupím i tam. A ta cena za reklamu se rozpouští do všech cena a ne jen do konkrétního výrobku. Takže vlastně, i když minimalisticky, platím i nákupem baterií v Datartu. Kdyby server (jakýkoliv) byl zdarma, už by dávno nebyl.
Planar IT-15T2.

Reklama

• Stálý člen

blueflash .

• Profík
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
« Odpověď #5 kdy: 09. 10. 2013, 09:53:18 »
A nebyl třeba v tom článku o tý Růžkový (zhubla ne?) licenční klíč k Adobe Premiere? To by pak dávalo smysl platit...

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 09. 10. 2013, 14:18:52 »
Nic jsme si zadarmo neužívali. Je to stejné, jako u komerčních televizí. Na první pohled to vypadá, že se na ně koukáme zadarmo, ale ve skutečnosti je platíme v ceně výrobků, na které jsou u nich reklamy. A u DigiZone.cz je to stejné. Také jsou zde reklamy. Zadavatel reklamy si o její cenu obvykle nesníží zisk, ale cenu reklamy promítne do svých prodejních cen. Takže kdo se dívá na televizi prostřednictvím družice Astra, platí serveru Digizone.cz prostřednictvím reklamy "Někdo to rád ostré". Koupíte něco v Datartu? Zase platíte. Právě teď jsem na hlavní stránce napočítal rychlým pohledem cca šest reklam. Televizní tipy jsou reklamami obloženy víc, než obložený chlebíček šunkou. Toto Fórum je reklamami také prošpikováno. To jen na první pohled to vypadá, že je server zdarma. Nic proti. Každý musí z něčeho žít. Ale je mi hodně proti srsti, když je nám předkládáno, že obsah máme zdarma. Nemáme. A pokud tyto reklamy nedají dostatečnou částku na uživení redakce, někde je chyba.

Přesně tak. Takto to s reklamou ekonomicky funguje.  ;)