Plonkový příspěvek, nemá moc vztah k názvu vlákna ani nic nového nepřináší.
Jel jsem trasu Příbor - Brno (jediný světlý bod příspěvku bude asi připomenout, že v Příboru se narodil Sigmund Freud). "Bohatá" nabídka FM stanic na této trase (to je zdravice pro příznivce FM) si vybrala nějakou špatnou chvilku a ani nevím jak, mně napadlo, že rádio nabízí i AM. Tak jsem si hrál abych zabil čas.
Nejdříve jsem si myslel, že na všech frekvencích je rádio Svobodná Evropa mohutně rušena výkonnými rušičkami. Někde dost daleko před Olomoucí jsem rozeznal ČRo1 na 270 kHz a ČRo2 na 954 kHz. Nyní uvedu technické info: ČRo1 - 270 kHz asi z vysílače Topolná (Uherské Hradiště) 50 kW, ČRo2 - 954 kHz vysílač Dobrochov (Prostějov) 200 kW.
Jak jsem se blížil od Olomouce k Prostějovu, tak se začalo chytat i rádio Dechovka - 1233 kHz, vysílač Dobrochov - Prostějov, 5 kW. Když jsem jel kolem Dobrochova tak Čro2 i Dechovka byly poslouchatelné - ovšem musel jsem na rádiu úplně stáhnout výšky a basy dát téměř na max. Již ve Vyškově se na Dechovce objevilo praskání ve zvuku, v Brně klekla úplně byť dle jejich stránek tam jedou 500 W. ČRo2 si již nepamatuji, ale myslím, že v Brně již nic moc. ČRo1 tuším jela tak vyrovnaně-mizerně celou trasu.