Vážení Tescaři! jsme v dobrém klubu, co v dobrém, jsme ve výborném klubu!
Jsem se zastyděl, že jsem našeptával uživateli Pamětník aby strhl tu nálepku plácnutou přes - jak jsem se domníval - a jak se mi potvrdilo - přes ten klíčový šváb abychom věděli s kým pak máme tu čest. A tak jsem Tesco dělo rozdělal, nálepku sundal a na švábu se chvástal Frontier Silicon (UK), přední výrobce DAB chipů.
Chip: V rádiu je osazen model Kino 3, který je schopen přijímat i internetový stream. Tento chip, dle propagačního popisu výrobce " je nejnovější generací integrovaných systémů na chipu, který poskytuje optimalizované řešení pro WorldDMB Profile 1 (nevím co to je) DAB, DAB+, DMB-A a FM-RDS přijímače vysílání.
Jeho novější bratříček chip Kino 4, se chlubí o polovinu menší spotřebou; jiné případné rozdíly si dohledejte na odkazu, který uvedu na konci.
Modul: dle porovnání foto na stránce výrobce a tím co je v rádiu je tam modul VERONA, který dle propagačního popisu výrobce "je posledním z nové generace digitálních audio produktů, který používá nový DAB/DAB+/DMB-Radio optimalizovaný Kino 3 baseband chip. Ideální pro WorldDMB Profile 1 přijímače, poskytuje vynikající příjem signálu při nízké sptřebě a při cenové hladině vhodné pro základní modely výrobků.
Co umí modul VERONA 2 si přečtetě na odkazu níže.
V některém předešlém příspěvku jsem střelil od boku, že střeva v rádiu Tesco budou využivána i v jiných produktech dostupných na trhu - a nemýlil jsem se - i když nevím, které modely chip Kino 3 používají, vsadím cokoliv, že nějaké známé značky ho tam mají.
Pro úplnost uvedu seznam výrobců DAB chipů, ketré jsem dohledal:
Alps Electric Co Ltd, CSR , Frontier Silicon Ltd., Glovane Co., Ltd, Intel, Keystone, Semiconductor Corp, NXP Semiconductors, ON Semiconductor, Panasonic, Parrot, Silicon Labs, STMicroelectronics, Telechips Inc. , Texas Instruments
Poznámka: v mých předešlých hrátkách s příjmem DAB popsaných v jiném tématu jsem se šťoural ve fenoménu "umělá země"; nikdo to tady nic moc nekomentoval, připadal jsem si jako podivín; prosím pěkně přiložené foto dokumentuje umělou zemi v rádiu Tesco; je to ten měděný pásek.
Here we go:
http://www.frontier-silicon.com/digital-radio-solutions#.VoQuo_nhC73