Psal jsem uživateli Míša Kulička, který má dle podpisu stejnou sestavu zařízení, ale ačkoli bývá online, tak neodepsal, tak se ptám veřejně, nemáte někdo radu k provozování DVB-C UPC + TechnoTrend CT2-4650 CI.
Podařilo se mi všechno připojit, stáhnul a nainstaloval sem si nejnovější ovladače, všechny mnou používané programy ten tuner našly. Následně sem zkoušel vyhledávání, což proběhlo standardně ať už na frekvenci, kterou doporučuje UPC, tak na všech ostatních frekvencích. Víceméně to našlo valnou část kanálů (pouze v ProgDVB a DVB Vieweru, DVB Dream nějak stávkoval) včetně těch normálně kódovaných (např. AMC, Filmbox, atd.). Problém je ale v tom, že mám dojem, že nějak nefunguje to dekódování, protože kanály, které jsou běžně vysílány v DVB-T jsou zelené, tj. aktivní a "koukatelný", ale kanály DVB-C ač se najdou, tak zůstávají červený, tj. nekoukatelný a dle mě stále kódovaný.
Přiznávám, že ten DVB Viewer sem naplno zkoušel až včera na doporučení. Použil jsem verzi 5.1.0.0, kterou všichni označují za funkční (ani já sem neměl problém). Působí to na mě dojmem, že všechno je OK, jen to dekódování vázne a nečekám, že mi s tím pomůže přímo UPC (o tom, že sem mluvil se sousedem, kterej u UPC shodou okolností pracuje a koukal na mě jak na blázna, když sem mu řek, že něco takovýho zkouším radši nemluvím, ale všichni co maj co do činění s UPC tvrdí, že tohle není cesta, ale o tom, že nějakýmu kolegovi to funguje samozřejmě nemluvím už vůbec).
Než sem tohle začal řešit, tak sem DVB Viewer kdysi zkoušel sem zjistil a z toho období mi v PC zůstal archiv s jakýmsi UPC.ini souborem, kterej by měl zřejmě to UPC rozchodit. Bohužel je u něj odkaz na Wikipedii, kde si člověk najde adresář kam ten ini soubor hodit a ten adresář já ve W10 vůbec nemám. Možná je háček v tomhle a vy mě doběhnete tím, že právě ten ini soubor to rozchodí.