Poprvé jsem si koupil vhs rekordér od Panasonicu. Když přišlo dvbt, koupil jsem si hdd rekordér Panasonic. Bohužel ten nevyrábí verzi s dvb-t2. Přitom rekordéry byly solidní.
Když jsem začal hledat nějaký set top box s dvb-t2, tak jsem koukal nejen na hodnocení zakazníků, ale i na odborný recenze nebo videa na youtube. Tak jsem si nakonec koupil Evolveo, pak Dreambox, Di-way a nyní vybírám a si chci objednat mezi Octagonem Formuler nebo Technisatem, kde bych akceptoval cenu, kdyby byl integrován hdd, ale bez něj bych byl ochotný dát za vyladěný přístroj jen tak 9 tisíc.
Proto jsem objevil u mého dodavatele Octagon za 6 tisíc. Hezky vypadá, dobré recenze a na youtube je podrobná slovenská recenze. A zvládá nahrávat 7 pořadů současně. Jen čekám na potvrzení, jakou kompresi má dvb-t2 tuner. To rozhodne.
Nahrávání v tv nepoužívám a je mi na nic, když mají jen jeden tuner a lze tak nahrávat jen v nepřítomnosti diváka. Rozhodně externí rekordéry mají svůj smysl (přeskakování reklam nebo nudných pasáží, překrývání se atd.), ale je bída ve výběru.
U výše tří jmenovaných set top boxů mě například vadil nedotažený uživatelský prostředí, řadá používaných funkcí nebyla hned v úvodu menu, ale skryta v mnoha podsložkách, dálkový ovladač s podprůměrným úhlem směrovosti a nebo nemožnost zmáčknout jedno kouzelné tlačítko na ovladači pro nahrávání či zobrazení seznamu nahrávek, jak by to bylo obvyklé. V posledním případě totiž nebyla funkce aktivní na ovladači.A to nejhorší pro mě: nemožnost nahrávat a sledovat již záznam. prostě mi vyskočilo okno s hláškou, že bude přerušeno nahrávání, pokud budu chtít přehrát záznam. A nebo že nedojde ke spuštění nahrávání, pokud neukončím přehrávání. Na to jsem nebyl zvyklý u Panasonicu. A to bych málem zapomněl na občasné kousnutí přístrojů. Multimediální centra jsem měl dvě,a le ty mě neoslnily vůbec.