Je možná samozřejmé, že někdo, i ze docela pochopitelných důvodů, opovrhuje nějakou technologií, ale asi zbytečně navíc i těmi, kteří takovou technologii, možná ke své spokojenosti, používají. Na počátku bylo Vaše prohlášení : "Internet z telefonní zásuvky už může mít dneska jenom naprostý hlupák". Některý ze statisíců "naprostých hlupáků" se proti tomu dovolil ohradit a už je oheň na střeše? Kdo tady tedy netechnicky prudí? To nebylo arogantní a jízlivé ocejchování? Nebo Vy Jaroslave můžete a jiný ne?
Protože nemám rád typ lidí, jak se prezentujete Vy, nepozvu Vás domů, abyste ten pro mne dostatečně svižný web viděl na vlastní oči. A tajemství toho, proč to mám jen za tak malý paušál si s dovolením nechám pro sebe, ale není daleko od principů, které tady hlásají někteří šikovní abonenti kabelovek. Nejsem až tak velký závislák na internetu, proto mi plně postačuje i toto :
O2 Internet
Rychlost 8192/512 kbps
Datový limit : není
Překročení limitu : bez limitu
Zřízení služby 1,- Kč
Délka smlouvy : bez závazku
Cena za měsíc 600,- Kč vč. DPH
A když je to i se službou O2 Volání 30 za Celkem k úhradě včetně DPH (Kč) 141,64, je to za hubičku a možná by to také kdekomu stačilo. Vám Jaroslave asi ne, ale o svých skutečně využívaných službách a cenách jste se v tomto tématu ještě nezmínil.
Na chalupě mám podobnou službu na WIFI za 500.-Kč ročně, za podmínek "Rychlost připojení není garantována a reálně se pohybuje cca od 400 Kb/s do cca 3 Mb/s, dle momentálního vytížení sítě a kvality spojení mezi klientem a vysílačem. Celková konektivita sítě mv-net do sítě internet je 6 Mbit/s." Opět je to velmi střízlivé připojení, ale někdo by opět mohl namítnout, že na chalupu nejezdí surfovat po internetu, ale užívat si klidu a přírody.
V zaměstnání jsem připojen na optice a ani tam rychlost připojení nezneužívám na super rychlé stahování datových balíků s filmy, ani je nikam dál nedistibuuji. Mně to zkrátka stačí, ale za naprostého hlupáka se zkrátka nepovažuji.