Na chatě zcela jednoznačně Life radio z Linze na 100,5MHz.Tamní dva hudební redaktoři citlivě vybírají skvělý mix od 70s až po současnost. Obrovský playlist ne jako u nás , pochopili že od Queen není jen Radio Gaga, nebo od Abby Mamma Mia.Zazní nejen hity, ale i dávno zapomenuté rarity, které působí jako nezbytné koření.
Občas i Bayern 3 a to hlavně večer, kdy tam jedou autorské pořady, jako kdysi( naštěstí se na západě od nás vrací éra autorských pořadů a ne jen selektorový kolovrátek) . Co mně dosti vadí je ten fakt, že se rozmohly autorské "bavičské pořady" typu Matuschke a to samé okopírovala i soukromá Antenne Bayern, takže sice v tomto pořadu sice uslyšíte neslýchané raritky z hudební scény posledních 40ti let, ale na druhou stranu jste bombardováni bezduchými kecy převtipného moderátora.
V pátek pak doporučuji pořad od 22:00hod na Ö3 Forchers Friday Music Club-opět autorský pořad se spoustou raritních skladeb současnosti i minulosti.Bohužel díky rádiu Sázava je "hlavní vysílač pro CZ" tedy Jauerling na 89,4 rušen , nicméně ještě zbývá Weitra na 98,1 nebo Salzburg na 99,0 nebo Wien na 99,9).Nebo na této stanici v neděli od 19:00-21:00 Solid Gold.
Jinak klasika je Radio Wien(nádherné oldies kdykoliv v kteroukoliv denní či noční dobu) buď na 89,9MHz, což statečně ruší Ještěd, nebo čistě na satelitu nebo přes web. Pokud mám chuť tak si přes web poslechnu nějaké lokálky z Bavorska jako třeba Unser Radio, Radio Trausnitz nebo Radio Euroherz, eventuálně Chari. A naprostá bomba pro milovníky oldies je saské rádio RSA, bylo dříve bez problému zachytitelné v celých severních Čechách včetně Prahy na 107.7MHz(z Fichtelbergu vedle Klínovce), ale po spuštění rušiček jak píše spávně Kuba je to už dosti obtížné, takže zbývá web. Jo a abych nezapomněl, každou neděli a čtvrtek Flashradio na webu.Hudba převážně let 80tých, ale i další raritky a specialitky.
Z českých tady v Praze mám na autoradiu pouze Oldies radio, Expres radio, City a Kiss98(o posledních dvou platí ten kolovrátek a "největší hity furt dokola")