Já myslím, že pro záčátek dobrý
Sám ho používám jako "přenosný" DX přijímač.... na FM má velmi dobrou citlivost i na ten prut.... já ale spíše než FM stanice raději lovím na AM - SV, DV, KV.. na vzdálenější stanice se neobejdeš bez vnější antény... (rámovka, venkovní drátová, vertikální apod.)... pozor! v popisu je uvedeno, že externí vstup je na AM pásma, to není pravda! vstup na externí anténu je na FM, KV a letecká pásma (v podstatě nahrazuje tu prutovou anténu).
Pokud na SV a DV budeš používat rámovku, tak na tato pásma externí vstup nepotřebuješ, rámovku snadno navážeš s vnitřní feritkou. Pokud chceš používat long-wire, vertikál apod, tak se mi celkem osvědčilo navinout několik závitů smaltovaného drátu na feritovou tyčinku, paralelně k tomu ladicí kondenzátor (500 pF) a jeden vývod připojit k anténě a druhý na uzemnění... feritovou tyčku pak přiblížíš k přijímači a krásně se Ti to naváže.... takto jsem v nezarušeném prostředí experimentoval i se 16m vysokým vertikálem a chodily i velmi vzdálené stanice.... jinak přijímač je na SV citlivý i s pouhou vnitřní feritkou a v noci takto jde zachytit spousta stanic z Evropy... nočnímu éteru dominuje Makedonie 810kHz, Hudební Radio 5 Nostalgia z Holandska 747 kHz, RAI z Itálie 900kHz, spousta stanic z Německa, Francie apod.... na DV má s vnitřní feritkou přijímač citlivost podstatně horší, ale poláky 225kHz, Francii, Deutschlandfunk, Deutscheradio kultur apod. samozřejmě zachytíš.... pro větší DXy a pro zámořské SV a DV stanice se ale bez venkovní pořádné antény neobejdeš.... toto všechno platí i pro KV, na tropická a i vyšší KV pásma je opět lepší si k přijímači (v případě, že budeš používat vnější anténu) postavit preselektor... ale i na ten prut na KV zachytíš spousty stanic (Deutsche Welle, Vatikán, China International, Romania International (ta mnohdy řve i na krystalku:-)) atd.. atd.. je jich hodně).... pokud s DXingem začínáš, tak Ti pro začátek tento přijímač můžu doporučit a časem uvidíš, jestli Tě tato záliba chytne a třeba si pořídíš něco dražšího