Podle té nahrávky bych zemní smyčku prekticky vyloučil. Vypadá to jako pronikání zbytků jednoho obrazu do obrazu druhého. Pruh je vertikálně synchronní a horizontální frekvence se liší jen minimálně. Jediné zařízení, které toto umí udělat, je DVD rekordér, který mívá snímkovou paměť (ale mělo ji i pár VHS). Nejspíš tedy dochází k proniknutí výstupního signálu z rekordéru nějakým způsobem zpět na jeho vstup, kde ho nahraje. Moc možností, kromě přeslechů v kabelech nebo přímo špatného řešení u nějakého z přístrojů mě nenapadá.
Zkuste ještě zapnout nahrávání a pak odpojit obě TV - scart i anténu, jestli se něco změní, abyste vyloučil vliv obou TV, které by mohly rušit zbytky horizontálního rozkladu.
Už jsem z toho úplně tumpachový. Scartky jsem zapojil pouze SAT->DVD->TV, koaxiály pouze ANT.zásuvka->DVD->SAT a pruhy tam jsou. Jenom jsem vypojil anténu z DVD, tzn., že zůstaly spolu spojené jedním koaxiálem akorát DVD se SAT a nic se nezměnilo. Pruhy zůstaly.
Zapnul jsem nahrávání, odpojil jsem scart od TV a v tom momentě je na nahrávce, jak se tento svislý pruh rozpadne na několik vodorovných, které nejdříve padají zeshora dolů, pak se zastavují, a potom padají zezdola nahoru.
Určitě na to mají negativní vliv DVD i SAT. VCR na to nemá žádný vliv.
A ještě něco, když připojím pouze ant. výstup z DVD nebo ze SAT do TV, tak obraz trochu zesvětlá, když připojím ant výstup z VCR do TV, tak to je pořád stejné.