Zdravím, dnes jsem se díval na ČT 1 HD v MUX 11 (vysílač Vimperk - Mařský vrch) na pořad AZ-kvíz. Nezaznamenal jsem přesné časové rozmezí, ale někdy mezi 00:55 - 01:15 mi začal vypadávat signál (i přes to, že jsem se sigálem nikdy problém neměl). Zkusil jsem tedy přepnout na MUX 12 (ze stejného vysílače), kde jsem ale nic nepozoroval. Vzhledem k tomu, že jsem u tohoto konkrétního televizoru příliš neinvestoval a připojil k ní jeden z nejlevnějších set-top boxů na trhu (EVOLVEO OMEGA T2), domníval jsem se, že by mi mohl jen přístroj postupně odcházet. Po opětovném přepnutí na MUX 11, obraz stále čverečkoval a v jednu chvíli mi dokonce problikl obraz z nějakého filmu (byl to ale mžik, takže jsem si obraz nestačil prohlédnout, natož pak zachytit). Zkoušel jsem si ve zpětném zhlédnutí Skylinku ověřit, jestli problikl film i tam, a došlo tak k chybě například na odbavovacím pracovišti, ale tam jsem žádný problém neviděl. Bohužel u sebe nemám žádný profesionální měřící přístroj, takže jsem se kouknul alespoň na hodnoty, které ukazoval set-top box - u MUX 11 mi neustále kvalita signálu přeskakovala mezi 100% - 30%, u MUX 12 pak byla kvalita signálu stále na 100% (tyto hodnoty ale samozřejmě nelze brát jako relevantní). Vzhledem k tomu, že se u mě neměnilo počasí a signál je teď úplně v pohodě, mě napadají dvě možnosti:
1) odchází mi set-top box a nějak mu blbne dekódování signálu z MUX 11 (vliv by jistě mohlo mít i rozlišení obrazu, které je v tomto muxu jako jediné FULL HD)
2) ČT něco testuje - například headend pro nová regionální vysílání, která se mají objevit v příštím roce (tomu by nasvědčovala i brzká ranní doba, kdy televizi sleduje minimum lidí).
Zaregistroval někdo podobný problém?
___
PS: Nešlo by něco udělat s neustálým odhlašováním ve Firefoxu? (nevím, jak je to v jiných prohlížečích) Celou situaci jsem rozepsal mnohem lépe a při pokusu o odeslání jsem byl odhlášen a o text přišel.. takže jsem napsal alespoň tuto zkrácenou verzi.