Na experimenty po "zrušení" ploché střechy nějak nemám sílu... Momentálně "jedou" do dožívající malé STA klasická Colorka a Spektrovka z konce 80. let. Na stožáru zůstalo prorezlé "síto" a UHF (6. kanál, blahé paměti "vídeňská" 1), na půdě kanálovka na 29. kanál.
Chystám se po letech na něco nového, k. 69 volá!
V každém případě to bude zajímavé: bydlíme 15 km od Javoriny, ale bez přímého výhledu. STV 1/2 (k. 56, 39) velmi silné a poměrně kvalitní (žádná "duchařina"), k. 69 ani houby (zatím jen STA, spektrovka v H pol.). Čekal jsem aspoň detekci a příjem na hraně. Marně.
Nejvíc si užívám FM anténu s rotátorem (bez zesilovače!), ten typ z Liberce s "trojitými direktory", nebo jak to mám nazvat.
No a pro pořádek 2 satelitní antény (105 cm Ghibertina + stará 60 ze zrušeného UPC), 2 Vantage (7100TS a 220).
Jak to tak po sobě pročítám, nějak se mi pod rukama začíná tvořit malé muzeum. :-) Kromě starých antén také 105 Kovosat, starý analogový satelit Citizen (zamačkávám slzu za nepřekonanou kvalitu SD vysílání), velká potvora na FM1 (Poláci a Maďaři ve stereu v okrese Hodonín nebyli k zahození, navíc v údolí).
Snad mne lepší počasí přidá motivaci na nějakou anténářskou lumpárnu. No a navíc až se nám usadí Slováci, tak budu muset konečně něco udělat s STA. Klídek - budu volat profesionála! Už se nechci hrát, ale dívat.
Michal
Lokalita: okr. Hodonín, 15 km od Javořiny (bez přímého výhledu) a 15 km od Veselí n. Moravou