Ceny UPC je tema, ktere sem patri. Urazky diskutujicich tady nemaji co delat.
Toto tvrzení má být něco o cenách UPC???
PODSTATOU CELÉHO PROBLÉMU JE, ŽE UPC DIRECT PRODÁVÁ SLUŽBY V ČR, ALE DPH a DANĚ PLATÍ V LUCEMBURSKU
To je normální spam a starání se o věci, po kterých je běžnému userovi velký houby
Hmm, a kdo je to "běžný user" a proč by mu po tom mělo být velký houby?
To u koho a za kolik kupujeme zboží a služby je jeden z mála způsobů jak přímo a velmi efektivně ovlivnit prostředí ve kterém žiji, a to z mnoha důvodů (daně, zaměstnanost, sociální projekty, rozvoj regionu, ...).
Mně například zajímá jestli se firmy a živnostníci, od kterých něco kupuji, chovají tak aby byli prospěšní oblasti ve které žiji. A zajímá mně jestli daná firma daně platí a jak. Jsem nebo nejsem "běžný user"?
A pokud opravdu UPC Direct jde touto cestou, tak v podstatě "zdražilo" o 17% jen na DPH a pro domácí uživatele (neplátce DPH) zůstalo vše při stejném.
Výsledkem je to, že pokud budu uvažovat jen základní cenu balíčku UPC Direkt 399,- Kč (platí jen po dobu prvních 6 měsíců) bez jakýchkoliv dalších služeb, cca 100 000 předplatitelů v ČR,
dostanu ročně ztrátu ve výši cca 80 mil Kč na DPH (100000*12*399*2/12). Ve skutečnosti je to více, protože za PVR, HD, HBO se platí a mají i balíček za 555 Kč. Navíc čert ví jak budou vypada nezvýhodněné ceny pro 6 měsících...
A to rozvoji regionu kde žiji (ČR) rozhodně neprospívá. Takže hned mám jeden důvod proč UPC Direkt ne.