Peníze odevzdané státu na daních nejsou vaše peníze! Patří státu a vy jako jeden občan přímo nerozhodujete o jejich využití.
Sancte simplicitas!
píše se to "Sancta simplicitas" ale radši česky: svatá prostota!
Hluboké odběhnutí od tématu - níže doplním alespoň malé přiblížení k tématu.
Kdysi na nějakém fóru jsem reagoval na nějakého taky naivku a napsal jsem, že "stát nemá žádné peníze". Pak když zemřela Margaret Thatcher a nějaký web zveřejnil její nejznámější výroky a jeden z nich byl " there is no such thing as public money" tak mně potěšilo, že jsem přišel na něco sám
(nyní neřeším kontroverznost této političky).
Zevšeobecnil bych, že stát je příspěvková servisní organizace, která má vytvářet optimální prostředí pro veřejný i soukromý sektor. Například jaké zdravotní péče se mi dostane, po jakých silnicích jezdím, jak se cítím bezpečně atd. ap. To vše v porovnání s náklady tj. kolik peněz chce po daňových poplatnících. Příspěvky státu se mají využít efektivně a ne debilně nebo je dokonce rozkrádat. Říká se tomu "malý efektivní stát"; asi neexistuje nikde na světě, ale někde se o to alespoň snaží.
Zpět alespoň okrajově k tématu. Aktuálnost informací by mi až tak nevadila. Nyní nechci vytrhávat z kontextu - protože mně zajímá jenom otázka T-DAB vysílání - ale zarazila mně bezpáteřnost tohoto webu v podobě absence názoru na rozhodnutí vlády ohledně plánu T-DAB v ČR.
Takový Lukáš Polák, který musí být asi hodně diplomatický, na webu Čro alespoň použil titulek "Digitalizace rádia se může rozjet, Českému rozhlasu ale přináší řadu otázek".
Zdejší web se omezil na citaci mírně kritických názorů třetích stran. Svůj vlastní názor buď nemá anebo ho někdo odkoupil a zamkl do trezoru.