1. ten popis je trochu zmatený, ale pokud jsem to dobře pochopil, problémy jsou především s "anténou směr Kozmice"
2. tou je tedy dlouhá color ve které je na svorkách umístěn předzesilovač (proč a jaký? kanálový? širokopásmový?)
3. Vaše lokalita je v Bystřici (výpadovka na Tábor), představu o místě příjmu mám. Terén je zalesněný, kopečky, atd.
3. ikdyž nejsem znalec místních poměrů, nevím, proč je na vysilač (vzdálený několik málo km) použita tak výkonná a směrová anténa s předzesilovačem?
4. ztráta signálu-s něčím obdobným jsem se setkal, ale zpravidla k tomu dochází nějakým výraznějším vnějším zásahem v okolí (výstavba, vykácení lesa, rušení atd). Jestli Vám ten technik řekl, že signál "utekl" někam o pár metrů dál, pak je a asi i bylo na střeše nehomogenní pole a je dost možné, že je nevhodně zvolen typ antény. Co se stalo v okolí, předtím půl roku vše fungovalo.
5. ten slučovač 23,44+rest je čí výroba? Je dost možné, že není až tak selektivní a 2kanálový odstup zcela určitě optimální není.
6. výpadky se projevují jak? na obou (třech více) televizorech současně nebo se to stává jen na jednom, který program vykazuje ty vady?
7. máte od té instalačky doklad (protokol s nějakými hodnotami úrovní atd?)
8. sám to asi stěží vylepšíte, snad pokud byste měl nějakou pasivní anténu přenosnou tv, kus koaxu a primárně na ni vyzkoušel příjem z Kozmic. Pokud by to bezproblémově fungovalo delší dobu, dalo by se spekulovat o špatně zvolených a umístěných komponentech.