Vy ani neviete na čo sa PÝTATE!!!!!
Dovolím si odcitovať vašu otázku zo dňa 15.08.2017, čas 17:19:53
Může "jen tak" odebrat tento kanál z nabídky nebo se proti tomu lze nějak bránit?
Odpoveď ste dostali JASNÚ - operátor má na zmenu programov právo a nie, Vy sa proti tomu brániť nemôžete.
To že odstúpite od služby totiž nezmení to, že operátor zmenil programovú ponuku. Nikto nemá vešteckú guľu, aby dokázal zistiť KAM ste svojou otázkou smerovali...
Vo VŠEOBECNÉ PODMÍNKY SPOLEČNOSTI T-MOBILE CZECH REPUBLIC A.S. platných do 31.8.2017 (teraz majú zasa nové) je v bode 2.6.2 okrem iného uvedené (a je to tam dokonca aj podčiarknuté, aby to pri čítaní udrelo do očí): "Dále jste oprávněn(a) písemně vypovědět Smlouvu bez sankce, vyplývá-
li Vám takové právo ze zákona, v takovém případě musíte doručit výpověď Operátorovi nejpozději 10 dnů přede dnem účinnosti změny, která zakládá Vaše zákonné právo ukončit Smlouvu."
(príslušné zákony máte predpokladám uvedené vo Vašej zmluve - mal by tam byť aspoň odkaz na zákon 127/2005 Sb.)
A hneď v úvode podmienok na používanie služby T-Mobile TV (konkrétne časť I.Úvodní ustanovení bod 3) je odkaz práve na vyššie uvedené Všeobecné obchodné podmienky.
Nie som zákazníkom T-Mobile, ale skúste sa pozrieť do papierov, ktoré ste dostali pri uzatvorení zmluvy. Možno tam nájdete prístupové údaje k svojmu T-Boxu.
A v tom T-Boxe bude možno aj informácia o plánovanej zmene rastra (
vo všeobecných podmienkach je totiž uvedené aj toto: Za písemné se pro účely dodržení formy vyžadované Smlouvou považuje i právní jednání Operátora učiněné faxem, elektronickou poštou, SMS, MMS, dodáním do schránky T-Box či datovou zprávou do Vaší datové schránky).
Ako som už napísal včera - veľmi pochybujem, že by T-Mobile urobil takú školácku chybu a svojich zákazníkov o zmene neinformoval. Ale ak tú chybu urobili, tak si tú pokutu zaslúžia - a potom máte moje ospravedlnenie....
P.S.: keď niečo podpisujem, tak si najskôr naštudujem čo vlastne podpisujem a aké mi z toho vyplývajú povinnosti a práva. A to nehovorím o tom, že znalosť práva na odstúpenie od zmluvy v prípade jednostrannej zmeny dohodnutých podmienok by malo patriť medzi základné vedomosti občana.