Ahoj, zaujal mě tento článek. Podobné téma jsem také zakládal nedávno o Vánocích (remastery česko-slovenských filmů), ale byla to spíš kritika. Jinak rád bych tě opravil, nahrával jsem si nedávno z novy hd Andělskou tvář a z ct1 hd Pramen zivota a v plném nativu tyto filmy nebyly. Byly to klasicke sd obrazy upscalovane do hd.
V hd byly nedávno odvysílané ještě tyto filmy: Pyšná princezna (nova hd), Eva tropí hlouposti (nova hd), Nesmrtelná teta (ČT), Kdo přichází před půlnocí (1979, ČT), Papilio (ČT), Divoká svině (1990, ČT), Všichni moji blízcí (ČT, 1999), Anděl na horách, Dovolená s Andělem (nova), Líbáš jako bůh (markíza hd), Perinbaba (markíza hd), Soľ nad zlato (markíza hd), Kráľ Drazdia Brada (markíza hd), Orgán (z r. 1964, černobílý, v 16:9/ STV2 HD)
Jinak bych rád doplnil další do hd rozlišení remasterované filmy, které teď na ČT a nově v premiéře poběží:
22.6 Záhada hlavolamu (1993, 16:9), 15.6 Otec Kondelík a ženich Vejvara (nova), 23.6 Cesta do hlubin študákovy duše (nova), 30.6 Hry lásky šálivé (ČT1, 4:3) - můj nejoblíbenější