S tím s Vámi nemohu souhlasit. Já se například u O2TV cítím omezen tím, že pořízenou nahrávku si mohu uchovat pouze jeden měsíc a nemohu si ji uložit lokálně do HDD u settopboxu, případně na paměťovou kartu mobilního telefonu. Naopak u satelitu/pozemáku není problém si pořad nahrát na svůj HDD, případně vystřihnout reklamu a hlavně uložit do mobilního telefonu pro pozdější zhlédnutí na cestách (i třeba v HD) a to zcela bez čerpání FUPu. Jediné, k čemu mám výhrady je pouze jednotýdenní EPG. Pro případ dovolených bych uvítal 14ti denní EPG.
U toho satelitu by som to s tým nahrávaním NEVIDEL až tak ružovo ako to vidíte Vy. A s veľkou pravdepodobnosťou bude čoskoro rovnaký problém aj u pozemáku. Mnohé prístroje napr. nepovoľujú nahrávky prehrať inde ako v danom prístroji, tie blbšie dokonca neumožnia nahrávku prehrať po zmene kódovania (čo môže byť aj niekoľko hodíjn po realizácii nahrávky). To že máte náhodou prístroj, ktorý to ešte umožńuje je plus pre Vás, ale množstvo ľudí také šťastie nemá....
Tak takový přístroj rozhodně nemám náhodou, ale při koupi to pro mne byla zásadní funkcionalita, aby nahrávky i z kódovaného vysílání se ukládaly nekódovaně v ts formátu. Vím, že problémy s nahrávkami, které popisujete, jsou zejména u hojně propagovaných Skylink Ready přijímačů, který bych si nikdy nekoupil právě z výše zmíněného důvodu.
Prostě kdo se v tom trochu vyzná a věnuje tomu svůj čas, tak si (zatím) poradí. Otázkou je, co by se stalo, kdyby se zavedlo párování karty s přijímačem/modulem a omezilo se nahrávání přes CI+. Ale to naštěstí není (zatím) na pořadu dne.
A pro O2 TV (nejen pro ni, ale i konkurenci) je zajímavým směrem vývoje právě to lokální ukládání nahrávek, respektive snad někdy FUPové zvýhodnění této služby v rámci vlastní sítě, které bych velmi uvítal.