Zbydou kanály 21-36, tj. 16 kanálů. Tak malé množství se snad ani zkoordinovat nedá, aby to nerušilo některý ze sousedních regionů. Již nyní diváci nadávají, že nejen při inverzích vypadává signál, ať se s tím něco udělá.
Dost dobře této výtce moc nerozumím. Co znamená sousední region? Opravdu regiony na úrovni krajů, nebo větší, s dosahem a nutnou koordinací s cizinou? Zdánlivě jednoduché věty totiž pro mne nic konkrétního nepředstavují.
Vypadávání signálu při inverzích má souviset se vzájemným rušením i nesousedních regionů na shodném kanále?
Nebo se jedná jen o jiné šíření a pokles úrovně signálu? Závisí tento problém na straně příjmu, vysílání, nebo je to jen obecná vlastnost éteru?
Nemyslím si, že vysílání na sousedních kanálech komplikuje příjem, nebo mám štěstí na to, že pro desítky tunerů v TV a STB, které jsem prakticky poznal, nebyl problém přijímat kvalitně i 4 sousední kanály.
Požadavek diváků na to, "ať se s tím něco udělá", jen pramení z jejich neznalostí, nebo jejich problémy má řešit někdo jiný?