Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - MarioF87

Stran: 1 2 3 [4]
46
Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně uvažované koupě satelitu, ale nejprve musím trochu povídání.

Žijeme v RD a jsme tu dvě domácnosti. Sousední domácnost má na jedné televizi satelit od Skylinku. Já jsem uvažoval, že bych si na podzim též pořídil satelit, ale z jistých důvodů mě láká spíš CS Link. A právě proto bych potřeboval poradit, jak to udělat. Nechci si pořizovat doplňkovou kartu od Skylinku, protože ta může mít jen stejné vlastnosti jako karta primární, a když si sousedi nepřiplácí prémiové kanály, tak bych je nemohl mít ani já. Proto mi nezbývá než si to zařídit samostatně. Přesto se chci zeptat:

1) Stačí jedna parabola nebo musím mít i samostatnou parabolu (tím, že budu mít CS Link)?
2) Jelikož žijeme v oblasti s přesahem DVB-T z Polska, uvažoval jsem nad koupí http://www.digizone.cz/clanky/ferguson-ariva-250-combo-pozemni-i-satelitni-box-s-pvr-a-webovym-prohlizecem/ je to dobrá volba, resp. můžu tam strčit CS Link Irdeto?

3) Jak jsem vyrozuměl z jiných článků, lze zachytit volně šířené satelitní programy i bez vložené dekódovací karty. V případě, že nebudu muset kupovat i parabolu (a tím pádem celý satelitní komplet), můžu si koupit jen samostatný set-top-box a používat ho až do okamžiku koupě dekódovací karty jako DVB-T přijímač a k tomu chytat třeba ČT 24 a Noe ze satelitu?

4) Tady už možná trochu předbíhám, ale promýšlím to komplexně, tak už se předem starám i o tohle. Dočetl jsem se, že k úspěšné registraci karty CS Link je potřeba uvést VS platby televizního poplatku. Ten platíme pochopitelně jen jeden, i když jsme dvě domácnosti. Nebude vadit, že uvedu stejné spojovací číslo SIPO jako sousední domácnost? Aby s tím pak nebyly problémy...

5) Je možné, že v základní nabídce nebudu mít slovenské Markízu a Joj? Sousedé je mají, ale např. zde http://www.tvdigitalne.cz/karta-cs-link-irdeto-neomezena.html je ze základních slovenských uvedena jen STV.

47
Zemské digitální vysílání (DVB-T) / Re:mux 4 ostrava
« kdy: 27. 07. 2012, 11:12:14 »
Nevíte někdo, jestli se (a příp. kdy) bude zvyšovat výkon muxu 4? Nám to doma buď vůbec nenaladí nebo po nalazení většinou píše "žádný signál". Před vypnutím dočasné sítě, co běžela do 24/6, to aspoň občas šlo, teď vůbec.

48
Nejčastěji ČRo3 a ČRo 2 (to hlavně v neděli), jinak když tak přes internet Slovenský rozhlas. Komerční neposlouchám vůbec...

49
Zpočátku mě štvalo, že nebylo možné nalistovat program nějaké stanice na další den, zobrazoval se jen aktuální den. Teď udělali aspoň Program na týždeň v PDF ke stažení, i když nevím, proč by to nemohlo být i na stránkách, ne každý to chce hned stahovat. Inu, Slováci...

50
Zemské digitální vysílání (DVB-T) / Re:DVB-T v Polsku.
« kdy: 28. 06. 2012, 18:33:44 »
Tak jsem experimentoval a zkoušel ty naše televize a s následujícím výsledkem.
Vyzkoušel jsem LG na dvou jiných místech v domě, ve druhé kuchyni a u sebe (samostatně, bez pc). Výsledek byl překvapující. Vše se naladilo a vše fungovalo, krásně, a to vč. českého muxu4. Rozdíl je jen v kuchyni č. 1. MUX2PL jede v mpeg2 dobře, mpeg4 kostičkuje, český mux4 hlásí "žádný signál". Synovec má podezření na starý koax. kabel, všude jinde se měnil, jen tam ne. Navíc má nejdelší délku a vede přes půdu, je možné, že do něho i žraly myši  :D Asi budem muset udělat ten rozvod znovu.

Tv karta v pc - zkoušel jsem naladit znovu a jako oblast jsem dal Polsko místo ČR. Naladil se i mux2PL, ale s 0% signálu na všech stanicích, ani si to neškrtlo. Při zpětném naladění na oblasti ČR zatím čekám, jak to dopadne.
Pokud jde o rozdílné naladění tv karty v pc, vysvětluji si to, jak tu někdo napsal, rozdílnou citilivostí tuneru. Tv karta se asi nikdy nevyrovná opravdovému televizoru, a to ještě dobře, že mám interní. Kdysi jsem měl externí tv kartu a to byla hrůza, naprostá slabota! Přesto stále nechápu, proč mux1PL to zobrazuje krásně, když ten má mnohem menší výkon než mux2PL, kde každá stanice má 0%.

51
Zemské digitální vysílání (DVB-T) / Re:DVB-T v Polsku.
« kdy: 28. 06. 2012, 18:16:57 »
Na K38 se přece vysílá ze Skryczneho jen mux 2! Mux 2 navíc vysílají Katowice na K49, který lze na ostravsku běžně zachytit.

Pardon, nechal jsem se unést  :D
a hlavně - podle přehledu na http://www.telewizja-cyfrowa.com/nadajniki.html zjišťuji, že jsem se spletl. Pochopitelně chytám z vysílače Kosztowy a nikoli Skrzyczne. S výkonem, jaký má mux2 ze Skrzyczneho, bych si u nás neškrtl. Takže přeladění našeho muxu4 na k38 nebude problém. Uf...

52
Zemské digitální vysílání (DVB-T) / Re:DVB-T v Polsku.
« kdy: 28. 06. 2012, 16:57:04 »
V článku na digizone zabývajícím se novinkami v českém mux4 je uvedeno, že na Ostravsku bude do konce t.r. mux4 místo k63 vysílat na k38, kde nyní chytáme Poláky. Co je na tom pravdy? Doufám, že k tomu nedojde, byl by to asi konec příjmu (jakékoli) polské tv v této oblasti, kde máme přesah signálu ze sousedního státu už desítky let  :(

53
Zemské digitální vysílání (DVB-T) / Re:DVB-T v Polsku.
« kdy: 27. 06. 2012, 03:49:34 »
Omlouvám se, že jsem dlouho neodpověděl, na základě článků zde na digizone jsem čekal, až jak se projeví změny po 24. červnu. Během té doby jsem zjistil následující:

1) Ptal jsem se synovce, jak je to s tím rozbočovačem. Povídal, že když se loni měnila ta anténa, tak udělal nově i rozbočovač, a teď z rozb. na půdě vede samostatný kabel ke každé televizi, každá tv je řešena samostatně. Čili by měly mít stejný signál.

2) Včera jsem naladil tuner v pc i tv v kuchyni znovu a opět jsou tam rozdíly. Snad nebudu nudit, ale dovolím si uvést stručný přehled.
Společné: zákl. české programy - 4x ČT, 2x Nova, 3x Prima, Barrandov, Óčko, Polar; zákl. polské - 3x TVP, TTV, ATM, Eska, Polo, to je tuším vše.

A pak už byly rozdíly. Zánovní LG v kuchyni naladila VŠECHNY polské komerční stanice, a to hned DVAKRÁT (asi mpeg2 a mpeg4). Tv tuner naladil: ČT1 HD MOS, ČT4 HD MOS, NOVA HD MOS, TV Pohoda MOS. Bohužel na koukání nepoužitelné, mají jen asi 40-60% signálu, jak kdy, a to je málo.

3) Jasně že máme nějaký zesilovač. Ale na ten se budu muset synovce ještě zeptat, přečetl jsem si to až večer. Ovšem nevím, jak může být zesilovač přebuzený, pokud chceme chytat vysílání jiného státu. Přece čím vyšší výkon, tím větší naděje (vzhledem ke vzdálenosti vysílače), ne. Nehledě na logický požadavek chytání hlavně všech českých multiplexů. Nejsou tak daleko doby, kdy český mux3 měl slabý výkon. Teď má 100%. Kdyby měl 60, jako mají u mne ty hd programy, tak je to zas málo.

4) Frantisek Kroupa: k něčemu jste mě inspiroval. Zkusím tv z kuchyně přenést k sobě do pokoje a zapojit do ní kabel, jestli v tom opravdu bude rozdíl. Příp. zkusím i nainstalovat monitor (ono je to totiž vlastně monitor s televizí) a pak zapojím kabel do tv tuneru, i když teda nevím, jestli zrovna monitor hraje roli v tom, co naladí tv tuner. Ale asi až v neděli, dřív nebude čas.
Škoda, že už nemám starý tv tuner, bylo by zajímavé porovnat co naladil, s tím, co mám v pc teď.
I když je fakt, že většinou se dívám v kuchyni, přece jen nová tv má větší uhlopříčku, a teď jsem konečně zas po dlouhé době využil Poláky, sleduju Wimbledon z Polsat Sport News, aspoň na něco se to hodí. Jenže LG pro změnu neumí nahrávat, na rozdíl od tv tuneru, proto bych rád docílil toho, aby to bylo stejné.


Tak teď už to snad bylo vyčerpávající  :)

P.S. Jaké je správné slovo na doplnění "co je šeptem, to je...", napsal jsem žertem a nevzalo mi to. Musel jsem zkopírovat celý text a obnovit stránku, aby se objevilo jiné ověření. Opravdu to musí být až takhle zabezpečené při odesílání příspěvku?

54
Zemské digitální vysílání (DVB-T) / Re:DVB-T v Polsku.
« kdy: 06. 06. 2012, 22:00:16 »
Miroslav Kuzník:
podle přehledu na tom odkazu nechytám MUX3 - vycházím z údajů pro vysílač Katowice-Kosztowy. A není se co divit - vysílač má jen 2,5 kW. Podle přehledu stanic úplně dole mi tuner v pc našel, co se týče Poláků, jen MUX 1, nová eldžina v kuchyni naladila i MUX2. České kanály naladily všechny přijímače - mux1,2,3. Plus tuner i mux4.


Honza Novák:
narážíš tím na to, že v každé televizi ladím jinak? No to nevím, od doby, co jsme loni (asi před rokem) koupili novou anténu, tak jsme s tím nehýbali. Obsazení kanálů v muxech se čas od času mění samo. A kdysi mi polské kanály fungovaly i v tuneru.

55
Zemské digitální vysílání (DVB-T) / Re:DVB-T v Polsku.
« kdy: 05. 06. 2012, 22:03:15 »
Poláci přešli z mpeg2 do mpeg4, TVP Historia, Kultura již nevysílají a Metropol taky ne. Zkuste všechno vymazat a znova proskenovat. Uloží se vše, co je dostupné. Pokud váš přístroj nebude umět přehrát mpeg4 bude vám hrát jen zvuk.


No to jsem právě udělal o víkendu, proto jsem napsal včera ten příspěvek. Historia a Kultura nevysílají v DVB-T nebo neexistují? V programu polské tvp jsem kulturu našel. Rozhodně bych to raději vyměnil místo polských komerčních stanic, které stejně vysílají to samé, co máme i tady. Pokud jde o Metropol, ten je mi jedno, když jsem z druhého konce republiky.

Pokud jde o přístroje, malá rekapitulace. V kuchyni je nová eldžina s digitálním příjmem a našlo to všechno, jen u českých HD a Óčka se to vůbec nechytá, hlásí, že není signál. Naproti tomu TVP1 HD je vynikající!. Přes starý set-top-box u jiného televizoru jde u mpeg4 jen zvuk, to je jasné. U mne v PC mám DVB-T tv tuner, HD programy zobrazuje i obraz, vč. českých, ale NENAŠLO to většinu polských programů. Anténa na střeše je jen jedna, proto právě nemůžu pochopit, že jsou v tom takové rozdíly!
Pochopitelně jsem ve všech případech zadal ladění všech frekvencí a dokonce jsem zkoušel změnit nastavení oblasti, vyzkoušel jsem Českou republiku a Polsko.

P.S. Při odeslání příspěvku to bude vždy chtít ověření? Docela mě to štve. Systém by snad měl poznat, že když odesílám pod svým nickem, nejsem robot.

56
Zemské digitální vysílání (DVB-T) / Re:DVB-T v Polsku.
« kdy: 04. 06. 2012, 18:53:36 »
Bydlím na Ostravsku a už delší dobu je mi polské DVB-T vysílání záhadou. Mění se to každou chvíli. O to by nebylo, tedy až na to, že zmizely TVP Historia a Kultura, zrovna ty nejlepší. Ale u nás v domácnosti máme rozdílný příjem polských digitálních stanic (ale i některých českých, i když v menší míře) na jednotlivých televizích.

Pro ilustraci. Máme televizor v kuchyni, nový už s dvb-t příjmem. Kromě toho mám u sebe v počítači dvb-t tv tuner. Dole v kuchyni mi to našlo všechny programy, vč. polských, dokonce některé 2x (asi v mpeg-2 a mpeg-4). Ovšem u MPX4, tedy Nova HD, ČT HD a Óčko, to hlásí "žádný signál". Nahoře v pc je to naopak. Z polských stanic to našlo jen pár (TVP, TTV, ATM, ESKA, POLO), zbytek ne, ale pro změnu jsem zde chytil MPX4, dokonce to hraje docela dobře, signál asi 73%.

To absolutně nechápu. Anténa na střeše je jedna pro obojí, jak v tom může být takový rozdíl? A aby toho nebylo málo, ještě někteří členové domácnosti mají jednu starší tv, ale mají tam starý set-top-box, kde mají u polských kanálů jen zvuk. Ale naladilo jim to i LTV z Klimkovic a Metropol, ovšem jen název - bez signálu. U mne ani ťuk, u mne (ani na nové televizi) se to prostě neobjevilo vůbec.

Tři televizory a takové rozdíly...


JO a abych nezapomněl. Pročetl jsem asi polovinu téhle diskuze (a že to byla fuška!) a prosím o vysvětlení, co to je TX. Ostatní zkratky jsem se dovtípil nebo našel, ale TX ne. Aspoň určitě ne v souvislosti s DVB-T.

Stran: 1 2 3 [4]