Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Analogové vysílání => Téma založeno: Ma Te S 17. 02. 2011, 16:27:08

Název: NOVA na 4.Kanále?
Přispěvatel: Ma Te S 17. 02. 2011, 16:27:08
Ahoj, dnes jsem na starém rádiu naladil NOVU na frekvenci asi 66-67 MHz, což by odpovídalo čtvrtému TV kanálu (zvuk 66,75 MHz), jenže na tom kanále ani poblíž se nevysílá. Nevíte někdo, co tam dělá nova? ???
Název: Re: NOVA na 4.Kanále?
Přispěvatel: Franta Kostka 17. 02. 2011, 16:51:35
to je sice kanál E4 v západní normě CCIR ale je to kanál R2 ve východní OIRT normě, ve které se vysílá u nás. Takže si vyhledejte kde je Nova na druhém kanále. Vysokovýkonový jen Kleť, pak možná nějaké převaděče.
Název: Re: NOVA na 4.Kanále?
Přispěvatel: Libor L 17. 02. 2011, 16:53:56
Kleť už nevysílá na kanále R2, takže se jedná o nějaký tv převaděč na kanále R2 nebo o vyzařování ze společné tv antény, kde je Nova konvertorována z nějakého jiného tv kanálu.
Název: Re: NOVA na 4.Kanále?
Přispěvatel: Franta Kostka 17. 02. 2011, 17:13:49
jo díky neuvědomil jsem si to. Pak je odpověď zde:

http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavaci-databaze/prehled-televiznich-vysilacu.html?position=1&action=station&order=&direction=ASC&f_channel=2&order=&asc=&type=&f_station_name=&f_pol=0&f_transmitter=
Název: Re: NOVA na 4.Kanále?
Přispěvatel: Ma Te S 17. 02. 2011, 18:50:16
Díky za info. Vyzařování by to snad nemělo být, máme normální venkovský domek(to znamená bez převaděče) a signál pereme hned do TV. Mohly by to být ty České budějovice 100kW, ale je to 120 km a na velkou TV anténu ten R2 nenaladím ani náznakem tak nevím jestli je to rádio o tolik citlivější...ale nova v rádiu hraje dobře
Název: Re: NOVA na 4.Kanále?
Přispěvatel: Franta Kostka 17. 02. 2011, 19:00:55
Díky za info. Vyzařování by to snad nemělo být, máme normální venkovský domek(to znamená bez převaděče) a signál pereme hned do TV. Mohly by to být ty České budějovice 100kW, ale je to 120 km a na velkou TV anténu ten R2 nenaladím ani náznakem tak nevím jestli je to rádio o tolik citlivější...ale nova v rádiu hraje dobře
Přečtěte si reakci kolegy, opravil mne že Kleť už nevysílá!
Kde bydlíte?
Název: Re: NOVA na 4.Kanále?
Přispěvatel: Martin Hájek 17. 02. 2011, 20:25:53
Ano, Kleť mi hrála na autorádiu až tady v Příbrami. Spolucestující jsem udivoval tím, že mi v autě hrála Nova :-)

No a na vojně v Jincích jsme zase na vysílačku RF-13 chytali Novu z Cukráku na 56 MHz, a rádio FM Plus s Drahlína.
Název: Re: NOVA na 4.Kanále?
Přispěvatel: Miloslav Soška 17. 02. 2011, 22:14:47
Ano, Kleť mi hrála na autorádiu až tady v Příbrami. Spolucestující jsem udivoval tím, že mi v autě hrála Nova :-)

No a na vojně v Jincích jsme zase na vysílačku RF-13 chytali Novu z Cukráku na 56 MHz, a rádio FM Plus s Drahlína.
off topic - to jsi na vojně nebyl moc daleko od domova :-) jinak, FM Plus z Drahlína jsem poslouchal v kasárnách ve Starý Bouli, roce 96 :) taky mi kdysi hrála na autorádiu Nova z moravskotřebovského Křížového vrchu :)
Název: Re: NOVA na 4.Kanále?
Přispěvatel: Ma Te S 18. 02. 2011, 09:34:23
Jsou to Bransouze. Ale nechápu, jak 2W vysílaček to sem propálí tak, že za 25 km jde NOVA chytit i na prutovou (šmejdku) anténu u rádia. Přitom žádná TV ji nenaladí...