Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Televize ve vysokém rozlišení (HDTV) => Téma založeno: [cz] stanley 16. 01. 2011, 22:06:45

Název: CT HD přepíná
Přispěvatel: [cz] stanley 16. 01. 2011, 22:06:45
Netuším, jestli jsem objevil Ameriku, ale nevíte někdo od kdy ČT přepíná dle potřeby...

Nedávno jsem si toho všiml a jsem z toho paf...páč RRTV nejdřív držkovala a teď už to neva?
Název: Re: CT HD přepíná
Přispěvatel: Malata1 Jak 16. 01. 2011, 22:34:35
Přepíná již dlouhou. Rada držkovala jen že ČT původně chtěla, že tam budou mezi HD výběrem nějaký výplně. Což by byl další program (a na ten v zákoně o ČT není pamatováno). Ono původní přepínání jen jednou denně ráno bylo kvůli synchronizaci, aby se to nestalo v půlce programu.
Název: Re: CT HD přepíná
Přispěvatel: blueflash . 17. 01. 2011, 10:41:26
JJ, ČT to takhle praktikuje už od začátku září....
Název: Re: CT HD přepíná
Přispěvatel: [cz] stanley 17. 01. 2011, 14:43:45
aha, tak to jsme si nerozuměli, právě že nemám vůbec namysli přepínání v těch půl 6, ale právě během dne...
teď fak netuším kdy to bylo, ale vím že tam kolem poledne byla 2(nějakej dokumnet) a navečír už si tam vesele vysílala jednička

právě že mě to udivilo, asik si toho nikdo nevšiml co
Název: Re: CT HD přepíná
Přispěvatel: Malata1 Jak 17. 01. 2011, 15:57:39
aha, tak to jsme si nerozuměli, právě že nemám vůbec namysli přepínání v těch půl 6, ale právě během dne...
Je to v pořádku. Už někdy loni jsem na Digizone viděl zprávu s rozpisem kdy během dne (třeba odpoledne) má ČT HD přepínat.
Název: Re: CT HD přepíná
Přispěvatel: Milda 18. 01. 2011, 09:40:25
Tady je program co ČT HD vysílá v následujícch dnech v nativním HD:
http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/hd/ (http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/hd/)
K přepínání mezi kanály dochází podle toho kde zrovna běží pořad v HD rozlišení.
Název: Re: CT HD přepíná
Přispěvatel: [cz] stanley 18. 01. 2011, 10:52:47
No a to je právě TO co se radě nelíbilo...tak právě čumím, že to teď už nevadí

nikde jsem o tom nic nečetl atd
Název: Re: CT HD přepíná
Přispěvatel: ladik 12 18. 01. 2011, 11:05:47
Nikolivek, Rade se nelibilo, ze mezi vyberem z HD programu z CT mely byt vysilany "predely/vlozky", ktere by soucasne nevysilal nektery z "zakonnych" programu CT, tj. jednalo by se tedy o dalsi (nezakonny) program CT. Ostry strih nevadi.
Název: Re: CT HD přepíná
Přispěvatel: [cz] stanley 18. 01. 2011, 16:44:31
Právě že jsem někde četl, že radě právě vadí tzv. ostrý střih...

No to jsem z toho jelen  :D

Každopádně je dobře, že už ČT přepíná dle potřeby na kanál s hd obsahem. určo jim to ulehčilo strukturu vysílání...třebas celej den kdysi běžela ct4 páč večer dávali ligu majstrov a nemohli nasadit nějaký doku. popř. film v hd