Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Set-top-boxy => Téma založeno: Jarek M 28. 12. 2010, 15:54:29

Název: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Jarek M 28. 12. 2010, 15:54:29
Dobrý den, prosím Vás chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s tímto přístrojem (Emtec Movie Cube N150H), co se týče příjmu digitálního vysílání? Jedná se mi o to zda má citlivý tuner, jak zvládá příjem v MPEG2/MPEG4 a jak jste s ním spokojeni jako s přehrávačem video formátů. Děkuji
Název: Re: Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Josef Pavera 29. 12. 2010, 20:29:54
Bohužel k tomuto přístroji je zatím málo informací,a to jsem si dost dal práci na webu.Našel jsem na českém webu jen info,že by to mělo být velmi podobné Evolve Scorpio.Zdál se (Emtec) mi poněkud drahý - dle vyjádření prodavačů se téměř neprodává.Není info :-\.Z Evolve jsem spokojený je dost citlivý a nemám zatím výhrady.Přijímám jak mux 2 ze Skrzyczneho tak i mux 4 i z HD programy z Ostravy-bez problémů.(Zdá se mi citlivější jak starší Strong 5025.
Evolve nahrává jen na média s FAT 16 a 32 a má display .Evolve stojí cca 1500 a Emtec je trochu drahý 1900 až 2100.To už i některý (např.Ferguson)satelit je levnější.
Název: Re: Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Jan Pavlis 29. 12. 2010, 22:30:28
Mám ten předešlý, pouze s MPEG-2 s 1 Tera a musím říci, že citlivost příjmu MPEG - 2 je na nízké úrovni, s laděním jsou potíže ve smyslu ,že jsem se musel přihlásit jako Velká Británie-Když jsem dal příslušnost česká republika nenaladil jsem ani tuk.
Název: Re: Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Jarek M 30. 12. 2010, 10:13:26
Děkuji moc za odpovědi. Je škoda, že je o něm tak málo informací. Já jsem osobně našel zatím  nejvíce tady http://multimedialni-centra.heureka.cz/emtec-movie-cube-n150h/recenze/ (http://multimedialni-centra.heureka.cz/emtec-movie-cube-n150h/recenze/), jinak je to bída. Tak uvidím jestli to taky nezkusím přes ALZU a nebo jestli nepůjdu do Evolve Scorpio DT-3010HD.

EDIT: Ještě jsem našel recenzi v polštině zde http://www.chip.pl/testy/akcesoria/odtwarzacze-plikow-multimedialnych/emtec-movie-cube-n150h (http://www.chip.pl/testy/akcesoria/odtwarzacze-plikow-multimedialnych/emtec-movie-cube-n150h)
Název: Re: Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: BalaR 30. 12. 2010, 11:58:44
Trosku jsem hledal,a tadyhle je novej firmware,co by neco malo mel poresit u toho Emtecu :

http://www.emtec-international.com/en-eu/N150H_firmware

Treba to pomuze.Take se rozhoduji mezi tema tu zminenymi dvema kousky.
Název: Re: Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Jarek M 30. 12. 2010, 12:27:20
Mě u toho Emtecu láká podpora NTFS. Prioritně bych to chtěl používat jako STB a jako přehrávač navíc. Asi ho zkusím a uvidím.
Název: Re: Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: mikulas novota 09. 02. 2011, 09:38:20
Kúpil som EMTEC Movie Cube N150H na vianoce 2010 synovi pod stromček. Žiaľ, do dnešného neprehral ani jeden film úplne. Vždy sa "zadrie" a treba ho reštartovať. Zo začiatku ukazoval aspoň menu, tak som inštaloval nový firmware a prístroj sa zdal byť stabilnejší. Neskôr s problémami konečne naladil 7 staníc DVB-T, z ktorých ale iba jednu sem tam ukázalo, kým po pár sekundách sa nestratila. To mi nevadí až tak veľmi, lebo chápem, že vysielanie a prenos DVB-T je zatiaľ len veľká "bublina". Vadilo mi skôr jeho zákerné menu, kde nejde vôbec o vybratie požadovanej alternatívy formátu podľa priloženého klamlivého manuálu - citujem: Format (Formát)
    * (1) Pomocou tlačidiel [CH-/CH+] pohybujte kurzorom.
    * (2) Stlačením tlačidla [OK] prejdete do ponuky „Format“.
    * (3) Pomocou tlačidiel [VOL-/VOL+] vyberte požadovaný formát.
    * (4) Stlačením tlačidla [Exit] sa vrátite do podponuky.
    * ...ale ide o direktívne preformátovanie pripojeného USB zariadenia na FAT32, bez možnosti voľby, čím sa mi podarilo vymazať všetky údaje z môjho externého HD, ktorý som spätne musel preformátovať pomocou PC na NTFS.
    * Keď som po niekoľkých dňoch pracne obnovil stratené dáta na svojom HD, pokúsil som sa cez USB znova pripojiť na EMTEC Movie Cube N150H. Tento nepodarok znova ale odmietol poslušnosť, lebo aj keď mu odpojím všetky výstupy či vstupy okrem HDMI, ktorým pôvodne ako tak komunikoval s LCD TV, tak tentoraz ani neukáže svoje zákerno-klamlivé menu a nejde ani reštartovať hoci ho odpojím od siete aj na celú noc. Vždy svieti po zapnutí modrá dióda, ktorá na ovládač nereaguje (po vianociach svietila naopak stále červená, no vtedy sa sem tam ho podarilo reštartovať po vypnutí siete na niekoľko hodín).
    * ...Mám 51 rokov, slaboprúdový technik, ale s tak nestabilným a poruchovým výrobkom som sa ešte nikdy nestretol. Veľkosť dispozičnej pamäte nepostačuje na chod zariadenia, preto sa čudujem, že v priloženej príručke sa spomína (nereálna) možnosť použitia pre hry.
    * Doporučujem predajcom tento výrobok neobjednávať, kúpy-chtivým nekupovať, keďže ide skôr o "karaoke", ako z hľadiska hardwaru (absolútne nedostatočná operačná pamäť) podobne aj z hľadiska firmwaru (klamlivo-zákerné).
Název: Re: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Jarek M 22. 03. 2011, 07:50:48
Děkuji všem moc za odpovědi. Nakonec jsem ho na zkoušku koupil. Má skutečně dost nevýhod. Používám ho převážně jako set-top-box, občas na přehrávání filmů. Nejvíce mi vadí následující:

- rychlost přepínání mezi jednotlivými multiplexy, kdy mu trvá dost dlouho než se chytne.
- když si chcete naladit nový multiplex tak rozhází stávající nastavení, aniž by přidával nějaké nové programy.
- neumí dobře přepnou poměr stran TV obrazu u některých programů

Za cenu za jakou je prodáván bych čekal, že bude mnohem lepší. Koupil jsem jej hlavně kvůli MPEG4 a polským programům. Zase na druhou stranu musím říct, že má celkem dobrou citlivost.

Vyzkoušel jsem už dost STB, ale zatím u mě nejvíce vede Technisat Digipal 2 TX co se týče komfortu ovládání, velikosti písma a způsobu ladění, ale ten bohužel nemá MPEG 4.  :(
Název: Re: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Michal K 22. 03. 2011, 08:38:51
Dobry den,


a mozem sa Vas opytat ci ste skusali aj update fw? na ich stranke som nasiel niake nove fw, ci by mu to nepomohlo...? hm?
Objednal som tento dvb-t, ale neni este zapleteny, preto ak by sa dalo, tak objednam radsej nieco spolahlivejsie a komfortnejsie, pre bezneho uzivatela, ja by somto mozno casom prekusol, ale priatelke chcem co najjednoduchsie s MPEG4...hm


Dakujem
Název: Re: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Jarek M 22. 03. 2011, 09:13:55
Bohužel ani nový FW nepomohl. Snad něco nového vymyslí. Osobně bych nyní šel do něčeho jiného, ale nevím do čeho. Není moc recenzí na STB s MPEG4.
Název: Re: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Dan Rozsíval 22. 03. 2011, 10:18:18
Ale existují. Optex,Diway. Kupovat jakoukoli věc na kterou se v diskuzích nadává je holt vždycky riziko,většinou to nikdy nemůže dopadnout dobře.
Název: Re: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Jarek M 22. 03. 2011, 10:43:13
Já neříkám, že je nejhorší. Není to, ale to úplně to nej. Co mi spíš chybí jsou novější recenze SetTopBoxů na Digizone. V poslední době se jich zde moc neobjevilo  :-[ . A imochodem Diway taky není nejhorší měl jsem ho sice jen na MPEG2, ale dělají jej i na MPEG4 http://www.digizone.cz/clanky/di-way-t-100hd-rf-dvb-t-prijimac-s-hd-rozlisenim/ (http://www.digizone.cz/clanky/di-way-t-100hd-rf-dvb-t-prijimac-s-hd-rozlisenim/)
Název: Re: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Michal K 22. 03. 2011, 11:07:02
presne na tento di-way som pozeral,hm no neviem, a co by ste povedali na synaps? o nom som nikde nic nenasiel

http://www.sortec.sk/index.php?lang=sk&akcie=no&type=&menu=&novinky=no&catid=27&vyrobca=&subcatopen=27&sekid=&spos=0&view=1815

nasiel som ho aj za niakych 55 co je celkom dobra cena, len ziadna recenzia na nete...
Název: Re: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Miroslav Kuzník 22. 03. 2011, 11:58:35
S Evolve Sscorpio byste byl spokojený
Název: Re: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Michal K 22. 03. 2011, 13:32:07
dakujem za radu... hm o nom som si cital, ze ma problemy so zobrazovanim obrazu 16:9, ak som to spravne pochopil tak obraz 16:9 mi roztiahne na 4:3, moja priatelka ma CRT TV co nieje bohvie co, navyse ked sa na TV neda zmenit z 16:9 na 4:3 a naopak tak sa bojim aby to nebolo roztiahnute, resp takto opytam sa, bude roztiahnuty aj TV prijem? alebo len filmy ktore su vo formate 16:9?


dakujem
Název: Re: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Honza Novák 22. 03. 2011, 13:44:34
Nějak pořád nechápu, proč to řešíš. Všichni ti tady píši, že je to šunt. Proč si nekoupíš něco jiného? Na trhu je dostatek bezkongliktních přístrojůl za +- stejné ceny.
Název: Re: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Michal K 22. 03. 2011, 18:00:29
ta moja odpoved bola na to evolve scorpio... ked je na trhu teda tolko nekonfliktnych pristrojov, preco st emi sem uz nenapisali niake druhy? take co maju aj MPEG4? jeden ma taky problem jeden taky, tak sa snazim najst co najlepsi kompromis...



Název: Re: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Honza Novák 22. 03. 2011, 21:29:36
Já mám rád optex.
OPTEX ORT 8895 HD, OPTEX ort 8891 HD ten má i střihací služby, ale je to starší model. Měl jsem ho doma a byl fajn. OPTEX ORT 8893 HD
na www.optexcz.eu je i diskuse k jednotlivým modelům, jsou tam popsány jak kladné ¨, tak i záporné stránky, je tam návod, poradna, a celkem ji admin často navštěvuje. (dle mého názoru by mohl častěji.) Je to samozřejmě jenom můj subjektivní dojem, měl jsem doma dva, jeden mám dosud, protože nepotřebuji, MPEG4 a mám satelit, ale já jsem s touto značkou spokojený. Mám 8841 maká jak má a je hodně citlivý. Chytám na něho v Ostravě Praděd na anténu otočenou na opačnou stranu se svodem cca 35 m bez zesilovače. Stačí toto?
Název: Re: Zkušenost s Emtec Movie Cube N150H
Přispěvatel: Michal K 24. 03. 2011, 08:26:23
no jasne, dakujem Vam velmi pekne, mrknem sa urcite na tu stranku. pretoye budem do buducna riesit toto aj pre nasu domacnost, nie len pre priatelku, objednal som inak ten SYNAPS THD-2800S PVR. Vcera som ho zapojil, bez anteny naladil hned 4 programi. byvam v husto obyvanej a zastavenj oblasti a mam zatial len izbovu antene (pre cloveka v panelaku je tazko dat si vonkajsiu ked mu zrusili STA). pristroj je v celku rychly, dobre reaguje aj ovladac, mohol som namierit kamkolvek a stale prepinalo, zmena formatu obrazu na CRT TV bez problemov, nahravanie tak isto. rychlost ladenia je fajn, uvdime casom, kazdopadne este raz dakujem velmi pekne za radu, idem hned preluskat to forum :P