Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Set-top-boxy => Téma založeno: Čestmír Polák 24. 11. 2010, 11:12:37

Název: Vantage 7100TS - screenshots
Přispěvatel: Čestmír Polák 24. 11. 2010, 11:12:37
Někdy potřebuji sejmout obrázek z vysílání. Jde to provést několika způsoby. Foto z obrazovky, v PC v některém z Playerů, pokud mám nahrávku a nebo také přímo přijímačem. Tato skutečnost však není v manuálech popsána a přišel jsem na ní systémem pokus/omyl. Nejprve při vysílání zastavíme obraz tl. PAUSE. Pokud se nám podařilo obraz zastavit v okamžiku, který chceme uložit, stačí ještě zmáčknout červené tl. NAHRÁVÁNÍ a obrázek se uloží ve formátu *.bmp na disk. Uloží se do složky media. Není však úplně kvalitní, barevné plochy se slévají v převažující barvu atd. Pokud promítáte uložené soubory  z přijímače a obrazovku je to velice rušící ale jinak je obraz kvalitní. Při prohlížení takto sejmutých obrázkú v PC je uložený obrázek stranově převrácen a je vzhůru nohama!!!!!, což je další záhada. Musím to pak v nějakém grafickém editoru  upravit.  Nemáte někdo zkušenost, zda v tomto sat. přijímači nejde někde nastavit ukládání skreenshots například ve formátu JPG, nebo nastavit kvalitnější bmp s více barvami? Náhled obrázku je z důvopdu publikovatelnosti zmenšený z původních 1280 x 720 na 800 x 450 a převeden do JPG.
Název: Re: Vantage 7100TS - screenshots
Přispěvatel: ivovi 25. 11. 2010, 09:50:10
K nastaveni neporadim. Ale jste si jisty, ze to skutecne takto nebylo i vysilano? Original .bmp obrazek by rekl vic.
Název: Re: Vantage 7100TS - screenshots
Přispěvatel: Honza Novák 25. 11. 2010, 10:21:36
Já si snímám obrázky v pinnacle studiu. Je to jednoduché a kvalita mi vyhovuje.
Název: Re: Vantage 7100TS - screenshots
Přispěvatel: Čestmír Polák 25. 11. 2010, 11:02:27
Pro ivovi. Obrázek je pouze zmenšen a převeden do JPG. Originál je totožný. Vysílání bylo vpořádku a tyto artefakry tam nebyly. Je to stejné i u jiných pořízených screenshotů. Pokud chci opravdu kvalitní obrázek, jsem nucen z Vantage vždy pořídit nahrávku a potom uložit příslušný vybraný obrázek až v PC, ale co když zrovna nenahrávám a potřebuji rychle zareagovat?
Název: Re: Vantage 7100TS - screenshots
Přispěvatel: Lukáš Polák 25. 11. 2010, 14:59:09
Já mám stejný problém jako Čestmír. Screenshot je ze stejného přijímače.
Název: Re: Vantage 7100TS - screenshots
Přispěvatel: Tech7 25. 11. 2010, 16:06:53
Viděl bych to na ukládání v 16bit barevné hloubce, standart je 24bit. Ale je to jen má teorie.
Název: Re: Vantage 7100TS - screenshots
Přispěvatel: ivovi 25. 11. 2010, 17:00:09
Zkuste ulozit pro zajimavost nekam ten original bmp. (edisk.cz uloz.to ..)