Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: Pavol Molnar 09. 10. 2010, 21:52:31

Název: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: Pavol Molnar 09. 10. 2010, 21:52:31
Ahojte,

Mam nasledovny problem. Kupil som kartu technisat skystar hd2 - zapojil, naistaloval ovladace a obsluzny software (operacny system win7 - 32bit). Pripojil kabel zo satelitu (nastaveny na Astra 1L 19.2E). Ked spustim scan tak mi vzdy vypise, ze naslo nejake programy, ale ked ich chcem pozerat zostane na obrazovke tma (resp. sa zobrazi hlaska "no tv signal"). Odskusane vo Windows media center aj DVBViewer TE2 (dodavany spolu s kartou - najnovsi update nainstalovany). Ked kabel zo satelitu zapojim do stareho 15 rocneho analogoveho set top boxu tak vsetko ide tak ako ma. Jedina vec co ma napada, ze LNB pre prijem digitalneho signalu je iny ako pre prijem analogu (nikde som tuto informaciu nenasiel). Tanier ma priemer 90 cm. Nejake napady co by som mohol este spravit? V tejto oblasti som novacik, takze mozno je to iba nejaka blbost co som nenastavil.
Název: Re: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: david.kriz 09. 10. 2010, 22:08:35
Ahojte,

Mam nasledovny problem. Kupil som kartu technisat skystar hd2 - zapojil, naistaloval ovladace a obsluzny software (operacny system win7 - 32bit). Pripojil kabel zo satelitu (nastaveny na Astra 1L 19.2E). Ked spustim scan tak mi vzdy vypise, ze naslo nejake programy, ale ked ich chcem pozerat zostane na obrazovke tma (resp. sa zobrazi hlaska "no tv signal"). Odskusane vo Windows media center aj DVBViewer TE2 (dodavany spolu s kartou - najnovsi update nainstalovany). Ked kabel zo satelitu zapojim do stareho 15 rocneho analogoveho set top boxu tak vsetko ide tak ako ma. Jedina vec co ma napada, ze LNB pre prijem digitalneho signalu je iny ako pre prijem analogu (nikde som tuto informaciu nenasiel). Tanier ma priemer 90 cm. Nejake napady co by som mohol este spravit? V tejto oblasti som novacik, takze mozno je to iba nejaka blbost co som nenastavil.

LNB musí být "universal" což značí že umí obě pásma Hi/Low, tj. má oscilátory 10,6 a 9,75 GHz. Má ten LNB nějaký štítek? Rok 1995 je už hodně velká historie, to bude asi spíše ještě jednopásmový.

Označení analog/digital je nesmysl, LNB je jedno co skrz něho jde. Jen se v určitém čase začalo vysílat na rozšířenám satelitním pásmu, tak byly zavedeny dvoupásmové LNB místo původních jednopásmových. Ta pásma se musí přepínat, to umí až novější přijímače (druhá polovina 90.let) a ten analogový to asi ještě neuměl. Ale LNB být univerzální mohl, záleží co je zač resp. kdy byl vyroben.
Název: Re: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: Pavol Molnar 10. 10. 2010, 09:22:42
Na starom LNB je nalepka "SHARP K73" Serial No: A1338004097. Neviem preco ma to nenapadlo skor, dnes rano som pripojil kabel z DigiTV a vsetko funguje ako ma. Takze predpkladam, ze este budem musiet kupit novy LNB.
Název: Re: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: Dan Rozsíval 10. 10. 2010, 12:12:54
Jestli je to Sharp tak to hoďte do popelnice,ten nikdy univerzály nedělal.
Název: Re: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: Lumír L 10. 10. 2010, 12:29:34
Ale dělal a dodnes dělá!
Název: Re: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: david.kriz 10. 10. 2010, 12:30:00
Jestli je to Sharp tak to hoďte do popelnice,ten nikdy univerzály nedělal.

jo? a k DigiTV se dávaly jaké konvy? :-) Asi universal Sharp, že :-)
Název: Re: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: Lumír L 10. 10. 2010, 12:39:57
Dodnes, Davide dávají Sharpy, typ ti teď neřeknu, ale mají takový malý ozařovač.
Název: Re: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: Miroslav Kuzník 10. 10. 2010, 12:46:15
Zdravím Lumíre.Na chalupě mám Sharp Universal BS1RBEL 100A na něm přijímám Hotbird
Název: Re: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: david.kriz 10. 10. 2010, 12:53:34
Dodnes, Davide dávají Sharpy, typ ti teď neřeknu, ale mají takový malý ozařovač.

Davali toho víc, i Inverta... a nějaké noname.
Název: Re: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: Lumír L 10. 10. 2010, 13:09:32
V úplně první várce (09/2006 - 10-2006) to byly LNB pod označením DIGILINE, bez udaného typu. Teď na něj koukám, mám ho tady na stole. Pak byly ty Inverta (bíločerné) a pak s novýma parabolama  (byly a dodnes jsou to ty tmavé) začali dodávat Sharpy.
Název: Re: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: Dan Rozsíval 10. 10. 2010, 21:36:25
Chlapi díky za info,to jsem opravdu nevěděl.
Název: Re: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: Lumír L 11. 10. 2010, 07:24:33
Tak to teda nevíš dost základní věci v SAT oboru...
Název: Re: No signal - technisat skystar hd2
Přispěvatel: Dan Rozsíval 11. 10. 2010, 14:26:47
No jo,mám holt jinačí oblíbence co se týče LNB než Sharp. Těch jsem měl v ruce kdysi opravdu dost ale všechno samý analog,o univerzal jsem opravdu nikdy nezavadil.