Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: M.Grochal 15. 09. 2010, 11:15:25

Název: Local Tv,28.kanál Klimkovice
Přispěvatel: M.Grochal 15. 09. 2010, 11:15:25
Zdravím.Chtěl jsem se zeptat jestli zde někdo přijímal Klimkovický mux.Já do 28.8. ano ale po půlnoci z 28.8. na 29.8. kdy proběhla úprava na Hýlovském vysílači z 16bit na 64bit (pochopitelně nutnost přeladit stb) ho nelze zachytit.Předtím hrál až na sem tam kostička dobře.Nedošlo snad ke změně vyř.výkonu?Předem děkuji za jakékoliv info či radu.
Název: Re: Local Tv,28.kanál Klimkovice
Přispěvatel: Lumír L 15. 09. 2010, 16:00:59
Snad z 16QAM na 64QAM! Problém je právě v této změně! Při modulaci 64QAM je zapotřebí vyšší úroveň  vstupního signálu pro STB než u 16QAM.
Název: Re: Local Tv,28.kanál Klimkovice
Přispěvatel: Miroslav Laduna 17. 09. 2010, 11:12:03
Na webu ČTÚ je uveden ERP 7 W. Jinde jsem našel údaj 9 dBW, caž odpovídá necelým 8 W.
Takový výkon v jednom sektoru 60° je zralý tak na použití QPSK.....použití 64QAM je naprostá zhovadilost. Zřejmě tam chtějí nacpat pět stanic nebo hádéčko......
Tady u nás na jihu se lokálně vysílalo v 64QAM postupně 100-200-2000 W z houby kóty. Až ty dvě kilowatty začaly mít smysl.
Název: Re: Local Tv,28.kanál Klimkovice
Přispěvatel: david.kriz 17. 09. 2010, 14:23:24
Na webu ČTÚ je uveden ERP 7 W. Jinde jsem našel údaj 9 dBW, caž odpovídá necelým 8 W.
Takový výkon v jednom sektoru 60° je zralý tak na použití QPSK.....použití 64QAM je naprostá zhovadilost. Zřejmě tam chtějí nacpat pět stanic nebo hádéčko......
Tady u nás na jihu se lokálně vysílalo v 64QAM postupně 100-200-2000 W z houby kóty. Až ty dvě kilowatty začaly mít smysl.

Vem si, že jsou u nás opakovače, co mají 1; 3 nebo 5W ERP :) při 64QAM