Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Alexander Kadár 12. 09. 2010, 14:52:19

Název: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Alexander Kadár 12. 09. 2010, 14:52:19
Dd chtel jsem se zeptat mam HD telku Samsung LE40B551 na digitalu chytam krasne vsechny kanaly krome Novy HD ct HD a dalsich HD stanic muzu vedet co mam udelat abych ty kanaly mohl prijimat?Takovy detail tato telka mi to nechytne ale DVB-t tuner starcom za tri stovky v loznici mi novu a ct hd chytne bohuzel v loznici HD telku nemam :-)muzete mi nekdo vysvetlit jak je to mozne?Antenu mam natocenou mezi Hladnovem a Hostalkama...Za odpovedi dekuji
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Lumír L 12. 09. 2010, 16:14:14
A Óčko a O2 Info ti na K63 hrají?
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Alexander Kadár 12. 09. 2010, 20:18:31
Ne ani ocko ani o2 info nejedou...
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: spyko 12. 09. 2010, 21:14:58
Těžko vám může hrát HD na dvb-t za 300k,max,02 info+očko,samsung musí mít dostatek signálu + mpeg4 dekodér,kolik ukazují grafy na kanále 63.-810mhz?
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Jiří Matějka 13. 09. 2010, 17:42:30
HD multiplex nevysílá ani z "Hošťálek" ani z Hladnova, ale z Mariánských Hor budovy O2 (Telecom). Takže záleží, kde bydlíte a kam ta anténa míří
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Alexander Kadár 13. 09. 2010, 18:59:45
Muj typ televize nezobrazuje silu signalu na kanale 63 jde tam pouze prohledat to pasmo a nic nenajde...Za dalsi ten settop box za 300 naladi o2 info a novu hd aji ct1hd ale jelikoz nemam v loznici na to telku tak mi to je k nicemu...Stale nechapu jak je mozne ze v jedne mistnosti mi to settop box za300 najde.A telka za 16litru nikoliv v antene to si myslim nebude kdyz ty kanaly v uvozovkach chytnu v loznici...A bydlim ve svinove...Nejake napady?
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Jiří Matějka 14. 09. 2010, 15:05:56
Vlastností digitálního signálu je, že poskytuje naprosto stejnou kvalitu obrazu od silného signálu dolů až po určitou mez, pak zmizí a přijímač nic nenajde. Já to vidím opravdu jako problém antény.
1. Jsou oba přístroje připojené na 1 anténu, nebo má každý svou?
2.Je (jsou) tyto antény venkovní nebo pokojové? Pokud je venkovní a jedna, jak je signál rozbočený.
3. Pokud má každá svou vnitřní anténu, jsou obě místnosti orientované na stejnou stranu?
4.Jak dlouhé jsou kabely k oběma přístrojům - i kabely mají útlum. (Mám připojené 2 tv přes rozbočovač u  jedné z nich, ta bližší naladí všechny muxy, ta vzdálenější (cca 10m kabelu) nenaladí mux3 - bez signálu)
A problém může být ještě ve stovce drobností, ale bude to o síle signálu!
Kdyby měla TV problém s mpeg4 tunerem, tak by naladila alespoň Óčko a O2
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Alexander Kadár 14. 09. 2010, 16:57:58
Televize jsou napojene na jednu venkovni antenu,a ten settop box ktery prijima ty hd stanice je vzdaleneji umisteny od anteny.A kabely jsou dost dlouhe coz si myslim ze mozna bude taky problem ale nevim kdyz na te vzdalenejsi telce s tim settopboxem to chytnu...
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Aleš Pipek 14. 09. 2010, 17:25:52
Alexander Kadár: Jestli tomu dobře rozumím, tak před tou první TV máte rozbočovač. Jaký? Aktivní, Pasivní? Zkuste přehodit výstupy na rozbočovači. Pokud se MUX3 objeví na té druhé a na té první zase ne, popř. se objeví na obou (což bude ovšem nevalná kvalita), vyměňte rozbočovač za jiný.
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Alexander Kadár 14. 09. 2010, 19:34:29
Hmmm rozbocovac to je co?Trochu cesky na me.Jak poznam ze je aktivni nebo pasivni?
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: spyko 14. 09. 2010, 20:02:34
To si děláš srandu,přehodit kabel z jedné do druhé tv nejde ? To je první co bych udělal.Vypadá to jedině na odbornou pomoc .
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Alexander Kadár 14. 09. 2010, 20:54:25
Prehodit kably nejde pred pul rokem sem delal drevenou podlahu a vsechny ty kable jsou pod tim...
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: spyko 14. 09. 2010, 22:23:11
Dobře,jaký je výstup z anteny na dvě tv,vyhoď rozbočení a zapoj samsunga napřímo,případně dolaď anténu,udej polohu !!!
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: ivovi 15. 09. 2010, 01:11:36
Predne bych opravdu zkusil prohodit pristroje na obou koncich kabelu, nebo aspon zapojte ten STB na miste TV Samsung.

Jinak pokud se vysila v Ostrave mux4 stejne jako v Brne, nemusi byt problemem signal ale vysilani neodpovidajici norme. V Brne ted krome toho ze mux4 nevysila EPG (zadne EIT), nevysila ani tabulku NIT (oznaceni site atd.), vysila jen tabulku SDT. Pritom dle normy ma vysilat NIT tabulku alespon kazdych 10s. Proste opet vysilani mimo normu a nektere prijimace si s tim prirozene neporadi. Napriklad takovy TechniSat TeVeMaster T1 sice naladeny mux4 prehraval, ale po vymazani programu a novem ladeni uz mux4 znovu nenaladil. Je mozne ze se takto chova vice STB a TV, proto doporucuju tem co maji mux4 naladen neprovadet nove ladeni.
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Amos Komenski 15. 09. 2010, 06:27:59
Takhle po netu Vám nikdo nemůže být schopen přesně poradit. Multiplex 4 je frekvenčně hodně vysoko, antény zde mívají zhoršené vlastnosti, koaxy a rozboče větší ztráty a může být skutečně zrada i v tuneru TV Samsung (obecně jsou to nejhorší televize na našem trhu), nízká citlivost apod.
Nestyďte se a zaplaťte si odborný servis s měřícím přístrojem...
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: ivovi 17. 09. 2010, 23:30:42
V Brne ted krome toho ze mux4 nevysila EPG (zadne EIT), nevysila ani tabulku NIT (oznaceni site atd.), vysila jen tabulku SDT.
Takze mux4 uz v Brne opravili, ted jede jak EIT, tak NIT.
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Lumír L 18. 09. 2010, 00:23:31
OVA, to samé! K nápravě došlo (po jistých intervencích) dnes, cca. klem 15h, v celé síti MPX4 v rámci ČR.
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: ivovi 18. 09. 2010, 14:14:15
Jo, podle pridelenych identifikatoru ma byt mux4 jednotna sit ktera vysila to same v Praze, Brne, Ostrave... Da se predpokladat centralni skladani muxu, ale v CR jeden nikdy nevi.
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: david.kriz 18. 09. 2010, 16:58:04
Je to jedna náplň skládaná v Praze, posílají si to do Brna a Ostravy vlastní optikou.
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: ivovi 11. 10. 2010, 09:34:18
V Brne ted krome toho ze mux4 nevysila EPG (zadne EIT), nevysila ani tabulku NIT (oznaceni site atd.), vysila jen tabulku SDT. Pritom dle normy ma vysilat NIT tabulku alespon kazdych 10s. Proste opet vysilani mimo normu a nektere prijimace si s tim prirozene neporadi. Napriklad takovy TechniSat TeVeMaster T1 sice naladeny mux4 prehraval, ale po vymazani programu a novem ladeni uz mux4 znovu nenaladil. Je mozne ze se takto chova vice STB a TV, proto doporucuju tem co maji mux4 naladen neprovadet nove ladeni.
Problem se objevil znovu.
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: ivovi 23. 10. 2010, 22:53:23
Problem se objevil znovu.
A problem konecne znovu opravili. EPG jede taky.
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: ivovi 26. 01. 2011, 00:08:08
Nyni vysila mux4 jak EPG, tak NIT. Ale pro zmenu nevysila zase TDT tabulku (time and date table - slouzi pro nastaveni hodin v prijimaci), coz je taky proti normam, ma se vysilat alespon kazdych 30s. Bezne se na ostatnich muxech (a predtim na muxu 4 - jeste 1.1.2011 tam TDT byla) vysila s periodou 1s - 30s jak kde. Je mozne ze s timto ma problem zase nejaky prijimac.

Mimochodem je zajimave, ze mux4 nyni vysila dalsi EPG pro dalsich 8 programu (CT4,CT24,NovaSport,PrimaCool,NovaCinema,Barrandov,Z1,Ocko). :-)
Název: změna polohy antény
Přispěvatel: Amos Komenski 26. 01. 2011, 10:27:28
Pokud Telefonica myslí vysílání Muxu4 vážně,měla by něco udělat s instalovanou anténou na budově 1.máje v Ostravě-Mar.Horách. Anténa je sice umístěna na samostatném stožárku,ale vzhledem k použité frekvenci je ještě stále velmi nízko. I pouhé zvýšení efektivní výšky o 10-20m (ale radějí ještě výše,např. na sousední budovu hotelu,či někde jinde), by podstatně zlepšilo příjem tohoto Muxu zejména v nejlidnatějších částech Ostravy (jižní části, Poruba). Mnohem lepší poloha by byla např. na některé z výškových budov, kde již má O2 svou infrastrukturu (Pavlovova, O.Zábřeh nebo Francouzská,O.Poruba). No snad to někoho z O2 trkne....
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: tom radon 26. 01. 2011, 14:10:58
plně souhlasím. Chápu že to je jen slabý "městský" vysílač bez ambicí doletět pár metrů za město, ale současný výkon a umístění vysílače mne před pár týdny donutily na Mux4 rezignovat. Při příjmu na balkónové sito byly výpadky a kostičkování denní kolorit.
A to jsem z Porubského sídliště, takže doufám pořád Ostravák :-)
 
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Rembrandt van Rijn 26. 01. 2011, 16:34:08
Zdravím,
v Karviné se dá celkem na trochu vyšších budovách bez problémů chytat.
Název: Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
Přispěvatel: Jirka Matušek 27. 01. 2011, 13:58:50
Sílu signálu televize Samsung zobrazuje! Stačí najet do menu, ikonka otazníku (úplně dole) a automatická diagnóza>> informace o signálu.