Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Adolf Shitler 11. 01. 2021, 18:26:40

Název: Prima v DVB-T2
Přispěvatel: Adolf Shitler 11. 01. 2021, 18:26:40
Tak od dnešního dne již není Prima v DVB-T2 v rozlišení 1440 x 1080, ale pouze v 1280 x 720. Na hlavní straně Lupy (Digizone) se sice lze dočíst:

"Na Primě měla loni nejvyšší sledovanost Slunečná. Roste také web a HbbTV",

ale podstatná technická informace nějak redaktorům unikla :P
Název: Re:Prima v DVB-T2
Přispěvatel: Pamětník 11. 01. 2021, 18:58:27
Příznivci sledování Slunečné zadarmo možná nic nepoznají. Není to tak dávno, co Němci v 720p vysílali HD a jak jim to bylo záviděno. No a kdo se s tím nesmíří, tak začne tuto "mazaninu" ignorovat, poklesne sledovanost, nebo si obstará placené skutečné HD.  ;)
Název: Re:Prima v DVB-T2
Přispěvatel: BeatJ 11. 01. 2021, 21:23:53
Nj, kviceli operatori placenych tv..

"Televize Prima snížila v terestrickém vysílání rozlišení svých stanic v DVB-T2. Jako jedna z mála přitom od konce října využívala alespoň anamorfní rozlišení 1440 × 1080, což se ale nelíbilo operátorům placené televize. Satelitní či internetová televize má jako jednu z konkurenčních výhod právě vyšší kvalitu obrazu, což ale v tomto případě téměř neplatilo.

Prima jejich tlaku ustoupila a snížila rozlišení na 1280 × 720 px,"
Název: Re:Prima v DVB-T2
Přispěvatel: Adolf Shitler 12. 01. 2021, 06:26:25
A přitom řešení bylo velmi snadné - přestat vybírat od operátorů peníze a nikdo by nemusel kvičet :D