Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Set-top-boxy => Téma založeno: PetrKla 04. 01. 2020, 20:59:14

Název: TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: PetrKla 04. 01. 2020, 20:59:14
Dnes jsem zprovoznil a oproti původnímu stavu (DVB-T přímo do televize) sem tam vypadne obraz/zvuk se zprávou, že je špatná kvalita signálu. Jak říkám, s DVB-T se to nestávalo a na anténu ani nic dalšího jsem nesahal. Kde by mohl být problém?
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: Xmux 04. 01. 2020, 21:13:43
nesdělil jste ani lokalitu ani provedení přijímacího řetězce, ale na 90 % bude nevhodný vzhledem k rozsáhlejší SFN v DVB-T2.
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: BeatJ 04. 01. 2020, 23:31:26
Presne tak, to, ze "stare" DVB-T predtim jelo ok, neznamena, ze DVB-T2 pojede bez uprav anten take.
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: lance 05. 01. 2020, 00:32:09
PetrKla - Digipal ISIO HD má podle mých zkušeností slušné příjmové vlastnosti, takže pokud nemáš zrovna nějaký vadný kus, máš problém se signálem který do něj leze.
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: PetrKla 08. 01. 2020, 09:02:52
Děkuji za reakce a omlouvám se za málo informací, taky mi to mohlo dojít hned. Takže je to rodinný dům v Přešticích u Plzně, příjem z vysílače Krašov (pokud se nepletu). Co je na střeše za anténu bych mohl zjistit o víkendu, nicméně v domě je pak ještě rozdělovač do pokojů a to tenhle: https://www.dba.dk/antenneforstaerker-hq-amp4/id-1037294113/billeder/1/ (už se neprodává, tak jsem našel aspoň obrázek). Možná to je ten slabý článek? Byl tam už od developera a vzhledem k tomu, že TV máme jen v jedné místnosti, ani bych vlastně rozdělovač na 4 výstupy nepotřeboval.
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: Jan Pavlis 08. 01. 2020, 14:21:13
V tenhle čas se spouštějí hlavně nové DAB vysílače a ty mohou zahltit ten Váš ne rozdělovač ,ale  širokopásmový zesilovač. Budto ho vyřadte nebo dejte na vstup zádrž pro III.pásmo.A nebo něco ,co propustí jen UHF. Nebo slučovač ,kde je na vstupu uvedeno pro 4.pásmo, nebo zhruba 21-50. kanál.
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: David Kříž 08. 01. 2020, 23:15:45
V tenhle čas se spouštějí hlavně nové DAB vysílače a ty mohou zahltit ten Váš ne rozdělovač ,ale  širokopásmový zesilovač. Budto ho vyřadte nebo dejte na vstup zádrž pro III.pásmo.A nebo něco ,co propustí jen UHF. Nebo slučovač ,kde je na vstupu uvedeno pro 4.pásmo, nebo zhruba 21-50. kanál.
ježiš to je ale blbost s tím DABem :D
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: Xmux 09. 01. 2020, 00:57:19
Krašov nebo Svatobor ??? !! Přeštice leží přesně na spojnici, takže téměř stopro echo (pre-echo).  Zjistit kam skutečně míří anténa (a jaká) a zkusit otočit o 180 stupňů. Je nějaký signál na K24 PS 13? Tu vysílá tuším jen Svatobor. Víc se toho z Moravy na tu dálku poradit nedá :-)))
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: Pamětník 09. 01. 2020, 01:47:26
V Přešticích ještě může záležet na adrese. V okolí kostela, na kopci, budou jiné příjmové podmínky než někde kolem náměstí.
Buď uveďte ulici, nebo podle mapy a azimutů k uvažovaným vysílačům, odhadněte kam kouká anténa, nebo kterým směrem je lepší výhled k některému z vysílačů. Předpokládal bych ale, že v Přešticích bude lepší Krašov.
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: PetrKla 10. 01. 2020, 10:55:18
Ulice je Slunečná, anténa je otočena na Krašov. Na střechu jsem ještě nevylezl, ale alespoň jsem ji vyfotil z dálky. Stačí to, nebo je důležitý přesný typ (pokud bude na anténě tedy napsaný)? https://imgur.com/bkQVxiT
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: lance 10. 01. 2020, 11:37:16
Antena Fracarro by měla být OK, otoč anténu o 180 st. na Svatobor a podej "hlášení"  ;)
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: Pamětník 10. 01. 2020, 11:59:15
Na Krašov má téměř přímý výhled, Svatobor má za minimálně dvěma vysokými kopci.  ;)
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: PetrKla 10. 01. 2020, 11:59:48
Antena Fracarro by měla být OK, otoč anténu o 180 st. na Svatobor a podej "hlášení"  ;)
Tady je ještě problém, jak jsem psal v první otázce, že ty výpadky jsou jen občas. Třeba dva dny za sebou byly problémy a teď je to zase tři dny všechno v pohodě. Takže i když anténu otočím, tak vlastně nebude hned co hlásit.
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: lance 10. 01. 2020, 12:02:05
Na Krašov má téměř přímý výhled, Svatobor má za minimálně dvěma vysokými kopci.  ;)
přímý výhled ale větší vzdálenost = preecho ze Svatoboru!!!
Název: Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
Přispěvatel: lance 10. 01. 2020, 12:06:15
Napiš, kolik dB ti ukazuje Technisat sílu signálu a kvalitu na jednotlivých kanálech při těchto variantách:
1. jak to máš teď
2. zkusit ubrat zesílení na zesilovači (plochým šroubovákem pootočit trimr doleva např. do poloviny jeho dráhy...)
3. zkusiti vynechat zesilovač úplně (jednoduše jen propojit koaxy)
4. otočit anténu o 180 st. na Svatobor - a znovu se zes. a bez...

Když si s tím trochu pohraješ, máš výhodu, že na rozdíl od většiny běžných settopboxů ten tvůj Technisat ukazuje sílu a kvalitu odpovídající nějaké realitě, takže se z toho dá něco odhadnout.