Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Satelitní digitální vysílání (DVB-S) => Téma založeno: dolezalvl 16. 01. 2018, 10:54:36

Název: síťové ladění Skylink
Přispěvatel: dolezalvl 16. 01. 2018, 10:54:36
Mám starší Sony TV se satelitním tunerem a CI modulem určeným pro Skylink. Televizor nabízí tzv. síťové ladění (NIT). Pro jeho spuštění je třeba zadat transponder, který obsahuje data týkající se NIT pro Skylink. Alespoň tak tomu rozumím. Který je to ale transpondér nemůžu nikde zjistit. Server Parabola ukazuje jakousi NIT tabulku, kde pro Astru 3B, kde je i Skylink,  je uveden transponder na kmitočtu 11739, nicméně tento TP se Skylinkem nemá nic moc společného. Nevíte někdo jak to je a jaký TP by se měl v uvodním set upu ladění nastavit?
Název: Re:síťové ladění Skylink
Přispěvatel: Petr Svoboda 16. 01. 2018, 13:17:36
12070H ti naladí Astru 3. Jestli chceš něco z Astry 1, přilaď ručně podle seznamu na https://www.skylink.cz/parametry-ladeni, je toho málo. Pak tě bude čekat promazání nepotřebných a seřazení potřebných programů.
Název: Re:síťové ladění Skylink
Přispěvatel: dolezalvl 16. 01. 2018, 13:37:46
Díky za radu. Vyzkouším to.  Dřív se tam zadával TP pro skupinu programů ČT, tj. 12525V. Ten se ale už nepoužívá. Že by o tom byla někde zmínka na Skylink.cz, tak to ani náhodou.
Název: Re:síťové ladění Skylink
Přispěvatel: Martin Hájek 16. 01. 2018, 15:12:08
Transpondér s NIT se při síťovém vyhledávání přímo nezadává. Jen musí být přítomen v seznamu transpondérů.
Název: Re:síťové ladění Skylink
Přispěvatel: dolezalvl 16. 01. 2018, 15:31:48
Obávám se, že sat tuner v konkrétní TV žádný viditelný seznam transpondérů nemá. Proto ten tzv. host transponder musim zadat ručně.
Název: Re:síťové ladění Skylink
Přispěvatel: Petr Svoboda 16. 01. 2018, 15:50:34
Transpondér s NIT se při síťovém vyhledávání přímo nezadává. Jen musí být přítomen v seznamu transpondérů.
To je pravda jen částečně. Platí to, pokud zvolíš síťové prohledávání satelitu. Pak každou nalezenou NITku ti přijímač zpracuje a naladí. Takže máš třeba tisíc více či méně nesmyslných stanic (NL, DE, LX,…). Ale pokud chceš co nejvíce omezit velikost výsledného seznamu programů, musíš jít do seznamu transpondérů, zvolit právě ten tvůj žádaný (zde 12070h) a při síťovém ladění ti naladí jen Skylinkové; přesněji M7 programy. Což je cca 240 programů, vč. různých nizozemských. Vymažeš asi stovku, zbytek seřadíš a máš hotovo.
Ale ještě tě možná čeká opravit v seznamu TP symbolové rychlosti. Starší přijímače budou mít namnoze „jen“ defaultní 27500, resp. 22000. Novější, vyšší rychlosti musíš ručně opravit podle stránky Skylinku a uložit do seznamu TP v přijímači. Jinak i uložený program v seznamu bude ukazovat indikátor Quality=0.
Název: Re:síťové ladění Skylink
Přispěvatel: Vladimír Dráb 16. 01. 2018, 15:53:50
Já to napíšu ještě jednodušeji nastav si třeba ručně jakýkoliv transponder od skylinku a zadej síťové vyhledávání, to by mělo stačit.
Název: Re:síťové ladění Skylink
Přispěvatel: Petr Svoboda 16. 01. 2018, 15:57:48
Já to napíšu ještě jednodušeji nastav si třeba ručně jakýkoliv transponder od skylinku a zadej síťové vyhledávání, to by mělo stačit.
Dej mi pozor na ty symbolové rychlosti!
V televizorech snad neexistoval čip, který by je uměl ve svém seznamu přepsat „automaticky“, z NITky. A stále si drží původní (špatné) hodnoty, které na počátku vydal SES. Zvlášť pikantní to je u 12343H (ČT HD) vč. toho Pilot=Off. Některým TV bylo téměř nemožné vnutit novou konfiguraci TP. Tuším se to zde řešilo pro nějaký Samsung a diskuse byla dlouhá.