Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Analogový rozhlas => Téma založeno: Jaroslav Honzík 03. 11. 2016, 17:08:17

Název: čro liberec - vysílací výkon
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 03. 11. 2016, 17:08:17
Zdravím, ve zde uvedené zprávě o změně čro sever na čro liberec, došlo ke změně na vysílači česká lípa z 0,05 kW (50w) na 0,1kw (100w), přesto ale vysílač neobsáhne celý region českolipsko, pokryvá dokonele českou lípu, ale zbytek nikoli, zato ostatní už jsou v poho, například liberec, frýdlant, ten je z nich nejsilnější, mám vyzkoušeno že při výluce nebo výpadku mi ve frýdlantu hrálo radio hey, jakmile ale naběhl sever tak se nechytám, no kdyby místo milionu vysílačů to mrdli na ještěd, tak by pokryli celej libereckej kraj jednou frekvencí, stejně jako je to v ústí. Čro z ještědu šíří například radiožurnál, tak kdyby si nechali udělat koordinaci, tak by tím čro liberec pokryli celý liberecký kraj. no nezbývá než počkat na experiment DAB zdali poběží z ještědu, tak tam nejspíš liberec bude, no uvidíme, doufám že se hnou ledy v DAB.
Název: Re:čro liberec - vysílací výkon
Přispěvatel: pajas2 03. 11. 2016, 17:22:40
Jediná šance pro plošné terestrické pokrytí je DAB. Na Ještědu totiž ve VKV-FM pásmu už dobrých 10-15 let nezkoordinujete nic nového!
Název: Re:čro liberec - vysílací výkon
Přispěvatel: David Kříž 03. 11. 2016, 22:54:43
Typické Honzíkovy představy jak Hurvínka...
Kóty jako Ještěd mají frekvence a výkony dány už desítky let a nikdo tam už nic smysluplného nezkoordinuje.
Zcela zbytečné vlákno...
Název: Re:čro liberec - vysílací výkon
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 04. 11. 2016, 16:58:45
a jaký je teda vysílací výkon v české lípě? 50w nebo 100w? na webu čro a zde je uvedeno 100w a na fmscan je 50w tak jaký je teda aktuální vysílací výkon.
Název: Re:čro liberec - vysílací výkon
Přispěvatel: pajas2 04. 11. 2016, 22:01:39
Česká Lípa i Semily mají 100 W ERP.
Název: Re:čro liberec - vysílací výkon
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 05. 11. 2016, 18:01:57
Česká Lípa i Semily mají 100 W ERP.

http://www.fmscan.org/net.php?r=f&m=s&itu=CZE&pxf=%26%23268%3BRo+Liberec

tak to zde mají pořad špatně, 0,05 je 50, muselo by tam být 0,1, semily mají v pořádku.
Název: Re:čro liberec - vysílací výkon
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 08. 07. 2017, 11:21:08
čro lbc nejspíš dostane novou frekvenci, pokryt má tu díru tady u nas ke koordinaci míří 105.4 v   Jablonné v Podještědí/ ul. Liberecká 176 (LI) 0.1kW (100W), Tady v té díře kde nebylo možne naladil liberec ani českou lípu by tento vysilač mohl perfektně doplnit, nejspíš navaže na vysilaní z liberce a česke lipa, tedy pokud pojedete z lípy sem tak by to měli dokrýt tuhle oblast, podralsko se dočká noveho vysílače.
Název: Re:čro liberec - vysílací výkon
Přispěvatel: lkozakl 10. 07. 2017, 15:04:09
0.1kW (100W) ?? To ti pojede na dvorku,v kuchyni už ne.