Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Antény pro příjem televizního a rozhlasového vysílání => Téma založeno: Jaroslav Honzík 16. 07. 2016, 21:45:03

Název: Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 16. 07. 2016, 21:45:03
Zdravím, je nějaký slučovač kde můžu sloučit 2 antény? Mám jednu anténu na německoa druhou na  českou lípu (crystal, bonton, gama, beat...) a rád bych to nějak sloučil, ale aby se mi nepřemazávali stanice nebo v jedné frekvenci nehrál mišmaš 2 stanic. Když jedu jen na tu co mam na německo tak mi nehraje beat, gama, bonton, fajn, kiss... cryctal "chrčí" ač jede z RDS. Když přehodím kábl tak mi zase nejdou němci, i ten lausitz začne chrčet, ale zase hraje beat :D a když je nějak sloučím obráceným rozbočovačem tak se mi na něktrých stanicích udělá mišmaš, jde nějak udělat přepínání abych si moch přepínat antény v fm vstupu hlavniho slučovače? vytahnul bych kabel a na něj dal nejaky přepínač, jen bych ho nechtěl mít na druhým konci :D nerad bych běhal přes půl baráku abych si přepnul antenu podle toho co si chci pustit :D Na 1 anténu se to všecko přijímat nedá, bud neco nejde nebo neco nechytím a univerzální diopoly maj mizernej zisk a ani zesik tomu nepomůže. Pokud tady někdo má víc antén na vkv jak je slučujete? Je nějaký přepínač abych ho připojil k fm vstupu na slučovači se zesilovačem a podle potřeby to pak přepínal? ješte lepe aby šel ten přepínač ovládat dálkově, nebo mít u sebe 2 kabely, zesilovač a podle potřeby do něj připojovat jednu nebo druhou anténu? ale potřebuju to mít sloučené ještě s DAB a dvb-t.

Mám namysli něco jako přepínač antén, na jednom vstupu bude ale fm ant 1 na druhem vkv ant 2, výstup povede do zesilovače a z něj do slučovače, kabelů bude hodně (délkově).
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: lkjhgfdsa 17. 07. 2016, 08:26:59
http://www.dipolnet.cz/prepinac_tv_kabelova-dvb-t_E2022.htm
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: Pamětník 17. 07. 2016, 08:44:37
Tazatel má už tradičně trochu hokej ve svých představách. Samozřejmě, že žádný automatický signálový selektivní inteligentní přepínač VKV stanic z více zdrojů neexistuje. Pokud na shodném kmitočtu vysílají 2 stanice, lze je samostatně přijímat jen přepínáním směrově selektivních antén. Rada výše, pomocí ručně ovládaným kabelovým přepínačem, neřeší přepínání už u antén, aby ke každému přijímači nemusely vést oba kabely. Ovšem, pokud tazatel chce antény přepínat už na začátku, tak ve vícenásobném rozvodu jedním kabelem budou vždy k dispozici jen stanice z jedné antény a která to bude, bude určováno z jediného místa. Čili ostatní přijímače nebudou mít samostatnou nezávislou volbu libovolné stanice. To by na počátku rozvodu musel být stejný počet přepínačů, jako přijímačů a každý by musel mít samostatný kabel.
Nakonec, při přelaďování stanic na přijímači, by musela obsluha vědět kterou anténou má připojit a nestačilo by jen kroutit ladícím knoflíkem, nebo jen mačkat předvolby. Čili, existují i dálkově ovládané VF přepínače, třeba i s ovládáním přes signálový koax, tedy bez dalších drátů, ale výsledný efekt žádný uživatelský zázrak nebude.

Jen pro inspiraci .... http://ok1ike.c-a-v.com/soubory/ant_prep.htm
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: BeatJ 17. 07. 2016, 11:04:57
Uz podle nazvu tematu me bylo jasne, kdo ho sepsal.. :-D
Kup si dvoutunerovy prijimac, dva svody k nemu a mas klid.Ty tvoje jine experimenty budu stejne koncit neuspechem.
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 17. 07. 2016, 11:17:05
http://www.dipolnet.cz/prepinac_tv_kabelova-dvb-t_E2022.htm

Tohleto jsem hledal, abych mohl přepínat která anténa pojede a která ne.
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: Pamětník 17. 07. 2016, 11:51:05
Jen bude nutno běhat přes půl baráku a navzájem si "krást" antény mezi více přijímači v domě.

Existují i pohodlnější řešení :
http://www.correct.cz/detail.php3?typ=IRS1.1&odvetvi=
http://www.dipolnet.cz/catv_-_dtt_dvb-t_switch_mst-01_ir_ovladani__E2024.htm
http://www.hamshop.cz/qro-c28/ruske-koaxialni-rele-rev-16-reb-16-s-konektory-i205/
http://blog.ok1cdj.com/2011/08/levne-koaxialni-rele.html
http://www.73.cz/cz/vysokofrekvencni-signalove-rele-hf3-56-GES05701382.html

nebo i koaxiální relé za mnoho tisíc.....
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: Dan Rozsíval 17. 07. 2016, 13:34:00
Uz podle nazvu tematu me bylo jasne, kdo ho sepsal.. :-D

Přesně. Mě taky.  ;D
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: David Kříž 17. 07. 2016, 14:40:02
A mně se zdá, že už to tu nedávno řešil. Asi se zas probudil do nějaké své "reality" :)
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: lkjhgfdsa 17. 07. 2016, 15:30:34
Já kdysi koupil přepínač od Hamy za cca 25,- Kč, ale už ho nevyrábějí. ;D

http://elmontelektro.cz/eshop/index.php?eshop=hp&groupcode=4206&sort=price_yourpricezl+ASC&page=5&ipp=1
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 17. 07. 2016, 17:10:59
A mně se zdá, že už to tu nedávno řešil. Asi se zas probudil do nějaké své "reality" :)

řešil jsem sloučení uhf antén a zesílení slabých programů bez přebuzení zesilovače.
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: Jaroslav Honzík 27. 07. 2016, 16:20:44
http://www.eltasat.cz/prislusenstvi-sat-a-dvbt/rf-kabelovy-switch-signal

Je tento přepínač průchozí pro napájení nebo není?
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: Roman Bárta 27. 07. 2016, 17:34:55
Ono taky záleží, na čem to člověk přijímá-tedy jaký má tuner.
Třeba Hi-Fi tuner od sestavy Sony, který mám v podpisu, má tunery "A" a "B". Takže ideální pro tento případ. Tunery se sami přepínají podle toho, jakou dám předvolbu. Já mám na jednom tuneru naladěny rádia z UPC, na druhém je anténa ze střechy.
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: David Kříž 27. 07. 2016, 20:00:01
Ono taky záleží, na čem to člověk přijímá-tedy jaký má tuner.
Třeba Hi-Fi tuner od sestavy Sony, který mám v podpisu, má tunery "A" a "B". Takže ideální pro tento případ. Tunery se sami přepínají podle toho, jakou dám předvolbu. Já mám na jednom tuneru naladěny rádia z UPC, na druhém je anténa ze střechy.
Jste si jist, že jsou to tunery a ne jen anténní vstupy? ;)
Název: Re:Sloučení 2 VKV (fm) antén aby hrláli všecky stanice.
Přispěvatel: Roman Bárta 27. 07. 2016, 20:51:43
Je to tak. Jsou to anténní vstupy. :-[
Ale to je přeci jedno....důležité je, že oba pracují nezávisle na sobě, a je to tedy jedno z řešení této otázky.