Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Digitální rozhlas => Téma založeno: Jan Pavlis 09. 05. 2016, 15:41:53

Název: DAB signál na tv setoboxu
Přispěvatel: Jan Pavlis 09. 05. 2016, 15:41:53
D.d.,mám pár zesilovačů na třetí pásmo a pro vyzkoušení potřebuji informaci, zda se DAB signál,který je pro DAB přijem dostatečný objeví i na tv setoboxu.Např. Bayern 3 z Ochsenkopf je 11D, tomu odpovídá 222,064 MHz.Bude po naladění příslušného kmitočtu na setoboxu vidět síla a kvalita signálu?Děkuji.
Název: Re:DAB signál na tv setoboxu
Přispěvatel: pajas2 09. 05. 2016, 15:48:46
To je jednodušší zkusit přímo na DAB rádiu, kde bude hned poznat, jestli je intenzita dostatečná pro příjem. Z teploměrů to poznat moc nepůjde.
Název: Re:DAB signál na tv setoboxu
Přispěvatel: Jan Pavlis 09. 05. 2016, 15:58:54
To je jednodušší zkusit přímo na DAB rádiu, kde bude hned poznat, jestli je intenzita dostatečná pro příjem. Z teploměrů to poznat moc nepůjde.
Nechce se mi brát bílý dab přijímač z obýváku na zaprášenou půdu.Tenhle způsob se setoboxem mě ted napadnul při opravě nabouraného auta v garáži,kde mám i setobox.Kdyby byly v bazarech k dostání za pár korun dab přijímače jako jako analogové tak není problém.Dám si jeden na půdu a může se experimentovat.Jinak dík za odpověd.
Název: Re:DAB signál na tv setoboxu
Přispěvatel: ivovi 09. 05. 2016, 16:16:51
STB v nejlepsim pripade ukaze kvalitu 0% a silu odpovidajici DAB signalu v %, ktera vam ale stejne nic nerekne.
Název: Re:DAB signál na tv setoboxu
Přispěvatel: Martin Hájek 10. 05. 2016, 17:06:12
Ne, STB teploměry na DAB signál nereagují. Vyzkoušeno.
Název: Re:DAB signál na tv setoboxu
Přispěvatel: David Kříž 10. 05. 2016, 18:11:09
Teploměry smysluplně nereagují ani na to na co by měly, natož na to, na co by neměly :)