Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Méďa 01. 07. 2010, 07:37:14

Název: Nefunkční EPG na muxu 2
Přispěvatel: Méďa 01. 07. 2010, 07:37:14
Z Kletě po přeladění nefunguje EPG na muxu 2. Běží jen informace now/next s infem o pořadech, nic víc. Jak to vypadá na ostatních vysílačích ? Nějak si nedokážu představit, proč by EPG nemělo běžet kvůli změně vysílacího kanálu. Nebo se opravdu jedná o chybu na přelaďovaném/přelaďovaných vysílačích ?
Název: Re: Nefunkční EPG na muxu 2
Přispěvatel: Lukáš Polák 01. 07. 2010, 08:14:35
Je nějaký problém s Barrandovem, ukazuje pouze aktuální pořad, ale jinak vše OK. Praha
Název: Re: Nefunkční EPG na muxu 2
Přispěvatel: Méďa 01. 07. 2010, 09:04:52
V tom případě to vypadá na nějaký problém na přelaďovaných vysílačích - tedy minimálně na Kleti. Aktuálně na muxu 2 stále nejde nic kromě now/next.
Název: Re: Nefunkční EPG na muxu 2
Přispěvatel: Méďa 01. 07. 2010, 15:04:55
Tak je 1.7.2010, 15:00 a EPG na muxu 2 z Kletě je stále mrtvé. Stále jsou k dispozici pouze informace now/next, nic víc.
Název: Re: Nefunkční EPG na muxu 2
Přispěvatel: František SackX 01. 07. 2010, 17:10:54
Ještěd v Liberci taky nevisíla EPG na mux2, novu a primu mam stahovanou z webu, ale cool a cinema mam duto a mlátil jsem do toho hodinu, tak aspoň se na to můžu v klidu vykašlat.
Název: Re: Nefunkční EPG na muxu 2
Přispěvatel: Méďa 02. 07. 2010, 08:48:34
EPG na muxu 2 z Kletě bylo 2.7.2010 v 7:00 stále mrtvé. Kdybyste někdo náhodou chtěl oznámit poruchu na ČRa (jako já včera), tak na čísle 800988988 vás plechová huba odkáže na 844900001 a je zcela lhostejné, jestli chcete ohlásít poruchu na digitálním nebo analogovém vysílání. Pokud hlásíte poruchu na digitálním vysílání (teď nemám na mysli poruchy typu mux mi kostičkuje nebo mám špatný signál - na to si zavolejte někoho, kdo tomu rozumí, má na to přístroje a signál vám vyloví - pokud je kde brát...), musíte se nechat přepnout na hlášení poruch na analogovém vysílání !!! Když chcete oznámit poruchu na digitálním vysílání, tak vás plechová huba odkáže na linku 800906030 (Dotazy k digitalizaci), kde mi slečna (paní) poradila, že si musím přeladit TV a STB, protože se přelaďoval vysílač. Tak jsem jí oznámil, že přeladěno mám, neboť by se mi asi jinak nefungovalo víc věcí, než jen EPG. Tak se mě zeptala, jestli mám individuální nebo společnou anténu, načež mi poradila, že si mám anténu natočit jiným směrem (jakým asi, když anténa kouká přímo na vysílač). Myslím, že pokud jsou pracovníci ČRa schopni radit takovéto nesmysly, tak by spíš měli tuhle linku zrušit. Vůbec se nedivím, že jsou pak lidé na digitalizaci nasr..í a přecházejí alternativnímu příjmu TV.
Název: Re: Nefunkční EPG na muxu 2
Přispěvatel: Lukáš Polák 02. 07. 2010, 09:09:23
Mohu potvrdit. Teď jsem to kontroloval. Mux 2 z Vimperka na 39k zachycen v Praze. :) Udělám screenshoty a video. 8)
Název: Re: Nefunkční EPG na muxu 2
Přispěvatel: Méďa 02. 07. 2010, 23:14:08
EPG na muxu 2 z Kletě již funguje. Nevím, jak dlouho, protože jsem dorazil až před 23. hodinou.
Název: Re: Nefunkční EPG na muxu 2
Přispěvatel: Lukáš Polák 03. 07. 2010, 08:19:03
Ano, museli to spustit těsně před půlnocí. Včerejší večer a dnešní noc přálá dálkovému příjmu, takže jsem si EPG na 39k osobně ověřil. :)