Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Set-top-boxy => Téma založeno: svatopluk3 22. 02. 2016, 19:11:17

Název: DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: svatopluk3 22. 02. 2016, 19:11:17
Dobrý den, koupil jsem si toto zařízení asi před týdnem, ale do dneška jsem nezjistil, jak se uspořádává pořadí kanálů. Ať dělám, co dělám, nejsem schopen přijít na logiku tohoto tuneru.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 22. 02. 2016, 20:01:02
V menu najet na správce kanálů a potom upravit seznam,editovat oblíbené a nebo vymazat.Chce to si stím trošku pohrát,jinak super mašinka s perfektním obrazem.Kodi maká jak víno!
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: svatopluk3 23. 02. 2016, 14:25:35
Děkuji za odpověď. Takže, jestli to dobře chápu, tak se dají seřadit až ty, které vyberu jako oblíbené. No a nastavit Kodi, to bude další problém.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: Kuboslav Kuboslavič 23. 02. 2016, 19:14:19
Proč by to mělo být problém? Návodů je k dispozici dostatek. Problém může být když si takové zařízení koupí BFU, kterého přečůrají i digitální hodinky...není nic horšího než když se taková zařízení dostanou do rukou počítačových analfabetů :-)
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 23. 02. 2016, 19:58:18
Editovat se dá i hlavní seznam.OK vybrat program,kurzorem přesunout,červeným tl.potvrdit.Přeji hodně úspěchů!
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: Aleš Pipek 03. 03. 2016, 21:56:15
Editovat se dá i hlavní seznam.OK vybrat program,kurzorem přesunout,červeným tl.potvrdit.Přeji hodně úspěchů!
Omlouvám se, zřejmě jsem tupec, ale takhle mi to nejde.  :-\
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: ivovi 03. 03. 2016, 23:29:21
menu>spravce_kanalu>upravit_seznam_kanalu:
Upravit (modre tl.), kurzorem a pomoci OK vybrat jeden ci vic kanalu, kurzorem na novou pozici, Presunout (cervene tl.).
Hotovo, zadny problem s razenim. :)
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: Aleš Pipek 09. 03. 2016, 20:21:16
menu>spravce_kanalu>upravit_seznam_kanalu:
Upravit (modre tl.), kurzorem a pomoci OK vybrat jeden ci vic kanalu, kurzorem na novou pozici, Presunout (cervene tl.).
Hotovo, zadny problem s razenim. :)
OH. Vřelé díky. Konečně jsem odboural svou tupost.  8)
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: Michal Krásl 15. 03. 2016, 13:54:32
Zdravím. Lze nahrávat na krom USB také na síťové úložiště NAS je tam možnost ? Přemýšlím o tomto boxu ale i vyčkávám na WETEK PLAY 2s ....který se zdá super rychlý s dobrou podporou....

Vyšel nový VITMOD http://hdbox.ws/cs/other/834-vitmod-os-v-2-0-rc3-kodienigma2neutrino-mpvdr-dlya-k1s805.html  (http://hdbox.ws/cs/other/834-vitmod-os-v-2-0-rc3-kodienigma2neutrino-mpvdr-dlya-k1s805.html) zkuste z SD karty ...... :)
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: matchb0xx 01. 04. 2016, 16:39:46
Zdravím. Lze nahrávat na krom USB také na síťové úložiště NAS je tam možnost ? Přemýšlím o tomto boxu ale i vyčkávám na WETEK PLAY 2s ....který se zdá super rychlý s dobrou podporou....

Vyšel nový VITMOD http://hdbox.ws/cs/other/834-vitmod-os-v-2-0-rc3-kodienigma2neutrino-mpvdr-dlya-k1s805.html  (http://hdbox.ws/cs/other/834-vitmod-os-v-2-0-rc3-kodienigma2neutrino-mpvdr-dlya-k1s805.html) zkuste z SD karty ...... :)

s wetekem bych si nebyl  az tak jisty, doted wetek play nefunguje na 100%, i kdyz cesta timto smerem je jiste spravna, bude to spise na dlouhe zimni vecery  nez na stale koukani pro celou rodinu
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 07. 03. 2017, 11:32:56
Nechtěl jsem zakládat nové téma,ale jestli má někdo tento super přístroj ,tak se ozvěte!Jde mi o to,že při exp.vysílání na K50 byl obraz super a teď na K31 se na to nedá dívat.V levé horní části a v pravé dolní části obrazu jsou kmitající proužky.Obraz jakoby byl rozdělen na dvě poloviny, což velmi ruší sledování. Má někdo stejný problém?
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: ivovi 07. 03. 2017, 15:09:32
Zkousel jsem TS zaznam (http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3497.msg83699#msg83699) prehrat na PC (ffmpeg) a kus kmitajiciho prvniho radku vidim take. Jde o pravou cast prvniho radku v delce asi 0,4 radku. To blikani klicuje tu cast do cerne, takze nejlepe je videt pri bilem obrazu. Tyka se to vsech programu, krome Slagru. Na Ockach to nejde posoudit, protoze maji cerne ramecky. Mozna problem s deinterlacingem na strane CRa.

Ale dolni kmitajici radek nevidim, ani obraz rozdeleny na poloviny.

Tento zaznam jsem jeste v DI-WAY AND-4 nestihl vyzkouset a v dosahu prazskeho DVB-T2 nejsem.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: Pamětník 07. 03. 2017, 19:24:13
Nevlastním sice diskutovaný přístroj, ale způsob vysílání ČRa v TVB-T2, přijímaný tím nejjednodušším STB EVOLVE0, na připojeném fullHD monitoru SyncMasterP2370HD, okrajové rušivé artefakty neprodukuje. Viz fota inkriminovaných rohů.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 07. 03. 2017, 19:56:52
Mě zaráží ten fakt,že na K50 byl obraz velmi dobrý. Možná,že to bude tím rozlišením a přijímač to nedokáže zpracovat.Už jsem zkoušel vše vymazat a znova naladit se stejným výsledkem.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: ivovi 09. 03. 2017, 10:03:05
Muzu potvrdit co psal zeze, AND-4 pri prehrani zaznamu z k31 z USB produkuje nekoukatelne artefakty. Jde o oblasti o velikosti cca pulky sirky obrazu a desetiny vysky obrazu umistene v  leva hornim a pravem dolnim okraji a neohranicena oblast na rozhrani leve a prave pulky obrazu. Jsou to temer klasicke blokove chyby - "ctvereckovani", ale umistene jen v popsanych castech obrazu. Tedy jde o neco jineho, nez cast radku pri prehrani na PC jak jsem psal vyse. Asi neco HW S805 nebo SW nezvlada.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: digidondeer 12. 03. 2017, 14:35:47
ahoj, koupil stejné zařízeni na aliexpress pomoci nějaké podobné slevy http://promocodius.com/cz/obchody/answear-sleva (http://promocodius.com/cz/obchody/answear-sleva). taky jsem měl stejný problém, ale jsem napsal prodejci a ten mi odeslal příručku pro toto zařízeni (ale v angličtině), kdyby někdo měl o to zájem tak napište a já vám odešlu mailem. ;)
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 12. 04. 2017, 05:22:02
Pro majitele tohoto přístroje!Na stránkách Sapra je zveřejněný nový firmware,který má tento problém odstranit.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: ivovi 12. 04. 2017, 09:36:40
Diky za zpravu! Vyzkousim.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 12. 04. 2017, 11:50:19
Až vyzkoušíš dej vědet!Já to mám ještě v záruce,tak nevím jestli se do toho můžu pustit. Musím si to u Sapra zjistit.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: ivovi 13. 04. 2017, 09:42:59
Takze nedoporucuju. Update firmware se bez problemu nahral. Zmenilo se startovaci logo z DIWAY na Amlogic S805, jinak system zustal zachovan vcetne nastaveni a aplikaci. A opravdu prehravani zaznamu TS s HEVC 540p z prazsekho T2 z k31 je uz bez popsanych artefaktu. Ale aplikace DTV prestala fungovat. Da se spustit, ale nic v ni nefunguje (nastaveni, instalace, kanaly) - chvili cerna obrazovka, pak zpet do menu aplikace DTV. Nepomohl ani factory reset. Takze kdo zarizeni pouziva na prijem DVB-T, nemel by se do update poustet.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 13. 04. 2017, 20:19:25
Tak to jsem zvědavý, jak se ktomu Sapro postaví.Ještě chvíli počkám a pok jim to tam pošlu .Jinak díky za zprávu!
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: ivovi 18. 04. 2017, 09:25:41
Muze mi prosim nekdo s DI-WAY AND-4 DVB-T2 napsat, jaka presne verze jadra byla v puvodne zakoupenem zarizeni. Zapomnel jsem si ji zapsat. Je to nekde v setting (nasatveni) , system info nebo tak neco, presna verze  - u ni se pise i oznaceni demodulatoru. Mam podezdreni, ze ten novy FMW je urceny pro CXD2837 (podle toho co se pise u verze systemu), kdezto prijimac obsahuje Si2168. Neda se samozrejme vyloucit i to, ze existuje vice verzi HW.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 18. 04. 2017, 14:23:52
Odpověď na otázku!V nastavení informace o telefonu je verze jádra 3.10.33 víc jsem nenašel!
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: Stenly23 18. 04. 2017, 19:38:57
Dobry den sem zde nový potřeboval bych pár informací o přístroji DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner   J
1  Jaká verze anroidu a kodi je vtomto přístroji?
2  V připadě staršího kodi jestli jde naroubovat novější Jarvis,Krypton?   Díky.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 18. 04. 2017, 21:18:02
Nevím jak je to teď u těch novějších,Já tam mám Android 4.4.2 Kitkat.Kodi verze Helix,chodí perfektně.Jestli jde přeinstalovat na novější nevím,ale mohli by to vědět u Sapra.cz.Jinak jsou zde problémy s DVB-T2, které jsou řešeny výše!
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: ivovi 18. 04. 2017, 21:50:14
Odpověď na otázku!V nastavení informace o telefonu je verze jádra 3.10.33 víc jsem nenašel!
Diky za odpoved, upresnim o co mi jde. Po zvoleni dlazdice Setting > zalozka Other se zobrazi Kernel version a 4 radky. V pripade noveho firmware to je
Citace
3.10.33
8188eu Wifi module
CXD2837 DTV
Fri Mar 31 19:59:10 CST 2017
Prave o ten treti radek DTV mi jde, jsem si skoro jisty, ze u puvodniho FMW se lisil jak jsem popsal vyse.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 18. 04. 2017, 22:28:31
Ten třetí řádek mám stejný CXD 2837 DTV!
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: Stenly23 19. 04. 2017, 19:34:30
Nevím jak je to teď u těch novějších,Já tam mám Android 4.4.2 Kitkat.Kodi verze Helix,chodí perfektně.Jestli jde přeinstalovat na novější nevím,ale mohli by to vědět u Sapra.cz.Jinak jsou zde problémy s DVB-T2, které jsou řešeny výše!

Tak trochu jsem doufal že tam bude novější android.Skusím kontaktovat Sapro díky
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: ivovi 21. 04. 2017, 12:56:27
Ten třetí řádek mám stejný CXD 2837 DTV!

Diky. Tady je rozuzleni.

Opravdu existuji dve verze HW, jedna tunerem (demodulatorem) CXD2837, druha s Si2168.  Po delsim hledani se mi podarilo najit starsi FMW pro Si2168 (datum 201507). Po bezproblemovem nahrani tohoto FMW se jiz zobrazuje na tretim radku o kernelu Si2168 DTV a DTV aplikace funguje. Sice problem s prehranim zaznamu TS HEVC 540p (pruhy nahore a dole) jsou zpet, ale DTV prehrava DVB-T bez problemu. Prechodove DVB-T2 naladi, ale programy hodi mezi radia a prehrava jen zvuk. Asi prilis stary FMW, ale novejsi pro Si2168 jsem nenasel. Uvitam tip, pokud nekdo o novejsim nebo puvodnim Diway FMW vi.

Moje doporuceni - pokud se vam na tretim radku u kernel version ukazuje CXD2837 DTV, tak bych se noveho FMW od Sapra nebal a zkusil.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: moravak 24. 04. 2017, 18:40:26
Tak jsem dnes provedl upgrade od Sapra, vše proběhlo bez problému. Vše funguje jak má, horní a dolní pruhy v DVBT2 zmizely.
Jestli se jedná o KODI, tak mám 16.1 Jarvis. Původní Helix jsem musel odinstalovat (nešlo přeinstalovat) a Jarvis nainstalovat. Vyšší verze KODI, si myslím, jsou určeny jen pro Androidy 5 a vyšší.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 25. 04. 2017, 22:17:02
Vážení! Mohl by někdo popsat postup na instalaci nového firmware od Sapra,nějak se mi nedaří.Děkuji!
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: moravak 26. 04. 2017, 10:14:24
na flasku s FAT32 nakopírovat soubor di-way_and-4_KI-ota-20170331.195701.V0823.zip
zasunout do přístroje
stisknout resetovací tlačítko (dirka zespod přístroje)
zapnout adapter a po cca 5-10sekundách povolit resetovací tlačítko
najede havarijní menu
v tomto menu označit a potvrdit aktualizační software - přejit na řádek aktualizace ext , OK a vybrat z flash disk. Objeví se zip soubor-dát OK a čekat až se vše nainstaluje. 
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 26. 04. 2017, 11:28:30
Děkuji za odpověď,jdu na to!
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: zeze 27. 04. 2017, 01:36:48
Tak úspěšně aktualizováno.Rušivé proužky zmizely,doporučuji všem kteří mají tento problém!
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: ivovi 27. 04. 2017, 23:25:16
Tak jsem se domluvil se Saprem na vymene tuneru (na Si2168 uz nebude podpora) a box uz jede s novym firmware jak ma.
Zaroven se subjektivne zlepsila citlivost - s puvodnim tunerem podprumerna, nyni srovnatelna s jinymi prijimaci.

Pravda jeste je tam drobna chybicka v HEVC dekodovani, nekolik dolnich radku ma stejny obsah, ale to uz nepusobi tak rusive a je to sledovatelne - mala drobnost oproti puvodni chybe.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: pendy 23. 07. 2017, 09:40:04
Protože jsem vespod boxu žádný otvor pro reset tlačítko nenašel, postupoval jsem při upgrade normálně dle přiloženého návodu. Přes Home, Nastavení, Další, Systémové aktualizace jsem nejdřív v Lokální aktualizaci vybral na vložené flešce aktual. soubor a pak dal Aktualizovat. Mně to sice podle optického ukazatele na 3/4 průběhu aktualizace zamrzlo, ale naštěstí po vyp./zap. napájení boxu vše v pořádku, box najel a artefakty na T2 zmizely.
Jinak další postřeh po upgrade: přestala svítit modrá LED v zapnutém stavu (jen poblikává zřejmě při čtení/přenosu dat). Zřejmě je to reakce na připomínky, že LED dost rušila silným jasem. Červená ve vypnutém stavu svítí nadále.
A pak jedna zřejmě chyba: naladěné SD stanice na T2 "přechodovém" multiplexu 12 ČRa jsou v seznamu (ne v názvu) označeny jako HD (všechny).
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: ivovi 23. 07. 2017, 12:05:56
Otvor pro reset tlacitko je asi 1mm dira zespodu na okraji podelnych vetracich otvoru.

Zobrazovani HD u programu prechodoveho multiplexu neni tak uplne chyba. Jde o to, ze v normach spada pouzite rozliseni 540p (qHD) formalne mezi HD formaty obrazu.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: pendy 25. 07. 2017, 01:33:38
Díky za odpověď. Té dírky jsem si opravdu nevšiml. Až podle popisu jsem jí objevil...
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: pendy 06. 08. 2017, 08:34:18
Ještě na jednu chybičku tohoto boxu bych chtěl poukázat. A bohužel nezmizela ani po upgrade. Kdo nepoužívá zvuk v AC3, tak to ani nemusel postřehnout a navíc ne každý program disponuje tímto zvukem. Tento zvuk (např. u ČT4 HD) není synchronizován s obrazem (předbíhá ho) a občas na okamžik vypadává. Takže je lepší to mít přepnuté na základní zvuk mpg, kde je to v pořádku. Tato chyba nemá ale s kompatibilitou s DVB-T2 nic společného, tato chyba je už v DVB-T příjmu.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: Jan Novák 06. 08. 2017, 09:58:26
To je chyba dost podstatná.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: David Neřeknu 07. 08. 2017, 09:38:47
Jeden kousek tohoto přístroje mám doma. Je tam nainstalován systém Android 5 Lollipop. Firmware jsem zatím neměnil, proto bych dík otevřenému fóru položil nejprve dotaz. Dnes není žádnou vzácností, když elektronika neobsahuje vypínač a vše zůstává "vypnuté" ve stand by. Šmejdi. Všude v domácnosti tak dávám zásuvky s vypínačem. I když holky na tu "povinnost" při odchodu vše vypínat, často hážou bobek, přesto žiji klidněji.  A tak se dostávám k samotnému Di-Wayi, který vždy po nahození vypínače na zásuvce přejde rovnou do režimu ON. Pokud máte někdo zkušenost se změněným firmware, který řeší tento (pro mne) problém, dejte sem prosím koment. Děkuji. Jinak na boxu spatřuji ještě jednu závadičku - Pokud ho chcete používat pouze jako T2 přijímač, tak je celkem nepohodlné, že po naběhnutí androidu musíte vždy stisknout DTV.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: Pamětník 07. 08. 2017, 10:46:44
Dá se říci, že zařízením s řízením procesorem s FW z principu moc nesvědčí provoz z relativním častým zapínáním a vypínáním. Proto jsou "šmejdi" tlačeni k tomu, aby přístroje v režimu "standby" měli minimální spotřebu, v řádu zlomku wattu. V moderní domácnosti se tak množí zařízení, která nejsou ovládána síťovým vypínačem. Každý chápe, že nemůže vypnout ledničku, mrazák, zabezpečovačku, zvonek, ale třeba i světla s dálkovým ovládáním. Přestože výrobci a prodejci u video a audio přístrojů doporučují jejich úplné vypnutí při delším nepoužívání z bezpečnostních důvodů, ale tato časová hranice nebývá nijak definována.
Ano, věc mohou řešit prodlužovačky s vypínačem, ale, kromě pedantů a akurátních jedinců, je to jen další nepříjemná komplikace. Pokud ale domácnost využívá záznamové přístroje typu PVR, nebo TV/STB s programovatelným nahráváním, totálně vypínat je stejně "nemůže", ani při delší dovolené.
Dá se předpokládat, že vlastnost, po připojení k napájení se přístroj rovnou zapne do nejběžnějšího režimu, je tedy spíše vstřícný krok od výrobce/FW, aby uživatel toho nemusel moc nastavovat. Proto pochybuji, že nějak tento "problém" bude řešit jiná verze FW, když pro většinu uživatelů je automatické spuštění režimu ON spíše žádaná vlastnost. Jen by snad mohla existovat možnost definovat ve FW režim, ve kterém se má přístroj spustit. Pro většinu uživatelů to ale bude prkotina, stejně většinou pomocí DO přejde na stanici, která ho v té chvíli zajímá a nemusí to být vždy ta posledně použitá. Jedno, nebo více "zbytečných" zmáčknutí knoflíku, zkrátka k moderním technologiím patří.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: David Neřeknu 07. 08. 2017, 11:23:58
Nevěřím tomu, že to výrobci dělají z důvodu, aby zařízení netrpělo při zap/vyp. a vyhovělo se tak zejména zákazníkovi. Mimochodem, mám v rodině opraváře elektrospotřebičů, který je zhruba v tvém věku, a často tak slýchávám, kolik spotřebičů po vyhoření (pochopitelně pouze se standby režimem) se v posledních let namnožilo. Tvé přirovnání k pedanství tedy jednoznačně odmítám. Naopak bych v opačném případě hovořil o laxnosti spotřebitelů. Jsou známy i případy požárů dík obyčejné nabíječce na telefon. V tomto případě se snažím (leč mnohdy neúspěšně), aby se doma k nabíjení používalo zejména USB. Samozřejmě, že se potom snažím oddělit zásuvky, které jsou stále pod proudem a které jsou vypínatelné. Ta starost pochopitelně vzniká dík stále většímu množství techniky, kterou máš v domácnosti. V dobách minulých bych to samozřejmě neřešil. A pokud bych to skutečně nazval pedanstvím, které vede (např. při poloviční úspěšnosti) k nějáké zodpovědnosti, tak jsem klidný. Mimochodem,  ta vyšší životnost je také mnohdy spekulativní. Tady bych si s dovolením vypůjčil text jiného diskutéra, se kterým souhlasím.
"Co přišel režim stand-by, tak se stalo módní nevypínat a šířit bludy o škodlivosti vypínání. Když stand-by nebylo, tak se nevylínalo anikomu a ničemu to nevadilo. A ty bludy šíří i lidi, elektronikou se zabývající?!"
... ale věc názoru, to je jasný.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: Pamětník 07. 08. 2017, 13:36:18
Ano, na preferovaný režim vypnutí standby, mohou být různé spotřebitelské názory. U spotřební techniky v domácnosti si žádnou statistiku nedělám, ale mé dlouholeté zkušenosti s profi technologiemi v nepřetržitých provozech praví: "hlavně to nevypínej, po opětovném zapnutí to nejčastěji odejde!". Slovo pedantství jsem použil u důsledného vypínání prodlužovaček spíše náhodou, nic výstižnějšího mne v tu chvíli nenapadlo. Slovo pedant je běžnější než třeba důsledňák.  ;)
Je statisticky zřejmé, že domácí technika zahoří častěji v provozu, v režimu standby, než když je zcela vypnutá. Proč také neušetřit na levné nabíječce, když skoro každý výrobce použije jiný konektor a tak pochopitelně primitivní zdroj z Číny za pár korun nemá žádnou spolehlivou ochranu a po čase může i shořet. V dnešní době se ale dost dobře nedá provozovat tak rozšířená rodina přístrojů v domácnosti jen pod neustálým dohledem. Což je zase jen alibi výrobců, kteří ušetřili a někde mohli něco ošulit. Podobná situace existuje i v doporučení spolehlivého galvanického odpojení antény před bouřkou. Kdo to ale dodržuje? Kolik procent uživatelů je tedy zodpovědných a kolik laxních?
V dávných analogových dobách (KV, SV, DV), kdy musel mít přijímač dlouhou drátovou venkovní anténu a na uzemnění připojenou další zdířku, montoval se do okna primitivní mechanický přepínač, který anténu přepínal mezi rádio a zem a nebyl problém, pokud někdo byl doma, ho za bouřky použít. To se ale rádia kupovala na desítky let a ani se v éteru desítky let nic neměnilo. V dnešní době, kdy jsme rádi, když přístroj ve zdraví přežije dvouletou záruční dobu, jsme do obnovy vybavení domácnosti tlačeni podstatně častěji, ať už se nám chce, nebo ne. Viz každý přechod na DVB, či jeho další verzi.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: pendy 07. 08. 2017, 23:52:10
David Neřeknu: Nevím, jestli máme stejný STB. Já tam mám pouze verzi Androida 4.4.2 (kitkat), a to už jsem absolvoval i upgrade. Takže jak jste se dostal k verzi 5 (lolipop) nevím.
Každopádně nesouhlasím s tím, že po zapnutí přijímače naběhne přijímač do režimu Androida. On se tam ke konci startu ten Android opravdu objeví, ale cca po 10 s se to samo přepne do módu DTV. A tak se choval STB před i po upgrade. Takže podle mne máte jen malou trpělivost při náběhu po zapnutí. Vzhledem k tomu, že to celé trvá kolem minuty, tak těch posledních 10 vteřin už je zanedbatelných...
Mně třeba vadí víc ta startovní minuta a proto STB ani nedávám do stavu standby, těch max. 8W už mne nezabije, navíc, když chci něco nahrát na externí HDD, tak naprogramování záznamu ani ve stavu standby nefunguje! Takže nad tou vaší diskuzí na téma vypínání spotřebičů síťovým vypínačem na prodlužováku se jen směju. Já se domnívám, že na tohle časté mechanické připojování napětí nejsou zdroje ve spotřební elektronice stavěné, vždycky tam vlivem přechodového jevu vznikne menší či větší napěťová špička, která se na napájecím dílu spotřebiče časem podepíše. Tím nechci říct, že ostatní přístroje taky nedávám do stavu standby (tenhle je výjimkou), ale rozhodně je netrápím vytahováním ze zásuvky nebo vypínáním přes prodlužovák.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: David Neřeknu 08. 08. 2017, 08:49:13
Pendy - Nejdříve poděkuji za reakci. Vím o tom, že nejprve byl do boxů instalován Android 4.4.2 (kitkat). Přístroj jsem kupoval zde:
https://www.exasoft.cz/di-way-and-40-4k-uhd-dvb-t2-quad-core-k1plus_d179501.html?whisperword=di%20way%20and%2040

Jinak ještě jednou k tomu vypínání. Jde mi pouze o větší bezpečí (možnost vyhoření), z důvodu velkého množství elektrospotřebičů v domácnosti, což jsem zmínil. Pokud připustím, že některá součást zařízení může úplným vypnutím/zapnutím ze sítě trpět, tak je to pouze zdroj (a RAMka?), který jediný zůstává ve standby pod napětím. Tedy i odtud logicky hrozí ta možnost vyhoření. Pokud je mi známo, tak pro ostatní součástky nemůže být standby v ničem přínosem, pokud tedy těmi "nárazy" při zap/vyp prochází v obouch případech bez rozdílu. Ješte bych se vrátil k tomu naběhnutí přístroje. Nyní jsem byl DiWay znovu "otestovat" a skutečně nemohu potrdit tvou zkušenost s automatickým přepnutím přístroje do režimu DTV po naběhnutí Androidu. Pochopitelně jsem přístroj nejprve vypnul ve stavu DTV. Každopádně, pokud se nemýlím, tak je ten režim DTV vlastně aktivován "pouhou" aplikací v Androidu? Potom tedy proštuduji nastavení, kde by měla být možnost automatického spuštění aplikace po naběhnutí systému. Je to tak?
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: ivovi 08. 08. 2017, 15:47:53
Jde o dva uplne odlisne boxy. :)

DIWAY AND-4, chipset S805, 4.4.2 KitKat, HEVC HD
DIWAY AND-40, chipset S905, 5.1.1 Lollipop, HEVC UHD
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: pendy 10. 08. 2017, 01:56:09
Tak tím se to vysvětluje. Já jsem samozřejmě mluvil o přístroji Di-Way And-4, kterého se tato diskuze týká, pokud vím. O novější UHD verzi nevím samozřejmě nic, protože jí nevlastním.
Jinak souhlasím s tím, že napájecí zdroj je samozřejmě nejvíce náchylný na přepěťové špičky, ale bez zdroje žádný přístroj nefunguje, takže to slovíčko "pouze" před slovem zdroj mi tam moc nesedí.
Název: Re:DI-WAY AND-4 Quad Core K1, Android Media Player + DVB-T2 tuner
Přispěvatel: skuhrar 15. 12. 2017, 21:02:22
Ten třetí řádek mám stejný CXD 2837 DTV!

Diky. Tady je rozuzleni.

Opravdu existuji dve verze HW, jedna tunerem (demodulatorem) CXD2837, druha s Si2168.  Po delsim hledani se mi podarilo najit starsi FMW pro Si2168 (datum 201507). Po bezproblemovem nahrani tohoto FMW se jiz zobrazuje na tretim radku o kernelu Si2168 DTV a DTV aplikace funguje. Sice problem s prehranim zaznamu TS HEVC 540p (pruhy nahore a dole) jsou zpet, ale DTV prehrava DVB-T bez problemu. Prechodove DVB-T2 naladi, ale programy hodi mezi radia a prehrava jen zvuk. Asi prilis stary FMW, ale novejsi pro Si2168 jsem nenasel. Uvitam tip, pokud nekdo o novejsim nebo puvodnim Diway FMW vi.

Moje doporuceni - pokud se vam na tretim radku u kernel version ukazuje CXD2837 DTV, tak bych se noveho FMW od Sapra nebal a zkusil.


Stalo se mi totéž, po updatu nefunguje DVB-T2, tak bych chtěl požádat o zaslání odkazu na starší FMW pro Si2168 (datum 201507), protože tuner využívám.

děkuji