Fórum Digizone.cz

Hlavní témata => Zemské digitální vysílání (DVB-T) => Téma založeno: Lukáš Polák 30. 06. 2010, 11:56:32

Název: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lukáš Polák 30. 06. 2010, 11:56:32
Dnes se to spouští, tak můžete pak se všemi zkušenostmi sem. ;)
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora
Přispěvatel: david.kriz 30. 06. 2010, 12:34:01
dle info zde

http://www.digitalnitelevize.cz/forum/ceske-dvb-t-programy-v-polsku/dvb-t-z-nadajnika-lysa-hora-112464/?kotva= (http://www.digitalnitelevize.cz/forum/ceske-dvb-t-programy-v-polsku/dvb-t-z-nadajnika-lysa-hora-112464/?kotva=)

spuštěno
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora
Přispěvatel: Lumír L 30. 06. 2010, 13:02:37
Jo, už to jede, i analog K37 se vrátil zpět do hlavního AS!
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: spyko 30. 06. 2010, 22:28:18
Antena/síto, hodně staré/natočená na skryczne/tvp/,chytám asi Lysou,síla 81,kval.83,stabilní obraz,Havířov-šumbark,optibox aligátor,už před spuštěním sem chytál odraz mezi panelákama,/Hošťálkovice/,tvp-jedou 3 kanály./vsunutý zesilovač IVO 18db 12v.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: MartinZA 01. 07. 2010, 09:42:34
V Žiline na Solinkách som signál na K54 zachytil, stačilo otvoriť okno. :) Na hustom site položenom vonku na okne a prijímači DTV-401T to išlo bez výpadkov, hoci v smere na Lysú horu trochu cloní panelák. STB uvádzal kvalitu 96 %. Vyskúšal som aj príjem na opačnej strane a ide to aj odrazom (no vtedy je to dosť závislé na presnej polohe antény a občas kockuje).
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: MirecZA 01. 07. 2010, 10:13:17
potvrdzujem prijemny  8) prijem v Ziline ... neohurim vas kvalitou a silou v %, ale prinesiem 70 dBuV, MER>34dB, CBER<E-5, VBER<E-7 - tym padom chodive. antena dlha acolor, 26dB zos...viac neskor.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: spyko 01. 07. 2010, 12:59:08
A je po ptákách,kostky + výpadky,na optiboxu i panasonicu !
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Jirka Matušek 01. 07. 2010, 13:22:08
Jen takový dotaz  - brání něco(snad kromě vůle provozovatelů) zahájit vysílání z Lysé hory také mux 2 popřípadě 3? Nebo se čeká na analogové kmitočty?
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 01. 07. 2010, 13:34:09
mux 2 má být Ostrava+Lysá na k37, kde teď trůní ČT1. A recipročně na kanálu pro ČT mux na Pradědu trůní Nova. Takže si navzájem asi nebudou předčasně dělat úlevy ;)
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Adámek Karel 01. 07. 2010, 14:02:21
Praděd:
Mux 1 - 36 kanál ted ČT1
Mux 2 - 53 kanál ted Nova
Mux 3 - 51 kanál ted ČT2
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Miloslav Soška 01. 07. 2010, 14:06:52
Praděd:
Mux 1 - 36 kanál ted ČT1
Mux 2 - 53 kanál ted Nova
Mux 3 - 51 kanál ted ČT2
takže budou ŠKATULATA, HEJBEJTE SE :D prohození ČT1/ČT2 a vypnutí ČT2, že? a potom MUX1...
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 01. 07. 2010, 14:13:10
Praděd:
Mux 1 - 36 kanál ted ČT1
Mux 2 - 53 kanál ted Nova
Mux 3 - 51 kanál ted ČT2

a jo sorry na Pradědu neblokuje ČT mux Nova...
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Miloslav Soška 01. 07. 2010, 14:50:14
Praděd:
Mux 1 - 36 kanál ted ČT1
Mux 2 - 53 kanál ted Nova
Mux 3 - 51 kanál ted ČT2

a jo sorry na Pradědu neblokuje ČT mux Nova...
tady na DZ je to jinak, je tam 36.k ČT2.......
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Zdenek S. 01. 07. 2010, 15:02:41
Praděd:
Mux 1 - 36 kanál ted ČT1
Mux 2 - 53 kanál ted Nova
Mux 3 - 51 kanál ted ČT2



Pane Adámek,

od kdy vysílá z Pradědu ČT2 na 51 kanále?


ČT2 je z Pradědu na 50 kanále, na 51 kanále je ČT2 z Tlusté hory!
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Zdenek S. 01. 07. 2010, 15:13:16
mux 2 má být Ostrava+Lysá na k37, kde teď trůní ČT1. A recipročně na kanálu pro ČT mux na Pradědu trůní Nova. Takže si navzájem asi nebudou předčasně dělat úlevy ;)


Pane Kříž,

kde jste přišel k temu že na kanálu pro ČT mux je Nova.

Toto je absolutní hovadina protože mux ČT má byt na kanále 36 a tam je nyní ČT1. ČT1 se přesune na kanál 50 kde ne nyní ČT2. To znamená že ČT2 z Pradědu po spuštění Muxu ČT skončí zovna tak jak v prosincu minulého roku na Kojálu.

Tak to dopadá když sa někdo montuje do anténní techniky a nic o tom neví umí tak maximálně zasunout kabel s konektorem od antény do TV a nebo STB.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lukáš Polák 01. 07. 2010, 16:11:25
Pánové, klid! Přece nechcete, abychom zasahovali... Vaše výlevy jsem si dovolil umazat. V topicu byly naprosto zbytečné.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 01. 07. 2010, 16:17:31
Pánové, klid! Přece nechcete, abychom zasahovali... Vaše výlevy jsem si dovolil umazat. V topicu byly naprosto zbytečné.

Lukáši proč množné číslo? Já jsem nezačal, ať si laskavě hledí víc do huby ten dotyčný! Je mimo, píše o mně jen tak z ničeho nic, že nic nevím a neumím, a cpe to do tématu kde to nemá co dělat. Tak jaké množné číslo??? Nemám žádné výlevy, jen se hájím proti takovýmto sprostým **********.

Davide, nepřeháníš už to tak trošku náhodou?
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lukáš Polák 01. 07. 2010, 16:21:10
Davide, zpytuj svědomí. Určitě víš proč. Byl bych nerad, aby to tu dopadlo jako na Parabole. Máš osm dní ban a kolega ho dostane též.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Miloslav Soška 01. 07. 2010, 16:29:29
Pánové, klid, přeci se tu nebudeme hádat ;)
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lukáš Polák 01. 07. 2010, 16:41:28
V pohodě, Mílo. Pánům jenom trošku ruply nervy... :D
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Adámek Karel 01. 07. 2010, 16:44:52
Praděd:
Mux 1 - 36 kanál ted ČT1
Mux 2 - 53 kanál ted Nova
Mux 3 - 51 kanál ted ČT2



Pane Adámek,

od kdy vysílá z Pradědu ČT2 na 51 kanále?


ČT2 je z Pradědu na 50 kanále, na 51 kanále je ČT2 z Tlusté hory!

Tak jsem se přepsal,svět se nezboří ,ČT2 vysílá na 50,mux3 bude na 51.Spokojeny.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: K. Vav 01. 07. 2010, 16:54:28
Jeseník-Praděd: 36 - multiplex 1, 51 -  multiplex 3, 53 - multiplex 2
Ostrava: 54 - multiplex 1, 39/37* - multiplex 2, 32/48 -  multiplex 3
Lysá hora: 54 - multiplex 1, 37* - multiplex 2
* od 1.4.2011 - finální kmitočet
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Josef Brumla 01. 07. 2010, 18:31:30
tady se ukazuje, jak neproziravy byl presun Primy do muxu2 neb svym analogem blokuje na Hostalkovicich mux3......
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lankosher 01. 07. 2010, 19:14:19
W Krakowie odbiór możliwy tylko gdy propagacja jest korzystna. Dzisiaj tak było miedzy godziną 9 - 11 rano.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: spyko 01. 07. 2010, 20:22:43
Lysá v Havířově opět v pořádku 81/83 !
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Pavel Moravec 01. 07. 2010, 21:29:09
Tak u nás na chalupě na Ostravici 5 km ZSZ od vysílače zklamání  :(. Signál z Lysé na K37 je tady v údolí za kopečkem sice lepší než z dočasného AS, ale mnohem horší než z původního,  MUX1 bez zesilovače ani ťuk, podle propočtů by tu mělo přitom být nějakých -65dBuV/m. Asi jsme moc nízko vzhledem k vertikální vyzařovací rovině, jejíž omezení jsem do výpočtu nezahrnul...

Na anténě, kde chytáme odrazem od Smrku Hošťálkovice prakticky žádná změna oproti minulému týdnu. Možná pomůže přemístění antény směrované na Lysou, uvidím...
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: K. Vav 01. 07. 2010, 21:39:06
Měřil jste signál měřákem neb jen dle receivru .... u benzínky OK .... ;)
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 12. 07. 2010, 21:07:32
Davide, zpytuj svědomí. Určitě víš proč. Byl bych nerad, aby to tu dopadlo jako na Parabole. Máš osm dní ban a kolega ho dostane též.

Lukáši, zpytuj svědomí sám, jaktože se tu zas objevily ty příspěvky a navíc editované? Nevidím tu omluvu od tebe, ale tvoje moralizující kecy tady visí dále. Takže vidím, že ti to asi fakt není trapné a ve svém nevyváženém přístupu pokračuješ. Buď laskavě smaž to co tu nemá co dělat, nebo tady cituj výsledek mojí stížnosti.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lukáš Polák 12. 07. 2010, 21:14:47
Davide, protože bych byl v této věci pravděpodobně neobjektivní, doporučím ti, aby ses obrátil v této věci na mé nadřízené. Pravdou je, že vůbec netuším, o čem mluvíš. Do příspěvků jsem již minimálně deset dní nezasahoval. Tímto z mojí strany považuji celou věc za ukončenou.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 12. 07. 2010, 21:15:36
Právě že nezasahovals! Dále tu visí tvoje moralizující hlášky o tom jak mám zpytovat svědomí a mám ban. Přitom výsledek je trošku jiný, jak víme ,že...


Lukáš Polák
Administrator
Závislák


Příspěvků: 327
Konečně je klid...
   
 
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #17 kdy: 01. 07. 2010, 16:21:10 »

Citace
Davide, zpytuj svědomí. Určitě víš proč. Byl bych nerad, aby to tu dopadlo jako na Parabole. Máš osm dní ban a kolega ho dostane též.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: MirecZA 13. 07. 2010, 14:23:16
prijem LH 54k DVB-T CZ Mux1 v Ziline.

antena color, 25 prvkov, zos. 26dB UHF

na obrazkoch je vsetko  8)

(http://)
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 13. 07. 2010, 14:53:31
spektrum sice trošku zvlněné, ale MER absolutně luxusní! :-) joo, to se někdo má...
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: MirecZA 13. 07. 2010, 15:59:00
spektrum sice trošku zvlněné, ale MER absolutně luxusní! :-) joo, to se někdo má...

Ď  ;)

a tesim sa na mux2 z LH, a urcite aj valasske klobouky mux1 a 2 ...
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lankosher 13. 07. 2010, 16:09:52
Gdyby takie wskazania choć w połowie były u mnie.....

Tylko słabiutki sygnał we wczesnych godzinach rannych...

Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 13. 07. 2010, 16:13:08
s těma Kloboukama nevim, nevim... tam je zas omezení na Slovensko, i když ne tak velké jako u Lysé. Asi 12 kW ERP. Ale není to tak vysoko jak Lysá, dělal sis profil? Podle mne budou problém Bílé Karpaty/Javorník
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: MirecZA 13. 07. 2010, 16:15:21
s těma Kloboukama nevim, nevim... tam je zas omezení na Slovensko, i když ne tak velké jako u Lysé. Asi 12 kW ERP. Ale není to tak vysoko jak Lysá, dělal sis profil? Podle mne budou problém Bílé Karpaty/Javorník

profil ti ani nejdem ukazovat, lebo budes zhrozeny ...  :'(

mam tam jeden kopcek, resp kopcisko, ale cesty signalu (pana) su nevyspytatelne   ;)
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 13. 07. 2010, 16:23:19
ano ano, tak to taky s oblibou říkám: Cesty Páně a elektromagnetických vln jsou nevyzpytatelné" :)
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Miloslav Soška 13. 07. 2010, 18:38:38
Gdyby takie wskazania choć w połowie były u mnie.....

Tylko słabiutki sygnał we wczesnych godzinach rannych...
nie ma żadnego źródła zakłóceń?
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: MartinZA 13. 07. 2010, 18:47:55
Mirec a analóg Ti z Valašských Kloboukov niekedy išiel? Mne sa výrazne zhoršil po tom, ako prešli do náhradného AS a som zvedavý na DVB-T odtiaľ. Našťastie, vďaka Lysej hore naň nebudem odkázaný, chýbať bude len MUX3 (ktorý z neho tiež nepôjde), ale dúfam, že ku mne doplachtí aspoň z Kojálu.  :)

A čo taký Praděd, ten chytáš?  ;)
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 13. 07. 2010, 18:58:31
Mirec a analóg Ti z Valašských Kloboukov niekedy išiel? Mne sa výrazne zhoršil po tom, ako prešli do náhradného AS a som zvedavý na DVB-T odtiaľ. Našťastie, vďaka Lysej hore naň nebudem odkázaný, chýbať bude len MUX3 (ktorý z neho tiež nepôjde), ale dúfam, že ku mne doplachtí aspoň z Kojálu.  :)

A čo taký Praděd, ten chytáš?  ;)

Směrem na ZA nejsou prakticky vůbec umístěny antény náhradního AS... hlavní směr je jihozápad, dva boční jsou o 90st., tedy severozápad a jihovýchod. Na severovýchod, kterýmžto směrem je ZA, vůbec nejsou umístěny a ještě stíní stožár..
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: MirecZA 13. 07. 2010, 20:38:28
Mirec a analóg Ti z Valašských Kloboukov niekedy išiel? Mne sa výrazne zhoršil po tom, ako prešli do náhradného AS a som zvedavý na DVB-T odtiaľ. Našťastie, vďaka Lysej hore naň nebudem odkázaný, chýbať bude len MUX3 (ktorý z neho tiež nepôjde), ale dúfam, že ku mne doplachtí aspoň z Kojálu.  :)

A čo taký Praděd, ten chytáš?  ;)

ano, analog z val. klob. som mal, 25k CT1, 42 CT2 a 59k Prima, ale to som davno prijimal, a vlastne este stale terestr. neprijimam nic, postacuje kablovka a satelit. koncom roka chcem dat do svojho rozvodu vsetko DVB-T, zrusit kablovku a sat nechat iba na hlavnu telku.

tj budem mat svk mux, cz mux 1 a 2 (mux 2 az od aprila 2011 - LH 37k)

praded ja osobne nechytam, ale kamarat ma odtial novu na 53k, antena sito ...
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: PaceyM 15. 09. 2010, 19:48:04
Vcera k nam prisel frajer z firmy namontoval tv zasuvku protoze se dokoncuje predelavka STA anten a za cca 2 hodky se kanal 54 rozsypal jak domek z karet, nejak nechapu proc, bydlim ve frydku z okna vydim primo na lysou pritom jine multiplexy vpoho chytam takze co se stalo? jsem z toho jelen, nemuzu 54 kanal vubec chytit a pritom jde vydet ze ma tu tendenci tam neco najit ale po chvilce: 0 nalezenych sluzeb..
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lumír L 15. 09. 2010, 19:53:14
Jaký máš typ STB? Pravděpodobně se jedná o problém z "pre-echem", protože K54 (MPX1) se vysílá v SFN z Hošťálkovic, Hladnova a LH. Ostatní MPX2+3 (K32+39) se zatím v SFN nevysílají. Vysílá se pouze z Hladnova.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: PaceyM 15. 09. 2010, 19:57:23
Mam zabudovany prijimac v TV Samsung, predtim nez predelal zasuvku tak jsem normalne vse chytil i potom ale jak rikam po dvou hodinach konec at delam co delam nic..
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 15. 09. 2010, 20:11:24
Vcera k nam prisel frajer z firmy namontoval tv zasuvku protoze se dokoncuje predelavka STA anten...

Zavolej "frajera z firmy", která dělá STA... nic víc se poradit nedá. Pokud to nejsou patlalové, tak mají adekvátní měřící techniku, vrazí to do zásuvky a okamžitě musí vidět situaci. A když budou mimo, tak jim poraď, ať z Ostravy(Hladnova) berou jen muxy 2 a 3 a pro mux1 otočí samostatnou anténu na Lysou. Tím se z pre-echa stane echo a TV by to měla rozchodit...
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: PaceyM 15. 09. 2010, 20:18:33
Diky jde videt ze se vyznas, ale pockam si jeste az se spusti vysilac jesenik praded a pak zkusim preladit na 36 kanal snad by to mohlo byt bez problemu..
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 15. 09. 2010, 20:19:49
Diky jde videt ze se vyznas, ale pockam si jeste az se spusti vysilac jesenik praded a pak zkusim preladit na 36 kanal snad by to mohlo byt bez problemu..
nevidím tam nikde napsanou lokalitu příjmu... takže jen tipuju, a vycházím z toho, že Lysá je blíž než Ostrava
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lumír L 16. 09. 2010, 06:37:10
Tazetel je Davide z Frýdku-Místku a píše, že LH vidí z okna...
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 16. 09. 2010, 07:54:59
sorrry! přehlédl jsem... že vidí LH z okna jsem četl (to ale může odkudkoli), ale přímo Frýdek jsem přehlédl. Napsal malé písmeno, tak jsem to těžko hledal :) Ale můj tip byl potom v pořádku, takže platí co jsem uvedl. Pro k54 separé anténu a tu otočit na LH.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lumír L 16. 09. 2010, 08:11:22
Jo, mělo by to tak být. A ještě by tu anténu na LH měli umístit tak, aby odstínili možný "boční" příjem z Hošťálkovic. Podle mě je tam jedna anténa na Hladnov a ty problémy může dělat SFN Hladnov versus Hošťálkovice. Tam je dost malý úhel v příjmu a vysílací ERPvýkony dost v nepoměru mezi Hošť. a Hladnovem. Lysá je na opačnou stranu. Možná ho zachrání (a nejen jeho, ale všechny co jim dělali STA patlalové a všeumělci) jak sám píše Praděd na K36. Ten nebude v SFN s ničím...
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: PaceyM 16. 09. 2010, 08:19:11
Panove kdyz si to tady tak ctu, tak tu anentu jste meli prijit namontovat vy, ale vazne :) A proc ne budu praskac, jedna se o firmu BM-Universal z Havirova a uz jsem jim tam psal..Nejhorsi na tom je ze ti lidi v panelaku si mysli, ze to ma asi takhle byt ze se zatim 54kanal chytit neda, atudiz jim tam nikdo volat nebude..Vazne Kocourkov..
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 16. 09. 2010, 08:23:59
Jo, mělo by to tak být. A ještě by tu anténu na LH měli umístit tak, aby odstínili možný "boční" příjem z Hošťálkovic. Podle mě je tam jedna anténa na Hladnov a ty problémy může dělat SFN Hladnov versus Hošťálkovice. Tam je dost malý úhel v příjmu a vysílací ERPvýkony dost v nepoměru mezi Hošť. a Hladnovem. Lysá je na opačnou stranu. Možná ho zachrání (a nejen jeho, ale všechny co jim dělali STA patlalové a všeumělci) jak sám píše Praděd na K36. Ten nebude v SFN s ničím...

jj přesně tak, otázka je taky, jak dotyční tu STA dělali, jestli jsou to normálně vložky tak se použije jako vstup jakákoli zdrojová anténa (jedna pro každý mux resp. vysílač), jestli tam někdo práskl jednu anténu a jeden zesilovač na celé pásmo a jak píšeš na Hladnov (tak jsem si to také od začátku představil protože 3 Muxy jdou jen odtud), tak je na problém zaděláno.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: david.kriz 16. 09. 2010, 08:24:49
Panove kdyz si to tady tak ctu, tak tu anentu jste meli prijit namontovat vy, ale vazne :) A proc ne budu praskac, jedna se o firmu BM-Universal z Havirova a uz jsem jim tam psal..Nejhorsi na tom je ze ti lidi v panelaku si mysli, ze to ma asi takhle byt ze se zatim 54kanal chytit neda, atudiz jim tam nikdo volat nebude..Vazne Kocourkov..
Proberte to se správcem domu a chtějte popis od něho nebo firmy, jak je ta STA udělána.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Jan Bajger 16. 09. 2010, 09:03:57
1. Jó, jó, některé zásuvky jsou pro digitál přímo útlumové perly, zejména ty starší, co leží dlouho ve skladě.
2. Další perlou jsou některé účastnické šňůry, až se jeden diví, co dokáží utlumit, prostě Vizír. Bezpečnější je, si účastnickou šňůru poskládat sám, s využitím F konektorů a přechodu F-TV konektor, je to mechanicky stabilní a elektricky vyhovující.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lumír L 16. 09. 2010, 19:14:17
Panove kdyz si to tady tak ctu, tak tu anentu jste meli prijit namontovat vy, ale vazne :) A proc ne budu praskac, jedna se o firmu BM-Universal z Havirova a uz jsem jim tam psal..Nejhorsi na tom je ze ti lidi v panelaku si mysli, ze to ma asi takhle byt ze se zatim 54kanal chytit neda, atudiz jim tam nikdo volat nebude..Vazne Kocourkov..

Máš problém? Jdi si ho řešit s odpovědnými lidmi z oné firmy! Nemůžu pochopit, když má někdo problém, proč ho řeší přes web???? Firma instalovala, firma se má starat! Byl jsi na vojně?? Asi ne, jinak by jsi znal heslo, "voják se stará, voják má"! A pokud jsi byl, jako mladý svým starým požádán o pitivo o půl třetí ráno a ty jsi ho neměl, tak jsi taky mohl skončit s rozkopaným (jistým) tělesným orgánem na sociálním zařizení....
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: PaceyM 16. 09. 2010, 20:01:21
Ostatni s tim problem nemeli, nevim treba jsem to resil protoze jsem si myslel ze muze byt chyba nekde na moji strane ovsem nechapu tvoji reakci asi jsi se spatne vyspal, radsi se jdi prospat nez tady zacnes opet na nekoho hulakat a kecat kraviny o vojne na to jsem fakt zvedavy...
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lumír L 16. 09. 2010, 20:16:20
Prospat se jdi ty! Pokud nikdo jiný problémy neměl, tak je asi vše jinak! Nemyslíš?? Zkus si zkontrolovat veškeré připojení k ÚR (nebo ÚZ) a k uživatelskému zařízení. Jinak co jsem napsal, platí!! Asi jsi nikdy na vojně nebyl! To by jsi byl jinak vycvičený!!!
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: PaceyM 17. 09. 2010, 09:50:17
Boze,  myslel jsem ze tady na webu s tim co pisu nemel nikdo problem a ne u me v panelaku, treba trochu cist co pisu..
Nevim co ma vojna co spolecneho s vysilanim a s tim ze se tady ptam na nejaky nazor, ale tak dobre necham te pri tom, oni asi ti co byli na vojne jsou lepsi a mas pravdu na vojne jsem nebyl dokazal jsem si to zaridit, na co marnit cas vojnou kdyz jsem mohl byt nekde v zahranici a vydelavat..
Ale chapu no ten kdo nebyl na vojne umi hovno..
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lumír L 17. 09. 2010, 22:17:25
Tak, tak!
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Martin P 04. 10. 2010, 14:34:22
Zdravim lidi prave jsem zkusil naladit lysou horu na kus dratu a fakt ze to jde signal stabilni, problem je v tom ze mam spolecnou antenu a na te se mi lysa hora rusi s ostravou takze mux 1 kostickuje a nevim ted prave jak to udelat abych zaroven mohl na ten drat chytat lysou a na antenu ostravu, asi na to nebude nejaky figl ze :) Bud jedno nebo druhe to je pech..
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lumír L 04. 10. 2010, 14:41:03
No, na kus drátu to zcela jistě nepůjde!  ;D ;D
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Aleš Pipek 04. 10. 2010, 14:42:15
Martin P: Fígl je zavolat firmu, která dá STA do kupy a půjde vše.
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Martin P 04. 10. 2010, 14:49:30
Jasne jasne chtel jsem se jen ujistit driv nez budu volat..
Název: Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
Přispěvatel: Lankosher 24. 04. 2011, 10:44:27
Dobry den,

Wątek trochę stary ale za kilka dni startuje MUX2 to będzie po ręką :)

Tymczasem w Krakowie, 120 km od nadajnika..

Po modyfikacji anteny odbiór z Lysej Hory podczas deszczowego dnia jest dobry.

 (http://img197.imageshack.us/img197/9413/40120856.jpg)

 (http://img706.imageshack.us/img706/9681/56849832.jpg)

 (http://img684.imageshack.us/img684/2755/73247867.jpg)

Zdravim